Haluaisitko herätä aamulla meikatun näköisenä? Näillä kuudella keinoilla se onnistuu – mutta maksaa satoja euroja
Kauneus
Haluaisitko herätä aamulla meikatun näköisenä? Näillä kuudella keinoilla se onnistuu – mutta maksaa satoja euroja
Upeat kulmat, hehkuva iho ja meikatut silmät. Entä jos heräisitkin aamulla valmiiksi hehkuvana ja kevyesti meikattuna? Se onnistuu, mutta kestomeikki maksaa satoja euroja.
Teksti

Kuvat

4.11.2022
 |
Eeva

On ihan mahdollista herätä aamulla lähes meikatun näköisenä. Kestomeikki, semi-permanent makeup, tuo vuosiksi iltapesun ja räntäsateen kestävät upeat kulmat, näyttävän ripsirivistön tai kestävän punan huulillesi. Selvitimme, mitä eri keinot maksavat.

1. Imeytetty sävyseerumi heleyttää ihoa

Uusin kestomeikin muoto on pesunkestävä ihomeikki. Ruotsissa on jo pitkään ollut suosiossa mikroneulauksen ja mesoterapian yhdistävä BB-glow-kasvohoito, jossa ihoon imeytetään sävyseerumia.

Hoito antaa iholle tasaisen, luonnollisen sävyn iholle sekä kevyen peittävyyden. Lopputulos on kuin olisi levittänyt iholle pysyvän sävyttävän päivävoiteen.

Sävyhoito sopii kaikille ihotyypeille ja vieläpä supistaa ihohuokosia ja kosteuttaa ihoa. BB-glow-hoitoa suositellaan otettavaksi sarjahoitona (3–7 kertaa), ja sävy säilyy iholla muutamia kuukausia. Kertahoito maksaa noin 100–150 e.

Kenelle: Etenkin paljon liikkuvalle, joka hikoilevalle ja usein ihoaan pesevälle.

2. Kulmien microblading kestää vuoden

Jos taas haaveilet luonnollisen näköisistä, mutta ryhdikkäistä, aiempaa tuuheammista ja ehkäpä luonnollista hivenen tummemmista kulmakarvoista, kokeile kulmien microbladingia. Siinä piirretään omien kulmakarvojen joukkoon ohuen ohuita lisäkarvoja. Väripigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen väliin terällä, jossa on useita pieniä neuloja.

Tulos kestää noin vuoden, hyvällä tuurilla jopa pari, ja väri häviää ihosta vähitellen haalistuen.

Kulmien microbladingin hinta on noin 500–600 euroa. Hinta sisältää yleensä vahvistuskäsittelyn.

Kenelle: Harvoille tai ohuiksi nypityille kulmakarvoille.

3. Kulmien laminointi tuo kulmiin muotoa

Kulmakarvojen laminointi (brow lift) on kemiallinen käsittely, jossa kulmiin laminoidaan ryhdikäs muoto. Käsittelyssä ei väritetä kulmia.

Laminoinnin ansiosta kulmat näyttävät normaalia tuuheammilta ja huolitelluilta noin 3–6 viikkoa. Kulmalaminointi maksaa noin 80–120 euroa.

Kenelle: Etenkin kurittomille kulmille.

4. Huulten kestopigmentointi antaa kevyen punan huulille

Epäsymmetriset tai haalistuneet huultenrajat korjaantuvat huulten kestopigmentoinnilla. Nykyään piirretään harvemmin vain pelkkiä rajoja, vaan huulet pigmentoidaan kokonaan liukuvärjäyksen tavoin. Silloin rajat ovat selvemmät, huulien muoto tulee paremmin esiin ja väri häivytetään huultenrajojen sisäpuolelle.

Huulilla on pigmentoinnin jälkeen ikään kuin kevyt kestopunaus, joka on hyvin lähellä huulten omaa sävyä.

Tulos kestää vuodesta pariin vuoteen. Kestopigmentoinnin hinta on noin 500–600 euroa ja se sisältää usein vahvistuskäsittelyn.

Kenelle: Hänelle, jonka huultenrajat ovat haalistuneet iän myötä tai huulet ovat epäsymmetriset.

5. Microblading-silmärajaukset saavat silmiin muotoa

Pesunkestävät microblading-silmänrajaukset tehdään lähelle ripsirajaa, ja ne ovat niin ohuet sekä luonnolliset, että ilme ei näytä varsinaisesti meikatulta – lähinnä vain virkeämmältä.

Rajaukset korostavat silmien muotoa ja saavat ripset näyttämään luonnollista pidemmiltä. Microblading-rajaukset maksavat noin 450–600 euroa. Tulos kestää vuodesta puoleentoista.

Kenelle: Etenkin lyhytripsiselle ja katsetta korostamaan.

6. Kestotaivutus ripsiin kestää pari kuukautta

Suoraripsinen haluaa ehkä kokeilla ripsien kestotaivutusta eli lash liftiä. Kestotaivutuksessa ripset taivutetaan tyvestä ylöspäin taivutusaineen avulla. Niitä ei rullata permanenttipuolalle kuten ripsipermanentissa aikoinaan tehtiin ja jossa ripset menivät suorastaa kippuralle.

Taivutuksen jälkeen ripset kestovärjätään. Tuloksena on luonnolliset, mutta aiempaa pidemmän näköiset ripset. Taivutus kestää ripsissä noin 8–12 viikkoa ja maksaa 80–120 euroa.

Kenelle: Suoraripsiselle ja hänelle, joka on kyllästynyt ripsienpidennyksien vaivalloisuuteen, mutta haluaa näyttävän ripsirivistön.

Kokeile kotona näitä tuotteita kestävään meikkiin

Chanel Rouge Allure Ink on mattapuna, joka tuntuu huulilla kevyeltä, antaa intensiivisen sävyn, eikä haalistu päivän mittaan. Sävy 140 Amoureux, 44 e.

Eylure Dybrow Permanent Brow Color Dark Brown on helppokäyttöinen kestoväri kulmakarvojen kotivärjäykseen. Pakkaus sisältää värin, kehitteen ja levitysharjan. Väri pysyy kulmissa noin 4–6 viikkoa. 13,90 e.

Depend Everyday Eye Permanent Lash & Eyebrow Color Black on kotikäyttöinen ripsi- ja kulmaväri, joka kestää ripsissä noin kuusi viikkoa. Yhdestä pakkauksesta riittää noin 5–7 käsittelykertaan.

Hajusteeton Gosh Brow Lift Coloured Lamination Gel imitoi hoitoloissa tehtäviä kulmalaminointeja, mutta huuhtoutuu iltapesussa pois. Sävy 001 Grey Brown, 17,50 e.

Kosteuttava ja hoitava St.Tropez Bronzing Water Face Mist on itseruskettava kasvosuihke, joka antaa iholle lämpimän ja luonnollisen sävyn ilman tunkkaista itseruskettavan hajua, 34,90 e.

Kommentoi +