Hyvää yötä ja huomenta! Kymmenen uutuustuotetta, jotka rentouttavat, hoitavat ja parantavat (korona-)elämää
Hyvinvointi
Hyvää yötä ja huomenta! Kymmenen uutuustuotetta, jotka rentouttavat, hoitavat ja parantavat (korona-)elämää
Toisena koronavuonna on harjoiteltu mielenhallintaa, hellitty vatsaa ja leivottu pataleipää. Kurkkaa tästä vuoden 2021 terveystuotteet!
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 13.4.2021
Kauneus ja Terveys

Paras rentouttaja

Cura Pearl Classic -painopeitto, monta eri kokoa, alkaen 176 e.

Vaikka tuskin mikään takaa rikkumattomia yöunia, painopeitto on lähellä täydellistä nukuttajaa. Oikeasti painavalta tuntuvan, lasihelmiä sisältävän peiton alla turha säätäminen jää ja keho rentoutuu. Köllöttely voi lievittää myös ahdistuksen ja levottomuuden tunteita. Konepestävässä peitossa on puuvillapäällys ja kosteutta siirtäviä polyesterkerroksia. Ennen kuin kömmit sen alle, riisuu ylimääräiset kerrokset: peiton alla tulee lämmin.

Paras laite

Garmin Lily Classic -älykello 219 e

Perinteisen rannekellon näköinen älykello imaisee käyttäjästään hurjasti terveystietoa. Kello seuraa erityisen tarkkaan unta, ja siinä on esimerkiksi kehon hapenkäyttöä seuraava pulssi­oksimetri. Kello myös kertoo, kuinka stressaava päivä on ollut, ja jos unohtuu paikoilleen liian pitkäksi aikaa, se patistaa liikkeelle. Voit tehdä sen kanssa rauhoittavan hengitysharjoituksen. Kelloon liitetty kännykkäsovellus havainnollistaa omat tiedot ja avaa sitäkin, mitä käppyröistä pitäisi ajatella. Ainoa, mistä kello voisi muistuttaa enemmän, on akun tila.

Paras vatsatuote

Arlan Feed your Gut -jogurtti, laktoositon, kolme makua, 0,99 e

Laktoositon mustikkajogurtti maistuu mukavan makealta, mutta sen makeinta osaa ei voi maistaa. Jogurtti sisältää 50 miljardia elävää bifidobakteeria, joita löytyy luonnostaan ihmisen suolistosta. Jogurtissa on liukoista kuitua, joka ruokkii suoliston hyviä bakteereja, mutta siinä ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Arla uskoo suolisto­bisnekseen laajemminkin. Se tekee yhteistyötä saksalaisen Biomes-yrityksen kanssa. Biomes on kehittänyt testin, jolla voi ­selvittää oman suoliston tilaa.

Paras ruokatuote

Fazer Leipurit Leipäjauhosekoitus Kaura & Karpalo 2,85 e

Jos et ole vielä löytänyt itsestäsi­ kotileipuria, toivoa on. Uudella jauho­seoksella pataleipä ja sämpylät syntyvät entistä helpommin.Tarvitset vain vettä, nokareen hiivaa ja aikaa. Patentoitu entsyymi tekee jauhoseoksesta sopivan myös Fodmap-­ruokavaliota noudattavalle. Leipä maistuu ihanalta seuraavanakin päivänä. Kaupan päälle saat tuoreen leivän tuoksun.

Paras ravintolisä

Möller Vegaani Omega-3 + D-vitamiini 14,90 e

Kasvisruokavaliota noudattavan on tärkeää varmistaa, että saa tarpeeksi ravinto­aineita, joita muilla tulee etenkin eläinperäisistä ruoista. Sellaisia ovat esimerkiksi D-vitamiini sekä välttämättömät rasvahapot. Vegaaneille sopivissa uutuuskapseleissa on 10 mikrogrammaa levästä valmistettua D3-vitamiinia ja kasviperäisiä omega-3-rasva­happoja. Ne edistävät aivojen, sydämen ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Paras intiimituote

Lunette Kestoside, Mix-lajitelmassa 3 eri kokoa, 33,90 e

Ajatus pestävästä kestositeestä tuntuu rasittavalta, mutta ensikosketus kotimaiseen kesto­siteeseen vakuuttaa. Side pysyy paikoillaan neppareilla, ja luomupuuvillainen päällikerros tuntuu pehmeältä. Ohuehkon siteen imuteho perustuu bambuviskoosi- ja polyester-kerroksiin. Kuukautiskupin ohivuotojen suojana side toimii kuin unelma. Nainen käyttää elämänsä aikana keskimäärin 11 000 kertakäyttöistä kuukautissuojaa. Jätteen määrä on valtava.

Paras hoitotuote

A-Derma Exomega Control Emollient Spray 20,90 e

Atooppiselle iholle kehitetty hoitosuihke sopii kaiken­ikäisille ja sekä kasvoille että vartalolle. Suihke pehmentää ja rauhoittaa kutisevaa ihoa pitkäkestoisesti ja helposti: pullo toimii kaikissa asennoissa ja yksi suihkuttelu päivässä riittää. Nestemäisen voiteen pääraaka-aine on ekologisesti viljelty kaura. Koostumus on 97-prosenttisesti luonnollista alkuperää.

Paras liikuntaväline

OAC KAR 147 -karvapohjasukset 419 e

Tänä talvena suomalaisia on hellitty ennätysmäisen upeilla hiihto­keleillä. Moni vuosikymmeniä sitten viimeksi hiihtänyt on löytänyt itsensä ladulta – tai vielä parempaa, umpihangesta. Kangasalan lahja maailmalle ovat karvapohjasukset, jotka vievät sinne, minne peruspertsoilla ei pääse. Tavallista lyhyemmissä ja leveämmissä suksissa yhdistyvät lumikenkien ja retkisuksien hyvät puolet. Siteisiin voi kiinnittää lähes kaikki talvi­kengät, joten et tarvitse erillisiä monoja. Suksi luistaa tasaisella ja rinteessä, mutta nousukarva pitää ylä­mäessä. Nyt voi ilolla suksia kuuseen – tai minne vain, missä on lunta.

Paras kirja

Saku Tuominen: Kaikki on hyvin riippumatta siitä, miten kaikki on 17,95 e, Otava

Jos luet vain yhden mielenhallintaa käsittelevän kirjan, lue tämä. Tuominen kirjoittaa rennosti ja simppelisti siitä, miten epävarmassa maailmassa voi pysyä rauhallisena. Salaisuus on tilanteen, huononkin, hyväksyminen. Vasta sitten sitä voi alkaa muuttaa. Sanoma toimii sekä yksityis- että työelämän kriiseissä. Mielenrauhaa kannattaa opetella silloin, kun vastoinkäymiset ovat pieniä. Akuutissa kriisissä kirjan sanoma voi ärsyttää.

Paras koronatuote

Lumene kosteuttava käsidesinfiointi 5,90 e

Nyt kun käsihygienia on kansalaistaito, Lumenen kosteuttava käsidesi on kansallisaarre. Se on vegaaninen, tuoksuu koivulta ja tehoaa todistetusti sekä bakteereihin että viruksiin. Mikä parasta, se tuntuu ohuelta kosteusvoiteelta. Etikettikin on niin kaunis, että pakkotuotetta on pakko rakastaa.

Kommentoi +