Haluaisitko täydellisen meikkipussin edullisesti? Näitä tuotteita ja kikkoja ammattimeikkaajat suosittelevat
Edullinen meikki
Haluaisitko täydellisen meikkipussin edullisesti? Näitä tuotteita ja kikkoja ammattimeikkaajat suosittelevat
Kolmen euron luksuspuna, täydellinen peitevoide ja nuden sävy, joka ei näytä maksamakkaralta. Meikkaajat esittelevät meikkipussiensa edullisimmat suosikit ja kertovat parhaat säästövinkkinsä kosmetiikkaostoksilla.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 9.8.2023
Trendi

Miltä kuulostaisi täydellinen nuden sävy huulissa, edullinen ihon monitoimituote tai superhalpa huulipuna? Miten kosmetiikkaosastolla voisi pihistellä? Näitä tuotteita ammattimeikkaajat suosittelevat.

Edulliset ripsarit käytössä

Heidi Viskari, on 32-vuotias meikkitaiteilija Helsingistä. Meikkaa mainos- ja brändikuvauksissa, muotiviikoilla ja lehtikuvauksissa. Tykkää ajattomasta meikkityylistä.

”Vaikka meikkaan työkseni, lähden harvoin villityksiin mukaan – markkinoille tulee niin paljon uutuustuotteita. Tykkään klassisista meikeistä, satsaan hyvään meikkivoiteeseen ja pysyn samassa edullisessa ripsarissa. Saatan käyttää vuosia samoja luottotuotteita. Arvostan, että tuotteet ovat simppeleitä käyttää, eikä niissä ole turhaa kikkailua. Tuotteesta pitää heti tietää, miten sitä käytetään.

”Täydellistä nudensävyä on vaikeaa löytää, koska moni taittaa herkästi maksamakkaraan tai ballerinapinkkiin.”
Heidi Viskari

Yksi lempimerkeistäni on kotimainen Lumene, jonka laatuun ja pysyvyyteen voin luottaa. Minulla on monia Lumenen tuotteita päivittäisessä käytössä, kuten Luminous Color -huultenrajauskynä. Olen ihastunut kynän väriin, joka on luonnollinen, sopii monille ja tekee huulistani 2.0 version.

Täydellistä nudensävyä on vaikeaa löytää, koska moni taittaa herkästi maksamakkaraan tai ballerinapinkkiin. Tätä kynää voi käyttää rajauksena tai koko huulelle. Käytän tätä usein myös juhlameikissä, jolloin päälle voi lisätä melkeinpä mitä sävyä vain. Tuotteen koostumus on juuri sopiva, ei liian vahamainen tai kuiva. Tämän pitäisi olla kaikkien meikkipussissa!

Tykkään myös edullisista ripsareista. Kalliit ripsarit lupaavat paljon, mutta edullisemmat ovat yleensä parhaita.

Max Factorin False Lash Effect -ripsiväri on ikoninen, tosi hyvä perusripsari, joka ei varise. Tämä löytyy sekä omasta meikkipussistani että työpakistani. Silikoninen harja on klassinen, ja siinä ei ole tupsuja tai kaarevuutta. Monet ripsarit kuivahtavat käytössä mutta tämä pysyy avaamisesta loppuun asti samanlaisena. Klassinen, varma vaihtoehto!”

Heidin suosikit:

False Lash Effect -ripsiväri 20 e, Max Factor. Luminous Color -huultenrajauskynä, sävy Choco Oat, 9,50 e, Lumene.

Heidin säästövinkit

Hanki korostusvärejä. Hanki edullisena nestemäisiä varjostus- ja korostusvärejä. Niitä voi sekoittaa kalliimman meikkivoiteen joukkoon tummentamaan sävyä, jolloin et tarvitse välttämättä kesäksi uutta meikkivoidetta.

Satsaa hyvään hinta–laatusuhteeseen. Kicksin Beauty Act -meikeissä on paljon hinta–laatusuhteeltaan hyviä tuotteita, kuten meikkivoide, huulikiillot sekä meikin pohjustus- ja kiinnityssuihkeet.

Muutama tuote riittää

Keiku Borgström, on 44-vuotias meikkaaja Helsingistä. Tekee muoti- ja mainoskuvauksia sekä tv- ja elokuvamaskeerauksia. Innostuu värikkäästä silmämeikistä ja luonnollisesta ihomeikistä.

”Meikkaamisessa pääsee pitkälle jo muutamalla tuotteella: hyvä peitevoide, sävyttävä päivävoide ja ripsari riittävät monelle. Tykkään itse satsata ihonhoitoon, jotta meikkaamisessa pääsee vähemmällä. Kun ihonhoito on kunnossa, ihomeikkiä tarvitsee vain vähän.

Satsaan silmämeikkiin ja käytän usein esimerkiksi värikästä, kuten sinistä ripsiväriä ja sinistä rajauskynää. Ne tekevät jo kivan erilaisen meikin.

