Luonnonkosmetiikka
Luonto tulee iholle.
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Uusimmat

Luonnonkosmetiikka on kosmetiikkatuotteiden kategoria, joka pyrkii käyttämään luonnollisia raaka-aineita ja välttämään synteettisiä kemikaaleja.

Luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistajat hyödyntävät kasviperäisiä ja muista luonnon lähteistä peräisin olevia ainesosia. Luonnonkosmetiikkaa tyypillisesti pidetään ympäristöystävällisenä vaihtoehtona synteettisiä ainesosia sisältäville kosmetiikkatuotteille. Luonnonkosmetiikan terveys- ja ympäristöväittämät

Luonnonkosmetiikan tunnistaa yleensä sen pakkausmerkinnöistä ja tuotteen ainesosaluettelosta. Biohajoava kosmetiikka

Luonnonkosmetiikkatuotteiden etiketit voivat sisältää erilaisia sertifikaatteja ja logoja, jotka auttavat kuluttajia tunnistamaan, että kyse on luonnonkosmetiikasta.

Luonnonkosmetiikkasertifikaatteja ovat esimerkiksi:

  • ECOCERT: Ranskalainen sertifiointiorganisaatio, joka varmistaa, että tuotteet täyttävät tietyt luonnonkosmetiikalle asetetut standardit.
  • COSMOS: Yhteinen eurooppalainen standardi, joka vaatii luonnonkosmetiikkatuotteilta tietyt ekologiset ja eettiset kriteerit.
  • Natrue: Kansainvälinen sertifiointiorganisaatio, joka arvioi tuotteiden luonnollisuutta ja ekologisuutta.

Luonnonkosmetiikan suosio on kasvanut huomattavasti viime vuosina, ja sen valitsemisessa on monia etuja.

Ensinnäkin, luonnonkosmetiikassa käytetyt raaka-aineet saattavat olla hellävaraisempia iholle verrattuna synteettisiin ainesosiin. Vuoden 2023 parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet

Toiseksi luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistusprosessi pyrkii vähentämään ympäristövaikutuksia. Luonnonmukaisten raaka-aineiden viljelyssä ja keräämisessä on yleensä pienempi hiilijalanjälki kuin synteettisten ainesosien tuotannossa.

Kolmanneksi, monille kuluttajille luonnonkosmetiikka edustaa eettistä valintaa. Luonnonkosmetiikkavalmistajat pyrkivät usein varmistamaan, että heidän tuotteensa eivät ole testattu eläimillä, ja he saattavat käyttää reilun kaupan periaatteita tai tukea paikallisia yhteisöjä.

Vaikka luonnonkosmetiikka on usein parempi valinta ympäristön ja iholle, sillä voi olla myös haittapuolia. Luonnonkosmetiikkatuotteiden säilyvyysaika voi olla lyhyempi kuin synteettisissä tuotteissa, koska ne eivät välttämättä sisällä voimakkaita säilöntäaineita.

Toinen huomionarvoinen seikka on, että luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistuksella voi olla ympäristövaikutuksia, esimerkiksi raaka-aineiden hankinnassa. Tiettyjen kasviperäisten ainesosien massatuotanto voi johtaa metsien häviämiseen tai luonnon monimuotoisuuden vähenemiseen, ellei sitä tehdä kestävällä tavalla.

Tilaa uutiskirje tästä
Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo