Eeva on mukana Helsingin kirjamessuilla – katso ohjelma tästä ja tule kuuntelemaan!
Nähdään Messukeskuksessa
Eeva on mukana Helsingin kirjamessuilla – katso ohjelma tästä ja tule kuuntelemaan!
Eevan kirjaklubi valloittaa Helsingin kirjamessujen lavat. Katso ohjelma ja tule mukaan!
Teksti

11.10.2023

Eevan kirjaklubi on mukana Helsingin kirjamessuilla. Päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki, toimituspäällikkö Annaleena Jalava ja eeva.fin sisältöpäällikkö Mari Karsikas haastattelevat ajankohtaisia kirjailijoita messulavoilla.

”On ihana olla mukana kirjamessujen lämpimässä ilmapiirissä. Olisi kiva, jos saisimme virallisten haastattelujen ulkopuolella käydä hyviä keskusteluja ihmisten kanssa. Nykäise siis rohkeasti hihasta”, sanoo Paalosalo-Jussinmäki.

Helsingin kirjamessut valtaa Messukeskuksen Helsingin Pasilassa 26.–29. lokakuuta. Eeva on mukana kaikkina päivinä paitsi lauantaina.

Torstai 26. lokakuuta

  • Ann-Christin Antell on historiallisen romantiikan taituri, jonka Puuvillatehdas-sarja on myynyt jo yli 10 000 kappaletta. Sarjassa näkyvät Antellin arkeologian ja historian opinnot sekä rakkaus kotikaupunkiin Turkuun. Senaatintori-lava kello 12.30, haastattelija Annaleena Jalava.
  • Elina Hirvonen nivoo kirjoissaan vaivatta yhteen yksityisen ja yhteiskunnallisen. Uusi romaani Rakkauksien lokikirja on herkkä ja vaikuttava romaani, jossa kertoja torjuu masennusta kirjaamalla rakkaustarinoita ja etsimällä toivoa maailmasta, jossa sitä tuntuisi olevan tarjolla ihan liian vähän. Senaatintori-lava kello 16, haastattelija Mari Paalosalo-Jussinmäki.
  • Liina Putkonen ja Laura Suomela ovat hyvän mielen viihdekirjallisuuden uusia tähtiä, mutta kokeneita kirjailijoita. Dekkareistaan tuttu Liina Putkonen kirjoitti Unohdettujen unelmien kirjaston lohduksi itselleen ystävän kuoltua. Kielokoski-sarjan aloittava kirja yhdistää koukuttavasti romantiikkaa, kyläyhteisön suhdekiemuroita ja sukusalaisuuksia. Kiitettyjä nuortenkirjoja kirjoittanut Laura Suomela taas käsittelee elämän kipeitä kohtia huumorilla ja lämmöllä. Tulppaanitoiveunia sijoittuu Tampereelle ja kertoo nelikymppisestä Helenasta, joka on unohtanut, mitä oikeastaan elämältä haluaa. Töölö-lava kello 18.30, haastattelijana Mari Karsikas.

Perjantai 27. lokakuuta

  • Irene Naakka kirjoittaa äitiydestä vahvasti feministisella kulmalla. Vaikean raskauden laukaisema masennus sai hänet pohtimaan, miksi naisille tyypillisiä sairauksia edelleen vähätellään. Ärhäkkä kuin äidiksi tullut -kirja ravistelee äitiyteen liitettyjä odotuksia ja kiltin tytön syndroomaa. Töölönlahti-lava kello 12.30, haastattelija Mari Karsikas.
  • Alexandra Salmela on kirjallisuusmaailman hämmentäjä. Hänen tuotantonsa on täynnä raivoa, vimmaa ja muotokokeiluja. Tänä syksynä ilmestyvä Puu on allegoria sivilisaation synnystä, tarina luonnon tuhosta, hauskanjännitävä seikkailu ja paljon muuta. Luvassa on täräyttävää huumoria ja mielikuvitusta. Töölönlahti-lava kello 15, haastattelijana Annaleena Jalava.
  • Kirsi Piha yrittää lukemalla ymmärtää, mistä elämässä on kysymys. Levoton lukija -kirjassaan hän käsittelee kirjojen kautta ihmissuhteita, elämää ja muutosta. Kirja on myös jonkinlainen omaelämäkerta: kirjojen kautta Kirsi pohtii elämänsä keskeisiä, joskus vaikeita ihmissuhteita ja omia kokemuksiaan. Hakaniemi-lava kello 18.30, haastattelija Mari Paalosalo-Jussinmäki.

Sunnuntai 29. lokakuuta

  • Minna Rytisalo kirjoittaa uusimmassa romaanissa keski-ikäisen naisen matkan omaksi itsekseen. Jenny Hill on hauska ja samaistuttava romaani siitä, mikä on saanut Jenni Mäen unohtamaan itsensä ja miten hän satuhahmojen tukemana löytää tiensä takaisin. Monitasoinen ja feministinen romaani viihdyttää, mutta pakottaa ajattelemaan. Töölö-lava kello 11, haastattelija Annaleena Jalava.
  • Tommi Kinnunen ja Minna Rytisalo ovat molemmat sekä opettajia että kirjailijoita. Yhteiset ammatit ovat innostaneet heidät kirjeenvaihtoon, josta on syntynyt kirja. Huokauksia luokasta kertoo opettamisen ihanuudesta ja nuorten kasvusta, mutta myös uupumisesta, mielenterveysongelmista ja siitä, miten ne voisi ratkaista. Hakaniemi-lava kello 12.30, haastattelija Annaleena Jalava.
  • Eppu Nuotio osaa viihdyttää. Puuseppä Raakel Oksa on ratkonut rikoksia jo kahdessa romaanissa, joista tänä vuonna ilmestynyt Hopeamedaljonki vie lukijan sekä raivaamaan hamstraajan kuolinpesää että romantiikan ja rikoksen kiemuroihin ja 1970-luvun Etyk-Suomeen. Eppu Nuotion laajassa tuotannossa Raakel Oksa -sarja on vahva uusi alku. Töölönlahti-lava kello 16.30, haastattelija Mari Karsikas.
  • Katri Syvärinen ja Eveliina Talvitie eivät pelkää kirjoittaa äidin ja tyttären vaikeasta suhteesta. Katri Syvärisen Äitihaava sai aikaan somemyrskyn sanomalla, etteivät kaikki äidit ole hyviä eivätkä kaikki äiti-tytär-suhteet lämpimiä ja kannustavia. Eveliina Talvitien Pieniä ilkeitä tarinoita on tarina äidin ja tyttären tilinteosta, jossa viha ja rakkaus sekoittuvat räävittömästi ja haikeasti. Hakaniemi-lava kello 16.30, haastattelija Mari Paalosalo-Jussinmäki.

Helsingin kirjamessut kokoaa Messukeskukseen Helsingin Pasilaan joka syksy kymmeniätuhansia kirjojen ystäviä. Tänä vuonna 15 lavalla on yli 900 ohjelmanumero ja yli 1000 esiintyjää.

Kommentoi +