”Iho on aivan kuin uusi!” – Trendin toimitus testasi parhaat uudet kasvohoidot
Kasvohoidot
”Iho on aivan kuin uusi!” – Trendin toimitus testasi parhaat uudet kasvohoidot
Kaipaako ihosi herätystä? Testasimme uutuuskasvohoidot niin herkälle, akneen taipuvaiselle kuin ikääntyvälle iholle.
Teksti

Kuvat

31.3.2023
 |
Trendi

1. Helpotusta iho-ongelmille

Medikaalinen kasvohoito 160 e/60 min, mekaaninen ihonpuhdistus lisämaksusta, Esteettinen terveysklinikka Nordicshape, Espoo.

Mikä? Medikaalinen kasvohoito, jonka ideana on vaikuttaa syvemmälle ihoon kuin peruskasvohoidossa. Se noudattaa samoja vaiheita kuin klassinen kasvohoito, mutta se tehdään lääketieteellisiä tuotteita käyttäen. Minulle hoidon teki sairaanhoitaja-kosmetologi. Hoidon voi valita kemiallisella kuorinnalla tai ilman sitä.

Sinulle, jos… Ihossasi on ongelmia, kuten epäpuhtauksia, pigmenttimuutoksia tai ikääntymisen tuomia muutoksia, ja haluat selkeitä tuloksia hellävaraisesti. Kemiallinen kuorinta eli happohoito voi auttaa näihin kaikkiin, sillä se uudistaa ihoa. Herkkäihoinenkin uskaltautuu hoitoon, sillä se räätälöidään jokaisen iholle sopivaksi.

Laite kertoo, että 38-vuotiaana ihoni ikä on 42 vuotta.

Parasta: Ennen hoitoa tehtävä ihoanalyysi, jossa kasvot laitetaan laitetta vasten. Se ottaa kuvia, ja pian ruudulla näkyvät tulokset. Laite kertoo, että 38-vuotiaana ihoni ikä on 42 vuotta. Onneksi saan kuulla, että viisi vuotta vanhempi ikä onkin tavallista.

Iholla näkyy myös epäpuhtauksia, uv-säteilyn tuomia vaurioita ja kuivuutta. Tilanne on kuitenkin hyvä – hurraa! Analyysi kertoo, että ihoani kannattaa vahvistaa ja kosteuttaa, sekä huomioida alkaneet ikämuutokset.

Saan iholleni puhdistuksen ja kuorinnan jälkeen kahta seerumia: C-vitamiinia ja ferulahappoa sisältävä seerumi korjaa ja napakoittaa ihoa, hyaluronihappoa sisältävä seerumi kuorii ja kosteuttaa.

Yllättävintä: Päätämme, että koska ihoni on superherkkä, emme käytä happoja. Happohoitoa vain testataan pieneen kohtaan leuassani. Heti hapon levityksen jälkeen ihoa nipistelee ja kihelmöi. Kuitenkin jälkikäteen kohta, johon laitettiin happoa, ei oireile tai punoita ollenkaan. Uskaltaisinko seuraavalla kerralla kokeilla sitä koko kasvoille?

Kasvohoito on myös yllättävän rentouttava: Kun naamio vaikuttaa, saan hartiahieronnan, ja patja laitetaan värähtelemään hoidon ajaksi. Olen yksi onnellinen värisevä spagetti.

Tehot: 4/5. Tunnen ihon puhdistavan vaikutuksen pian: iholtani puskee ulos epäpuhtauksia heti samana iltana, ja säikähdän hieman mustapäiden ilmestymistä. Tilanne rauhoittuu kuitenkin seuraavana päivänä. Ihoni on sileä, pehmeä ja kosteutettu, ja sen hoitamista on helppo jatkaa itse. Mustapäät vähenevät iholla selkeästi.

Hemmottelun taso: Mekaanisen ihonpuhdistuksen ja happolevityksen aikana 1/5. Muutoin 4/5.

2. Rauhoitusta herkälle iholle

Thalion herkän ihon hoito 85 e/60 min, Tammiston uuden apteekin hoitola, Vantaa.

Mikä? Herkälle iholle tarkoitettu hoito. Merestä peräisin olevat rauhoittavat aktiiviset ainesosat kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa sekä palauttavat sen luonnollisen tasapainon. Kasvohoidossa iho puhdistetaan, kuoritaan ja kosteutetaan sekä sen suojamuuria vahvistetaan naamioilla ja voiteilla.

Sinulle, jos... Ihosi on herkkä ja haluat tyynnytellä sitä kosteuttavalla, rauhoittavalla kasvohoidolla, etkä normaalisti uskalla kokeilla mitään uutta tai yllättävää ihollesi. Jos ihossasi on reaktiivisuuden lisäksi muita ongelmia, kasvohoitoon voi yhdistää lisäpalveluja.

Herkkäihoisena iloitsen, ettei mikään tuote saa ihoani hoidon aikana kuumottamaan tai kutisemaan.

