Kaipaatko elämääsi lisää rakkautta, unta tai vaikka liikuntaa? Kauneus ja Terveys -lehden podcast Muutos on osa sinua etsii ratkaisuja tuttuihin ongelmiin
Hyvinvointi
Kaipaatko elämääsi lisää rakkautta, unta tai vaikka liikuntaa? Kauneus ja Terveys -lehden podcast Muutos on osa sinua etsii ratkaisuja tuttuihin ongelmiin
Miten tehdä tarvittavia elämänmuutoksia, entä miten hyväksyä itsensä paremmin? Kauneus ja Terveys -lehden podcast Muutos on osa sinua tarttuu stressiin, häpeään ja muihin jokapäiväisiin ongelmiin raikkaalla otteella. Tuottajat Tasja Salin ja Milka Sauvala sekä toimittaja Laura Savolainen kutsuvat studioon alan huippuasiantuntijat. Kuuntele ja voi paremmin!
Teksti

Kuvat

29.7.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Millainen podcast on Muutos on osa sinua?

Milka: Tämä on podcast kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hyvinvoinnista ja haluavat oppia uutta. Asiantuntijavieraamme avaavat tuttuihin asioihin ihan uusia ovia. Kyse on luotettavasta tiedosta, ei mutusta.

Laura: Samalla se herättelee pohtimaan oman elämän kompastuskiviä laajemmin. Mitä vaikeat tunteet todella viestivät? Miten menneisyys vaikuttaa siihen, miten voi juuri nyt? Miten elämä voisi muuttua, jos oppii katsomaan itseään ja kehoaan arvostavammin?

Tasja: Toivon, että siitä saa uusia oivalluksia ja näkökulmia. Koska kukin jakso käsittelee omaa teemaansa, voi myös nyppiä rusinat pullasta ja aloittaa itselle kiinnostavimmista aiheista.

Tuottajat Tasja Salin ja Milka Sauvala sekä toimittaja Laura Savolainen etsivät Muutos on osa sinua -podcastissa ratkaisuja tuttuihin ongelmiin asiantuntijoiden kanssa.

Miksi tarvitaan podcast muutoksesta: eikö ihminen saa olla sellainen kuin on?

Laura: Kukapa meistä ei haluaisi nukkua paremmin, saada elämään enemmän rakkautta ja päästä eroon vanhoista haavoista! Muutos on mahdollisuus niin kauan, kun se lähtee ihmisestä itsestään.

Milka: Elämä tuo väistämättä eteen tilanteita, jotka muuttavat meitä. En usko, että tulemme ihmisinä jotenkin valmiiksi. Voimme kasvaa ja kehittyä koko ikämme. Se ei tarkoita, että itsestä pitäisi tehdä muutosprojekti. Yhtä lailla on tärkeää hyväksyä itsensä ja rakastaa itseään sellaisena kuin on.

Tasja: Tietyissä asioissa voimme taas kaivata muutosta, muttemme saa sitä tehtyä – ja juuri tässä kohtaa voimme tarjota sytykettä ja käytännön vinkkejäkin.

Joka jaksossa on vieraana oman alansa ammattilainen. Mikä näissä keskusteluissa on yllättänyt sinut?

Milka: Monissa asioissa on paljon syvempiä ulottuvuuksia kuin miltä ensivilkaisulla näyttää. Esimerkiksi univaikeuksien taustalla voi olla tapa asettaa muiden tarpeet etusijalle ja unohtaa itsensä.

Tasja: Jokainen asiantuntijavieraamme on kertonut jotain uutta ja jännittävää aiheesta. Silti he ovat osanneet antaa vinkkejä arkisiinkin tilanteisiin.

Laura: Vieraat ovat avanneet keskusteluissa myös omaa henkilökohtaista elämäänsä, kipeitäkin asioita. Tiedon lisäksi vertaistuki on tärkeää.

Miten muutos on osa sinua?

Tasja: Muutun joka päivä, vaikken sitä itse havaitsekaan. En aina hyvään suuntaan, vaikka toisin toivoisin – mutta onneksi voin ainakin yrittää muuttua paremmaksi joltain osin. Tällä hetkellä haaveilen siitä, että osaisin panna nukkumisen korkeammalle arvoasteikossa. Aion mennä unikouluun.

Laura: Toivon, että voisin jonakin päivänä suhtautua elämään huolettomammin. Klassisesti siis elämään tässä hetkessä.

Milka: Elän ruuhkavuosia ja viime aikoina olen miettinyt paljon sitä, miten perheemme elämä pyörisi parhaiten ja olisi kivaa ja toimivaa. Siihen liittyy niin muutoksia arjen tapoihin kuin ajatteluun. Miten esimerkiksi kukistaisin kodin tavarakaaoksen? En ole vielä onnistunut opettelemaan hyväksi karsijaksi, sillä kiinnyn helposti tavaroihin, kamaliinkin.

Voiko podcastin kuuntelu muuttaa elämää?

Tasja: Olen oppinut paljon uutta näiden podcast-jaksojen parissa – toivottavasti kuulijatkin! Parhaimmillaan podcast herättää toivoa: muutos on mahdollinen ja usein myös omissa käsissämme.

Milka: Toivon, että kuulijoille jää innostunut fiilis. Itse muutoksen huomaa usein vasta paljon myöhemmin. Ehkä muutos on onnistunut silloin, kun siitä on tullut niin tavallinen ja kiinteä osa elämää, ettei sitä enää muista eikä huomaa.

Laura: Podcastin kuuntelu voi kylvää muutoksen siemenen, joka lähtee itämään sitten kun ihminen on siihen valmis. Muutoksen jälkeen elämään jää pysyvästi jotain sellaista, mikä saa sen maistumaan hippusen verran makeammalta.

Katso ja kuuntele jaksot täältä: Muutos on osa sinua

Kommentoi +