Uutisankkuri Tommy Fränti kertoo, mistä hän saa voimaa: "Siinä hetkessä kaikki oli hyvin"
Voimalista
Uutisankkuri Tommy Fränti kertoo, mistä hän saa voimaa: "Siinä hetkessä kaikki oli hyvin"
Uutisankkuri Tommy Fränti hakee murheisiin apua löylyistä ja meren tuijottelusta. Muisto hiekkarannalta kantaa pitkälle. Tässä on hänen voimalistansa.
Teksti

Kuvat

3.3.2023
 |
Kauneus ja Terveys

Sana: Lempisanani on isi 17- ja 14- vuotiaiden lasteni suusta kuultuna. Se on läheisyyden ja huolenpidon sana. Minulle elämän tarkoitus on tuntea niin suurta rakkautta kuin omia lapsiaan kohtaan voi tuntea. Elämä jatkuu heidän kauttaan sitten kun on minun aikani lähteä.

Laji: Juoksemalla pääsen lähemmäs itseäni: se on rauhoittumista ja mielen tyhjentämistä. En tavoittele ennätyksiä vaan hölköttelen musiikkia kuunnellen. Lenkkeily on paras tapa tutustua uusiin paikkoihin.

Maisema: Meri asettaa asiat mittasuhteisiin ja tekee huolista ihmisen kokoisia. Sen ikuinen liike symboloi vapautta ja kahlitsematonta voimaa. Kun sukellan valkoisella Välimeren rannalla aaltoihin, muu katoaa.

"Presidentti Kekkonen sanoi, että elämä ilman saunaa tuntuu mahdottomalta. Olen samaa mieltä", uutisankkuri Tommy Fränti sanoo.

Tuoksu: Naisen tuoksu. Tätä en halua perustella.

Paikka: Presidentti Kekkonen sanoi, että elämä ilman saunaa tuntuu mahdottomalta. Olen samaa mieltä. Saunon mielelläni missä ja milloin vain. Sauna on kirkkoni, jossa voin olla alasti myös henkisesti.

"Kesä 2021 oli vaimoni Saaran ja minun viimeinen yhteinen."

Ruoka: Pidän laadukkaasta ja yksinkertaisesta ruuasta, en tykkää hienostelusta keittiössä. Lempiruokani on pizza margherita, jonka tilaan italialaisessa kaupungissa sivu­kujan vaatimattomasta tavernasta. Tomaatin, mozzarellan ja basilikan liitto on täydellinen. Kotona vietämme lasten kanssa pizzaperjantaita joka viikko.

Muisto: Kesä 2021 oli vaimoni Saaran ja minun viimeinen yhteinen. Saara sairasti syöpää, eikä aikaa ollut enää paljon. Istuimme Porin Yyterissä lämpimällä hiekkarannalla vierekkäin. Aurinko paistoi, meri kimmelsi ja lapset lipuivat sup-laudoilla kohti horisonttia. Katselimme heitä ja toisiamme. Siinä hetkessä kaikki oli hyvin.

Biisi: Musiikki on happi, jota hengitän. Nuorena opiskelin viulun ja pianon soittoa. Lempibiisini vaihtelee päivittäin. Kun haluan selkeyttä, kuuntelen Bachia. Intohimon herättämiseen käy Mozart. Yksi minulle tärkeimmistä kappaleista on Coldplayn Fix You, jossa lauletaan, että valot johdattavat sinut kotiin.

Tommy Fränti on 50-vuotias Yleisradion toimittaja ja uutisankkuri, jonka seurassa Ylen aamussa voi herätä uuteen päivään.

Juttu on alun perin julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 2/23.

1 kommentti