Värikkäitä silmämeikkejä saa helposti edullisimmilta merkeiltä. Olen tykästynyt Rihannan Fenty Beauty -meikkisarjaan, joka tuli vasta Suomeen. Se ei ole ehkä edullisin brändi, mutta sävyt ovat hyvät ja pysyvyys taattua. Esimerkiksi eyelinereita on värikkäissä sävyissä.

Omat lempparini ovat sinisiä ja käytän Lady Lagoon ja Sea About -sävyjä. Vinkkini onkin, että kannattaa etsiä suosikkituotteitaan tarjouksista.

Uusia, edullisia meikkejä voi löytää seurailemalla jo entuudestaan tuttuja brändejä. Vilkaise, onko heille ilmestynyt uusia tuotekategorioita. On mahtavaa, että kynsilakoistaan ja kulmien- ja ripsien värjäystuotteistaan tunnettu Depend on laajentunut. Heidän kulmamaskarassaan on pieni harja, jolla saa kaikki karvat yksityiskohtaisesti ojoon. Tuotteesta on viisi hyvää sävyä.”

Keikun suosikit:

Flypencil Long­wear Pencil Eyeliner -silmänrajausväri 22 e, Fenty Beauty. Perfect Eye Eyebrow Mascara Tint & Shape -kulmageeli 9,95 e, Depend.

Keikun säästövinkit:

Kokeile ennakkoluulottomasti. Jos olet käyttänyt vuosia samoja meikkejä, kokeile vaikka uutta huulipunaa. Ne ovat usein edullisia, ja meikistä tulee heti uudenlainen ja raikas.

Hanki vain käyttöön. Jos et ole poskipunatyyppi, älä hanki poskipunaa väkisin tai osta monta eri sävyä löytääksesi oikeaa. Kokeile vaikka huulipunaa poskille, niin tiedät, tykkäätkö punaposkista ylipäätään.

Harjoittele tekniikoita

Essi Kylmänen, on 39-vuotias meikkaaja Helsingistä. Meikkaa muoti- ja mainoskuvauksia, viihtyy luonnollisessa ja kuulaassa meikkityylissä.

”Jos panostaa yhteen, voi pihistää toisesta. Itse panostan etenkin ihonhoitotuotteisiin. Tykkään luonnollisesta ja kuulaasta meikistä ja uskon, että monenlaisilla tuotteilla voi tehdä kauniin meikin. Kannustan harjoittelemaan meikkaamisen tekniikoita.

Esimerkiksi jotkut ihonhoitotuotteet sopivat hyvin meikkaamiseen, kuten Weledan monitoimivoide. Hieron voidetta käsissä pienen määrän ja painelen sitä kevyesti meikin päälle. Voide tuo peittävämpään meikkiin ihanan hehkuvan ja mehukkaan lopputuloksen.

”Malta testata ensin vähän tuotetta, koska silloin meikki näyttää ylellisemmältä, vaikka olisikin tehty edullisilla tuotteilla.”
Essi Kylmänen

Usein meikkaamisessa pätee ajatus: vähemmän on enemmän. Malta siis testata ensin vähän tuotetta, koska silloin meikki näyttää ylellisemmältä, vaikka olisikin tehty edullisilla tuotteilla. Jos ei ole peitettävää, älä käytä paljon meikkiä. Jos vain t-alue punoittaa, älä levitä meikkivoidetta koko kasvojen alueelle.

Tykkään luonnollisuudesta myös kulmameikissä. Laveran sävytön geeli sopii kaikille kulmille ja saa karvat pysymään hyvin ojossa. En tavoittele laminoitua lookia, mutta tällä saa sellaisenkin. Sävyn lisäyksen jälkeen paina harjan varrella kulmakarvaa haluamaasi muotoon.”

Essin suosikit

Eyebrow Styling -kulmakarva­geeli 9,95 e, Lavera. Skin Food -yleisvoide 15,95 e, Weleda.

Essin säästövinkit

Kysy vinkkejä. En ollut tiennyt, että H&M:n kynsilakat ovat hyviä, ennen kuin kysyin meikkaajakollegaltani, mitä ihanaa lakkaa hänellä on. Levittyvät hyvin ja pysyvät kohtuuhyvin.

Löydä uusia kikkoja. Tuoksuttomalla hiuslakalla voi korvata kulmageelin: suihki kulmaharjaan ja harjaa kulmat.

Satsaa siveltimiin

Jonna Ojala, on 37-vuotias kauneusvaikuttaja Ulvilasta. Itseoppinut meikkaaja, joka pitää Meikkimuija-blogia ja @meikkimuija-Insta-tiliä. Intohimoina ovat meikkikokeilut ja värikosmetiikka.

”Rakastan edullista kosmetiikkaa ja olen aina käyttänyt enemmän markettituotteita kuin selektiivistä kosmetiikkaa.

