Vielä on kesää jäljellä! Katso nerokkaat vinkit ja tuotteet, joilla pidennät rusketuksen kestoa pitkälle syksyyn
Kauneus
Vielä on kesää jäljellä! Katso nerokkaat vinkit ja tuotteet, joilla pidennät rusketuksen kestoa pitkälle syksyyn
Kosteutus ja vielä kerran kosteutus. Kauneustoimittajan helpoilla neuvoilla pidennät rusketuksen kestoa ja saat pehmeän laskun itseruskettavien tippojen käyttöön.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 22.8.2023

Rusketus kestää vain muutamia viikkoja, jos auringolle altistuminen päättyy. Ihon pinta nimittäin uusiutuu noin 28 vuorokauden aikana. Eli tervetuloa syksy ja hyvästit rusketus vai miten?

Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, rusketuksen keston pidentämisessäkin ratkaiseva tekijä on kosteutus – aivan kuten niin monessa muussakin ihonhoitoon liittyvässä asiassa.

Oli päivityksesi luonnollinen tai itseruskettavilla hankittu, olennaista on kosteutus. Sopivasti pehmeä ja riittävästi kosteutettu ihon pinta pitää rusketuksesta paremmin kiinni kuin kuiva iho, josta rusketus hilseilee pois.

Parhaassa tapauksessa olet huolehtinut hyvästä kosteutuksesta jo ennen kesää, mutta vieläkin ehdit.

Pidä pintasi ja suihki aurinkoa kasvoille

Hoida ihoa auringossa oleskelun jälkeen sellaisilla after sun -tuotteilla, joissa lukee ”tan prolonger” tai ”tan extender”. Nämä tuotteet syventävät ja pidentävät rusketuksen kestoa. Usein niissä on mukana pieni määrä itseruskettavaa ainesosaa eli DHA:ta ja runsaasti ihoa kosteuttavia aineita.

Ihoa kannattaa myös kuoria. Kuorinta pitää päivetyksen tasaisena, vaikkakin se saattaakin hivenen haalistaa sitä.

Kun iho on valmiiksi päivettynyt, itseruskettavien kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana, sillä oma päivetys hälventää tuotteiden jättämiä rajoja.

Vältä sen sijaan kuumia suihkuja. Kuuma vesi kuivattaa ihoa. Kuivuessaan iho hilseilee, jolloin rusketuksesta tulee epätasainen. Käy siis haaleissa suihkuissa ja korvaa tuju, ihoa mahdollisesti kuivuttava suihkugeeli ravitsevalla suihkuöljyllä tai -voiteella.

Tavallisen kosteusvoiteen sijaan kannattaa käyttää vartalolla asteittain päivettävää emulsiota. Sekoita lempipäivävoiteesi joukkoon muutama tippa itseruskettavaa vähintään joka toinen päivä. Kun iho on valmiiksi päivettynyt, itseruskettavien kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana, sillä oma päivetys hälventää tuotteiden jättämiä rajoja.

Korvaa peruspuuteri aurinkopuuterilla, mutta käytä siitä asteen tai kaksi luonnollista ihonsävyäsi tummempaa sävyä. Ota sen rinnalle vielä hivenen tummempi sävy samasta aurinkopuuteripaletista. Sutaise sitä kasvojen korkeimpiin kohtiin eli otsalle, nenänvarteen, poskipäille ja leuankärkeen, jotta korostat ruskettuneen ihon hehkua.

Jos päivetyksestäsi on jäljellä vain rippeitä, ota käyttöön vartaloöljy, joka antaa iholle ihanan hohteen. Myös valkoiset tai vaaleat vaatteet tuovat rusketuksen selvemmin esiin.

Pidennä rusketusta kotona näillä tuotteilla

Nuxe Huile Prodigieuse Or Dry Oil 53 e.

Kullankimalteinen kuivaöljy korjaa, ravitsee ja rauhoittaa ja antaa iholle rusketusta korostavan helmiäishohteen. Todellinen monitoimiöljy hoitaa myös hiukset ja antaa niille lisää kiiltoa. Öljy sopii kaikenikäisille ja kaikille iho- ja hiustyypeille.

Sunny Stories Self Tan Glow Face Drops 19,90 e.

Vegaaniset ja hajusteettomat itseruskettavat tipat antavat kasvoille luonnollisen näköisen päivettyneen ilmeen. Kun lisäät tippoja päivävoiteen tai lempiseerumisi joukkoon, voit jatkaa kesällä saamaasi päivetystä pitkälle syksyyn.

Isle of Paradise Hyglo Body -itseruskettava seerumi 35,90 e.

Korvaa vartalovoide hyaluronihappoa sisältävällä ja ihoa kosteuttavalla seerumilla, joka myös asteittain päivettää ihoa. Hiero 4–12 pumppausta seerumia vartaloalueelle, älä huuhtele. Mitä enemmän tippoja, sitä tummempi rusketuksesta tulee.

Kommentoi +