Parhaat peitevoiteet on nyt valittu – joukossa 11 euron helmi!
Luottotuotteet
Parhaat peitevoiteet on nyt valittu – joukossa 11 euron helmi!
Peiteaineen sävyn ja koostumuksen valintaan vaikuttavat ihonväriä ja -tyyppiä enemmän se, mihin ja miten sitä on tarkoitus käyttää. Kauneustoimittaja valitsi 5 parasta peitevoidetta.
Teksti

Kuvat
,

17.1.2023
 |
Eeva

Oletko etsimässä hyvää peitevoidetta? Ennen ostoksille lähtöä kannattaa miettiä, mihin peiteainetta tarvitsee: hyvän ellei jopa täydellisen peiteaineen sävyn ja koostumuksen valintaan vaikuttavat ihonväriä ja -tyyppiä enemmän se, mihin ja miten sitä on tarkoitus käyttää. Haluatko piilottaa tummat renkaat silmien alta? Vai näppyileekö ihosi, eikä pelkkä meikkivoide riitä peitoksi? Loimottaako nenäpielissäsi alkava couperosa? Aiheuttavat maksaläiskät harmia?

Karkeasti jaoteltuna voisi sanoa, että mitä ohuempi koostumus, sitä paremmin se sopii ohuelle ihoalueelle, kuten silmänalusille.

Paksut voidemaiset peiteaineet taas tarttuvat paremmin näppyjen päälle ja niiden pysyvyys päihittää nestemäiset peiteaineet 6–0.

Näin levität peitevoiteen oikein

Peitevoiteen levityksessä kerrostus on kaiken a ja o. Mikään, mitä levitetään vain yksi paksu kerros, oli kyseessä sitten seinämaali, meikkivoide, kynsilakka tai peiteaine, ei anna kaunista, tasaista ja kestävää jälkeä. Mieluummin siis useampi ohut kerros kuin pari paksua. Siksi voidemaisistakin peiteaineista kannattaa mieluummin valita sellainen, jonka koostumus on riittävän ohut kerrostukseen.

Sävyn valinta peitevoiteessa on usein haastavaa. Ihan ensiksi pitää huomioida ihon oma sävy. Peiteaineen tulee, käyttötarkoituksesta riippumatta, olla mahdollisimman lähellä luonnollista ihon väriä. Peiteaineen tarkoitushan on peittää, ei loistaa.

Aprikoosin sävy piilottaa pigmenttimuutoksia, vaaleanpunaiseen vivahtava peitevoide sopii silmän sisä- ja ulkonurkkien kirkastukseen.

Peiteaine on useimmiten myös eri asia kuin valokynän. Valokynällä valaistaan kasvojen varjokohtia, perinteisellä peiteaineella piilotetaan pikkuvirheitä. Silmien alle sopii useimmiten hivenen omaa ihonsävyä ja meikkivoidetta vaaleampi, näppyjen peittoon täsmälleen ihonvärinen peiteaine.

Aprikoosin sävy piilottaa kasvojen rusehtavia pigmenttimuutoksia, vaaleanpunaiseen hennosti vivahtava taas sopii silmän sisä- ja ulkonurkkien kirkastukseen.

Milloin peitevoide levitetään iholle?

Tuleeko peitevoide ennen meikkivoidetta vai sen päälle? Se riippuu käyttötarkoituksesta.

Jos tarkoituksenasi on piilottaa maksaläiskiä, levitä peiteainetta meikkivoiteen alle. Kun haluat peittää tummat renkaat silmien alta, taputtele peiteaine meikkivoiteen päälle.

Näpyt taas häivytetään kahdella levityksellä eli peiteainetta tuputellaan näppyihin ennen meikkivoidetta ja tarvittaessa vielä sen jälkeen.

Lopuksi peiteaine kiinnitetään ohuella kerroksella puuteria.

Tässä ovat parhaat peitevoiteet

Luonnonkosmetiikan ykkönen: Mádara The Concealer 24,50 e.

Jos olet etsinyt luonnonkosmeettista peiteväriä, joka piilottaa niin tummat silmänaluset kuin pikku punoituksetkin, tämä nestemäinen, sopivan ohutpäisellä aplikaattorilla varustettu, ihon sävyyn helposti sulautuva peiteaine sopii sinulle.

Sen lisäksi, että se peittää, peiteaine antaa tummille silmänalusille hienostunutta valoa, aineen sisältämä mustikkauute ehkäisee ihon ennen aikaista ikääntymistä ja hyaluronihappo kosteuttaa ihoa. 7 sävyvaihtoehtoa

Kestävin: Lancôme Teint Idole Ultra Wear All Over Concealer 31 e.

Kun valintakriteereissäsi kestävyys on top 3:ssa, pidät taatusti tästä jopa vuorokauden iholla siistinä pysyvästä peiteaineesta.

Peitevoiteen ohut koostumus sopii niin silmien alle kuin näppyjenkin päälle, sillä se on helposti kerrostettavissa ja häivytettävissä, ja siinä on sekä kosteuttavia että hoitavia ainesosia.

Ainoan miinuksen muuten lähes täydellinen peiteaine saa sen suurehkosta aplikaattorista. Tarkka meikkari saattaakin haluta käyttää tuubin mukana tulevan applikaattorin sijaan mieluummin pientä sivellintä. 16 sävyä.

Markettilöytö: Max Factor Miracle Pure Concealer 11,50 e.

Helposti marketistakin mukaan napattava ja loistavan hinta-laatusuhteen omaava peiteväri peittää ihon pikkuvirheitä ja hoitaa ihoa muun muassa kosteuttavalla hyaluronihapolla, kirkastavalla ja kiinteyttävällä C-vitamiinilla sekä uudistavilla peptideillä.

Kevyt koostumus on helppo häivyttää ja sen ansiosta peiteväri sopii myös silmien alle käytettäväksi, eikä väri kasaannu silmänalusjuonteisiin. 3 sävyä.

Hoitava: Lumene Invisible Illumination Serum in Concealer 17 e.

Tämän, kuten nimikin sen jo kertoo, peitevoiteen koostumus on todella ohut, lähes seerumimainen. Seerumille tyypillisesti se on myös hoitava, sillä siinä on kirkastavaa maitohorsmaa, kosteuttavaa levää sekä suojaavaa E-vitamiinia.

Hajusteeton peiteaine sopii erityisen hyvin silmien alle käytettäväksi. Ainoan miinuksen tämäkin peiteaine saa sen levityspäästä, josta lurahtaa ainetta helposti liikaa. 5 sävyä.

Monikäyttöisin: Smashbox Studio Skin Flawless 24 Hour Concealer, 26 e.

Monikäyttöinen, runsaasti sävyvaihtoehtoja tarjoava, nestemäinen peiteaine piilottaa näpyt ja tummat silmänaluset, valaisee kasvojen varjokohdat, luo varjoa sinne, minne sitä kaivataan ja häivyttää punoituksia sekä pigmenttimuutoksia.

Persikkainen sävy sopii parhaiten silmien alle, vaalein valaisuun, kullanvärisellä piilotat maksaläiskät ja tummalla varjostat vaikkapa posket kapeammiksi. 16 sävyvaihtoehtoa.

Kommentoi +