Ihoni on kuiva, joten tykkään tehdä luonnollisen kuulaan ihomeikin. Olen oivaltanut, että meikki pysyy parhaiten ja näyttää kauneimmalta, mitä ohuemmin sen levittää, ja siveltimellä se onnistuu. Lottie Londonin siveltimet ovat kauniita ja setin jokainen sivellin on käytössä. Näillä onnistuu helposti voidemaisen meikkivoiteen, poskipunan, aurinkopuuterin ja korostusvärin levittäminen ja luomivärien häivytys.

Tykkään myös värikkäistä huuli- ja silmämeikeistä, ja punissa suosikkini tulevat Essenceltä. Etenkin Hydra Matte -punat ovat todella hyvät hintaansa nähden! Niissä on paljon intensiivistä pigmenttiä, ja kirkkaiden sävyjen väriskaala on laaja. Lempisävyni on 407, kirkas neonpinkki, täydellinen kesäpuna. Koostumus on ihanan kermainen – ja kuin luksuspuna!

Meikkaamisessa kannattaa keskittyä itselle tärkeimpiin asioihin ja etsiä niihin suosikkituotteet. Tykkään esimerkiksi näyttävistä kulmista, joten panostan kulmien laminointiin, jossa käyn kahden kuukauden välein. Värikosmetiikasta on sen sijaan tarjolla paljon edullisia vaihtoehtoja.”

Jonnan suosikit

Hydra Matte -huulipunat 3 e, Essence. Ombre Brush -sivellinsetti 22,90 e, Lottie London.

Jonnan säästövinkit

Säilytä oikein. Nestemäiset silmänrajauskynät kannattaa pitää sivellinpää alaspäin, jottei neste kuivahda putkilon toiseen päähän.

Älä hanki turhaa. Et tarvitse valokynää, sillä peitevoide ajaa saman asian. Mieti myös, tarvitsetko puuteria. Jos iho ei ole todella rasvoittuva, pärjäät ilman.

Etsi dupetuotteita

Pinja Potasev, 26-vuotias meikkaaja, kosmetologi ja kauneusvaikuttaja Espoosta, TikTokissa ja Instagramissa @pinjapotasev. Korealaiset meikkitrendit ja värikosmetiikka innostavat.

”Kosmetiikka on intohimoni. Olen meikannut yläasteelta asti, ja muistan, että ennen edullisia meikkejä löysi vain jokusen Seppälästä. Nykyään löytyy tosi hyviä tuotteita monelta merkiltä, kunhan tekee vähän pohjatyötä. Luksusversioiden kaltaisista edullisista dupe-tuotteista saa paljon vinkkejä netistä googlailemalla.

”Luksusversioiden kaltaisista edullisista dupe-tuotteista saa paljon vinkkejä netistä googlailemalla.”
Pinja Potasev

Tykkään meikistä, joka on huoliteltu ja yksityiskohtainen. Minua kiehtoo Itä-Aasian meikkaustyyli, ja otan vaikutteita Koreasta, Japanista ja Kiinasta. Meikkaan päivittäin kevyen pohjan, mutta satsaan korostettuihin silmiin ja lisään arkisinkin glitteriä luomille.

Jos käyttää luomiväriä, hyvä pohjustustuote kannattaa laittaa aina, jotta luomiväri pysyy ja väri näkyy intensiivisemmin. W7:n tuotteen löysin Normalista, missä on paljon edullista kosmetiikkaa. Sävy 01 on vaalea, ja sen pigmentti peittää yläluomieni verisuonia ja tummuutta. Pieni määrä riittää hyvin, ja tuubi on kestänyt tosi pitkään.

Kamppailen tummien silmänalusten kanssa, ja tarvitsen peitevoiteen, joka peittää, ei näytä kuivalta eikä paakkuunnu silmien alle. Löysin Lovely Makeupin tuotteen Citymarketista, ja yllätyin iloisesti! Voide on tosi pehmeää, ja pigmenttiä saa jo pienellä pisaralla. Peitän tällä myös ihon pieniä virheitä. On harmillista, että monilla edullisilla merkeillä sävyvalikoima on suppea, ja löytyy vain vaaleille ihoille sopivia tuotteita. Siinä olisi parantamisen varaa.”

Pinjan suosikit

Camouflage-peitevoide 5 e, Lovely Makeup. Primeview Eye­shadow Primer -luomenpohjustustuote 5 e, W7.

Pinjan säästövinkit

Pyydä näytteitä ja apua. Testaa etenkin meikki- ja peitevoiteet, kosmetiikkaosastoilla annetaan niitä mieluusti pieneen purkkiin.

Kokeile korealaista ihonhoitoa. Hinnat ovat usein murto-osa luksusbrändeistä. Esimerkiksi kotimaisen Smuutin tuotteet ovat ihania ja hyviä hinta–laatusuhteeltaan.

Psst! Etsitkö edullisten meikkien ostopaikkoja? Tutustu hävikkituotteisiin erikoistuneisiin verkkokauppoihin kuten Cossaan, Matsmartiin ja Fiksuruokaan. Kurkkaa myös outlet-sivut verkkokaupoista kuten House of Organicista tai Hyvinvoinnin.fistä.

Juttu on julkaistu Trendissä 6/2023.

Kommentoi +