Vartalo on ystävä, joka pysyy mukana koko elämän. Vartalo voi olla pyöreä, laiha, pitkä tai lyhyt. Vartalo voi olla muodokas tai tasapaksu. Oli vartalo minkälainen tahansa, se on hyvä sellaisenaan.
Parhaimmillaan vartalo on vahva, terve ja tasapainoinen, eikä tätä voi päätellä siitä, miltä vartalo näyttää. Vaikka ihminen näyttäisi hyvältä, suolisto tai muut sisäelimet voivat reistailla, selkä saattaa olla kipeä ja niska jumissa. Tärkeintä onkin, miltä vartalo tuntuu sisäisesti.
Jos vartalo ei tunnu omalta, saatat harkita laihduttamista. Laihdutus ei kuitenkaan ratkaise sisäisiä ongelmia eikä tee elämää tai oloa automaattisesti paremmaksi.
Laihdutus voi pahimmillaan muodostua ahdistavaksi kierteeksi, jossa ihminen ruoskii itseään ja vihaa peilikuvaansa. Laihdutus kannattaakin aloittaa vain siinä tapauksessa, kun siihen on terveyden kannalta aihetta ja mieli on tasapainossa ja elämänhallinta toimii. Jos ylipainoa on runsaasti, laihdutus pienentää selvästi riskiä sairastua useisiin sairauksiin. Laihdutus voi olla terveysteko, kunhan sen lähtökohdat ovat terveelliset.
Vartalotyypit ovat yksi tapa hahmottaa sitä, miltä vartalo näyttää. Vartalotyypit jaetaan yleensä viiteen päätyyppiin. Nämä vartalotyypit ovat lanteikas A, harteikas Y, klassinen tiimalasi X, pyöreämpi O ja suoravartaloinen H. Myös omena, päärynä, tiimalasi ja porkkana ovat määritelmiä, joilla vartalotyypit voi erotella.
Osa tuntee saavansa apua eri vartalotyypeille annetuista vinkeistä. Yleisimmät naisten vartalotyypit ovat lanteikas A ja pehmeä H-vartalo.
Vartalotyypit ovat suuntaviivoja, joiden avulla pukeutumiseen voi hakea tasapainoa. Niitä on kuitenkin kritisoitu siksi, että ne voivat lisätä paineita näyttää tietynlaiselta ja sopeutua kapeisiin kauneusihanteisiin. Vartalotyypit eivät tietenkään määrää, miten ihmisen pitäisi pukeutua.
Vartalonhoito on tärkeä asia hyvinvoinnin kannalta. Hyvä ihonhoito merkitsee yksinkertaisimmillaan ihon puhdistamista ja kosteuttamista tuotteilla, jotka sopivat omalle ihotyypille.
Ihonhoito vaatii eri tuotteita eri vuodenaikoina. Ihonhoito on usein kesällä yksinkertaista, koska auringon D-vitamiini tekee iholle hyvää ja ilma on kosteampaa. Tärkeintä on suojata iho huolellisesti auringolta.
Talvella ihonhoito taas vaatii järeämpiä aseita: auringon puute ja kuiva ilma ovat iholle haitaksi. Esimerkiksi ongelmaiho saattaa voida auringossa hyvin, mutta talvella iho ärtyy, kuivuu, ja sille ilmaantuu finnejä.
Ihonhoito liittyy myös ruokavalioon ja elintapoihin. Esimerkiksi sokeri, roskaruoka, tupakointi ja stressi vaikuttavat ihon kuntoon. Ihonhoito ei ole monimutkaista, jos tietää ihotyyppinsä ja selvittää, mitkä tuotteet ovat omalle iholle sopivia.
Terveellinen ruokavalio vaikuttaa myös ihoon, mielialaan, painoon että vartaloon. Terveellinen ruokavalio sisältää runsaasti värikkäitä kasviksia, pehmeitä rasvoja, laadukasta proteiinia ja kuitupitoista hiilihydraattia. Terveellinen ruokavalio pitää virkeänä, tasapainottaa suoliston toimintaa ja edistää painonhallintaa.
Terveellinen ruokavalio voidaan koostaa monella tavalla: se voi perustua kasvisruokaan tai sisältää myös lihaa. Terveellinen ruokavalio ei kuitenkaan sisällä runsaasti punaista lihaa eikä kovia eläinrasvoja.
Terveellinen ruokavalio sisältää yleensä rasvaista kalaa, pähkinöitä, siemeniä ja öljyjä. Vartalotyypit vaihtelevat eikä laihdutus sovi kaikille, mutta terveellinen ruoka tekee jokaiselle hyvää.
Vartalo nauttii kosketuksesta, hellimisestä ja levosta. Jos sitä kohtelee kuin vihollista, se menee lukkoon ja sairastuu. Rakastettu vartalo kukoistaa ja toimii niin kuin sen pitää. Kun mieli voi hyvin, vartalo voi hyvin.