Joko olet kuullut clean girl -meikkitrendistä? Näillä vinkeillä luot tyylin
Meikkitrendi
Joko olet kuullut clean girl -meikkitrendistä? Näillä vinkeillä luot tyylin
Clean girl -meikkitrendissä tavoitellaan luonnollista, hehkuvaa ja kuulasta meikkiä. Meikkaaja neuvoo, miten ja millä tuotteilla se onnistuu.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 6.6.2023
Trendi

Toiveena meikitön meikki eli raikkaat ja hehkuvat kasvot? Sosiaalinen media on nyt täynnä meikkejä tunnisteella #cleangirl. Kasvoille laitetaan kaikenlaista, mutta lopputulos on luonnollinen. Meikkaaja Miia Johansson antaa vinkkinsä, miten trendimeikki tehdään.

Näin teet clean girl -meikin

1. Aloita ihosta

Jotta ihomeikkiä ei juurikaan tarvita, Johansson kehottaa tarkistamaan ihonhoitorutiinit. Monen iho on pintakuiva, ja silloin esimerkiksi puhdistustuotteen vaihtaminen geelimäisestä tai vaahtoavasta öljyyn auttaa usein. Iltapuhdistuksessa menee ehkä pari minuuttia kauemmin – mutta sen säästää aamun meikkaamisessa.

2. Suosi voidemaisia

Ota tavoitteeksi luonnollisuus, älä täydellisyys – jolloin peitevoide riittää. Töpöttele sitä silmien alle, nenänpieliin ja suunympärysiholle. Koska päälle ei tule meikkivoidetta, ole tarkka sävystä: valitse ihosi sävyinen tai hieman vaaleampi peitevoide. Valitse aurinkopuuteri ja poskipuna nestemäisinä tai voidemaisina. Ne kestävät iholla paremmin kuin puuterimaiset ja tekevät ihosta kuultavan. Myös huulipunaa voi käyttää poskipunana!

3. Tee rajaukset luomivärillä

Kokeile silmämeikissä pelkkää luomiväriä: tee sillä rajaukset viistosiveltimellä. Lopputulos on luonnollisempi kuin kynällä – ja helpompi ja nopeampi tehdä. Tai käytä aurinkopuuteria luomivärinä, sillä se tuo katseeseen intensiivisyyttä. Sipaise lempiripsiväriäsi, ja harjaa kulmat kulmageelillä.

4. Valitse puna ihosi mukaan

Nudesävyn valitseminen huulille on tuskaisen vaikeaa, mutta on yksi kikka: mieti, onko ihosi (on se sitten vaalea, ruskea tai musta) pohjasävy punertava vai kellertävä. Ensimmäisille sopii ihanasti pinkkiin menevä nude, jälkimmäisille persikkainen.

Psst! Clean girl -meikki­trendi on suosittu, mutta sitä on myös kritisoitu, koska se voi tuntua epärealistiselta, jos on esimerkiksi akneiho. Onneksi on muitakin meikki­trendejä, katso vaikka #cherrylips tai Wednesday-sarjan innoittama #grungemakeup.

6 x uutuustuote

Superhyvä ripsari! Vedenkestävä ja tahraamaton kuituripsiväri, joka ei varise. Valikoimissa myös ruskea sävy! Never Die Mascara 15 e, Bbia. Lumenen pisaratuotteet ovat nyt entistäkin hoitavampia. Myös sävyjä on enemmän. Invisible Illumination -hehkupisarat 31,40 e / 15 ml, Lumene. Luonnonkosmetiikan voide peittää kevyesti ja hoitaa. Moisturizing Mineral Skin Tint -sävyttävä päivävoide SK 30, 27,90 e / 27 ml, Idun Minerals.
Luonnonkosmetiikan voidemaista väriä voi laittaa sekä poskille että huulille. Color Haze -voidemainen värituote 38 e / 7 ml, Ilia Beauty. Kulmien muotoiluvaha liimaa kulmakarvat napakasti paikoilleen. Loistava hinta-laatusuhde! Shape & Lift Brow Wax 17,90 e, Beauty Act. Sävyttävässä huulivoiteessa on hoitavaa E-vitamiinia. Ihana huulilla ja luonnollinen sävy! Hydrating Core Lip Shine -huulirasva 10,90 e, E.L.F.

Juttu on julkaistu Trendissä 4/2023.

Kommentoi +