Rakkaus
Hän tekee minut yhtä onnelliseksi kuin pulla.
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Uusimmat

Onko elämäsi pelkkää lovea? Vai uupuuko arjestasi rakkaus kokonaan? Rakkaus on tunne, jota moni kaipaa. Rakkaus voi tarkoittaa montaa eri asiaa, se voi ottaa eri muotoja ja kohdistua moneen eri kohteeseen. Rakkauteen kuuluu vahvasti kiintymys ja toveruus, se että haluaa toiselle ihmiselle hyvää.

Vaikka usein rakkaudesta puhutaan romanttisessa merkityksessä, se voi tarkoittaa paljon muutakin, kuten kiintymystä perhettä ja ystäviä kohtaan tai välittämistä lemmikeistä.

Terve ihminen rakastaa myös itseään. Terve itserakkaus on hyvän itsetunnon merkki.

Hullaantumisesta rakkauden arkeen – romanttisen rakkauden vaiheet

Joskus rakkaus löytyy Tinderistä, joskus työpaikalta viereisen sermin takaa. Romanttinen rakkaus alkaa usein ihastumisella. Ihastuminen ja rakastuminen ovat huumaannuttavia tunteita, jotka voivat viedä jalat alta. Tunteet eivät kuitenkaan kestä loputtomiin.

”Niin ihanaa kuin monen parisuhteen alkuhuuma onkin, on kuitenkin hyväksi, että se määräaikaisesti päättyy”, kertoo psykoterapeutti Maaret Kallio.

Kun illuusion naamiot karisevat, alkaa rakkauden arki, jolloin aletaan rakentaa syvempää tunneyhteyttä ja rakentamaan tiimiä, joka voi kestää yhdessä rankkojenkin vaiheiden läpi

Joskus rakkaus voi tuntua parisuhteessa loppuneen. Silloin täytyy miettiä, kannattaako parisuhde vielä pelastaa vai olisiko syytä erota.

Rakkaustarinoita erilaisista lähtökohdista

Jos nautiskelet tunteikkaiden rakkaustarinoiden lukemisesta, nappaa ainakin seuraavat haastattelumme lukuun:

Tarja ja Aku muuttivat heti suhteen alussa puoleksi vuodeksi Thaimaahan. Vaikka heidän oli alusta asti hyvä olla toistensa seurassa, kesti aikaa, että he pystyivät olemaan täysin omat itsensä, luottamaan ja kiukuttelemaan. Lue Tarun ja Akun rakkaustarina.

Mari ja Sami löysivät toisensa Tinderistä. Vaikka uuden suhteen aloittaminen pelotti, rakkautta ei voinut estää. Silti se oli myös tietoinen päätös. Lue, millainen suhde Marilla ja Samilla on.

Vaikka järki yritti sanoa muuta, rakkaus vei Satun ja Sannan jalat alta. Lopulta se muutti heidän elämänsä täysin. Lue Satun ja Sannan rakkaustarina.

Somevaikuttaja Miisa Nuorgam rakastui ja tuli raskaaksi muutaman kuukauden seurustelun jälkeen. Nyt avoimessa suhteessa elävä Miisa kertoo, mitä on oppinut rakkaudesta ja ihmissuhteista.

Tilaa uutiskirje tästä
Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo