Tunnetko jo microblading-kulmat?
Kauneus
Tunnetko jo microblading-kulmat?
Haluaisitko luonnolliset ja pitkäkestoiset kulmakarvat? Lue, mistä microblading-tekniikassa on kyse!
Teksti

Kuvat
,

23.2.2017
 |
Kauneus ja Terveys

Viime aikoina suosioon ovat nousseet microblading-tekniikalla tehdyt ”3D-kulmakarvat”. Kulmiin piirretyt karvat näyttävät usein niin aidoilta, että niitä voisi luulla oikeiksi. Kyseessä ei kuitenkaan ole tatuointi, sillä microblading haalistuu pois ajan mittaan.

Mitä microblading on?

Microblading-tekniikka on kulmamuotoilua, jossa kulmat pigmentoidaan. Näin niistä pyritään saamaan luonnolliset, pitkään kestävät ja juuri omiin kasvoihin sopivat. Jokainen karva piirretään yksitellen. Kulmien teko koostuu neljästä osa-alueesta: muotoilusta, itse toimenpiteestä, jälkihoidosta sekä vahvistuskäynnistä.

1. Muotoilu tehdään hyvin tarkkaan. Kulmakarvat mitataan kasvojen muodon mukaan. Ajatuksena on saada niistä keskenään symmetriset. Tässä vaiheessa voi esittää omia toiveita tai näyttää kuvia haluamistaan kulmista. Kulmien ääriviivat piirretään ensin kulmakynällä. Kun sopiva muoto on löytynyt, aloitetaan muotoilu.

2. Microblading-toimenpiteessä käytetään steriilejä mikroskooppisen pieniä erikoisteriä, jotka läpäisevät ihon pintakerroksen. Ihoon vedetään terällä pieniä viiltoja, jotta väripigmentti pääsee sen sisään. Väri valitaan omaan ihoon ja hiuksien sävyyn sopivaksi. Tarjolla on useita ruskean sävyjä, kylmiä ja lämpimiä. Mustaa ei yleensä käytetä kulmien pigmentoinnissa.

Kulmien tekemiseen varataan noin kaksi tuntia ja aikaan sisältyy valmistelu ja kulmien muotoilu. Microblading saattaa sattua hieman, mutta kipu riippuu omasta kipukynnyksestä. Jos kipu on kovaa, voidaan käyttää puudutusainetta.

3. Kulmien paraneminen kestää 7-10 päivää. Aluksi iho saattaa hieman punoittaa, ja kulmien väri voi ensimmäisen viikon aikana jopa tummua. Tätä ei kannata pelästyä, sillä väri alkaa vaaleta sen jälkeen.

Paranemisvaiheen aikana kulmiin syntyneisiin pieniin haavoihin muodostuu usein rupea ja iho alkaa hilseillä. Rupia ei saa raapia pois ja kulmien turhaa koskettelua tulisi välttää tulehdusriskin takia. Kulmia on tärkeää rasvata säännöllisesti hoitovoiteella.

4. Noin kuukauden kuluttua toimenpiteestä tehdään kulmien vahvistus. Ensimmäisen kuukauden aikana pigmentti saattaa hävitä joistain kohdista, joten vahvistuskäynnillä korjataan nämä kohdat.

Kulmakarvat näyttävät luonnollisilta, kun viiltoja vedetään omien karvojen suuntaisesti. Kuva: @tiiabrows/Instagram

Kuinka pitkään microblading-kulmat pysyvät?

Microblading-tekniikalla tehdyt kulmat kestävät noin 12 kuukautta. Pysyvyys on kuitenkin yksilöllistä. Se riippuu muun muassa ihotyypistä. Esimerkiksi hyvin rasvaisella iholla pigmentti ei pysy niin hyvin kuin kuivalla. Kestoa ei voi ennustaa etukäteen. 

Kenelle ne sopivat?

Jos olet kyllästynyt meikkaamaan kulmiasi tai omien kulmakarvojesi muoto ja paksuus eivät miellytä sinua, microblading voi olla hyvä vaihtoehto.

Kaikille microblading ei kuitenkaan sovi. Käsittelyä ei suositella, jos olet raskaana, imetät, sinulla on diabetes tai jokin lääkekuuri, kuten antibiootit, verenohennuslääkkeet tai aknen hoitoon tarkoitettu isotretinoiini-lääkitys. Myös jotkut sairaudet, kuten verenvuototauti, estävät microblading-kulmien ottamisen.

Miten microblading eroaa tatuoinnista?

Microblading-tekniikkaa ei pidä sekoittaa tatuoituihin kulmiin, vaikka lopputulos näyttääkin hieman samalta.

Microblading-tekniikassa väripigmenttiä laitetaan ainoastaan ihon pintakerroksen alle, kun tatuointi tehdään syvemmälle. Lisäksi tatuoinneissa käytettävät pigmentit ovat erilaisia ja ne saattavat ajan kuluessa muuttaa väriään esimerkiksi sinertäväksi tai punertavaksi.

Microblading-tekniikassa on myös mahdollista tehdä tarkempaa jälkeä, sillä tatuoinnissa pigmentit lähtevät helposti leviämään, jolloin lopputuloksesta voi tulla epätasainen.

Jälkimmäisestä kuvasta ei uskoisi, että omia karvoja on melko vähän. Kuva: @kakkobrows/Instagram

Mieti tätä, jos haluat microblading-kulmat:

  • Valitse tekijä huolellisesti! Kulmissa näkyy aina tekijän kädenjälki, joten katso kuvia eri tekijöiden töistä. Valitse sellainen, kenen työt miellyttävät silmääsi.
  • Halvin vaihtoehto ei välttämättä ole paras. Ammattitaitoisen tekijän hinnat liikkuvat noin 250-500 euron välillä.
  • Kerro aina tekijälle sen hetkinen terveydentilasi sekä mahdollisista sairauksista ja lääkityksistä. Nämä asiat saattavat vaikuttaa kulmien pysyvyyteen tai siihen, voiko sinulle tehdä microblading-toimenpiteen.
  • 48 tuntia ennen toimenpidettä tulisi välttää alkoholia sekä kipulääkkeitä, kuten ibuprofeiinia ja aspiriinia, koska ne ohentavat verta.
  • Paranemisvaiheen aikana kulma-alueella tulee välttää meikkiä, voimakkaita pesuaineita, aurinkoa, solariumia, hikoilemista, saunomista sekä uimahallissa uimista.
  • Ennen laittoa ja heti sen jälkeen tulisi välttää A-vitamiinia sisältäviä tuotteita kuten anti-age–tuotteita, koska ne voivat olla haitaksi pigmentin pysymiselle.

Asiantuntija: Tiia-Maria Tervonen, Velvet Töölö

Lue myös:

Kommentoi +