Parasta: Olen allerginen, herkkäihoinen, ja ihoni on pintakuiva. Silti se puskee välillä epäpuhtauksia, enkä aina tiedä, miten ihoani hoitaisin. Varmin tapa onkin ollut hoitaa sitä vain hajusteettomilla, herkälle iholle tarkoitetuilla tuotteilla – ja vältellä rajuja kasvohoitoja. Herkkäihoisena iloitsenkin, ettei mikään tuote saa ihoani hoidon aikana kuumottamaan tai kutisemaan. Pelkkiä helliä, hiveleviä tuntemuksia – ei itsestäänselvää kasvohoidossa herkkäihoisella!

Parasta on myös rentouttava hieronta. Sillä aikaa, kun voiteet ja naamiot vaikuttavat, minua hierotaan hartioista, niskasta ja päästä.

Yllättävintä: Hoidon jälkeen saan kuulla, että herkkä ihoni kiittää, jos raivaan ensimmäiseksi kosmetiikkapurkkivalikoimani minimiin. Saan ohjeen käyttää vain öljypuhdistusta, seerumia ja kasvovoidetta, sekä kerran kahdessa viikossa kuorintaa ja naamiota. Hei hei, kaksoispuhdistus, misellivesi, silmämeikinpoistoaine ja kuoriva happovesi!

Päätös on oikea: seuraavien viikkojen ajan huomaan, miten ihoni rauhoittuu ja pehmenee silmissä. Punoitus vähenee, samoin kutina ja ärsytys. Aluksi iho puskee jopa enemmän epäpuhtauksia, mutta se on kuulemma normaalia ja toivottavaa – iho toimii, kuten sen pitää.

Tehot: 4/5. Iho on pehmeä, jopa kiiltävän kostea, hehkuva ja ihon sävy on tasaisempi. Punoitus on tipotiessään.

Hemmottelun taso: 5/5. Hoito sisältää rauhoittavaa hieromista, ja miedosti hyväntuoksuiset voiteet eivät kihelmöi tai kutise. Olen myös superrento, ja yöllä nukun sikeästi.

3. Tehokas kuorinta ihon uusiutumiseen

Exuviance Retinol Peel -kuorintahoito, 95 e/30 min, Ihonhoito Salmi, Helsinki.

Mikä? Tehokas ja nopea happohoito, joka kuorii ihoa ja auttaa ihoa uudistumaan. Lupaa tuoda iholle hehkua, vähentää ikääntymisen merkkejä ja tasoittaa aknearpia. Hoidossa iholle levitetään happo, joka pestään vasta seuraavana päivänä pois. Kotihoitoon pitää sitoutua viiden päivän ajaksi sarjan tuotteilla.

Sinulle, jos… kaipaat hoidoltasi tehoa ja näkyviä tuloksia, et hemmottelua. Sopii hyvin kaikille ihotyypeille, sillä auttaa niin kuivuuteen kuin ihon epäpuhtauksiin. Hoitoa ei kannata ottaa muutamaa päivää ennen sellaista tilaisuutta, jonne ei halua mennä meikittä tai iho hilseillen.

Ihoa irtoaa lähes kauttaaltaan ja alta pilkistelee puhdas ja kuultavan kaunis iho.

Yllättävintä: Hoito on todellinen lounaskasvohoito: aikaa ei tuhlailla hipsutteluun vaan ihon puhdistamisen jälkeen happo levitetään naamalle ja sitten hoito on ohi.

Ihoni todella alkaa kuoriutua. Toisena päivänä se on repaleinen ja melko karmiva. Ihoa irtoaa lähes kauttaaltaan ja alta pilkistelee puhdas ja kuultavan kaunis iho. Ihoa ei saa nyppiä tai repiä, vaan sen pitää antaa rauhassa irtoilla. Hilseily rauhoittuu täysin viikossa, ja kaikilla iho ei edes ala hilseillä.

Ihastuin kotihoitoon tarkoitettuihin Exuviancen puhdistuskermaan ja uudistavaan voiteeseen. Vaikka olisin saanut palata viiden päivän jälkeen omiin tuotteisiini, käytin vain näitä kahta pari viikkoa hoidon jälkeen.

Parasta: Ammattitaitoinen hoitaja kertoo tarkasti, mitä iholle tapahtuu hoidon jälkeisinä päivinä ja miten ihoni saattaa reagoida vahvaan retinolikuorintaan. Tulee turvallinen olo, kun tiedän, mitä on tulossa.

Ihon kuoriuduttua iho on aivan kuin uusi. Hoito on tehokas, ja tulokset ovat näkyviä. Ihoni ei ole voinut näin hyvin aikoihin ja jopa meikkivoiteen käyttäminen jää, sillä iho on ihanan kuulas. Ihon epäpuhtaudet ovat poissa kuin taikaiskusta. Leuan alueen hormonaalisen aknen punoitus haalistuu.

Tehot: 5/5. Paras hoito, jossa olen käynyt. Iho on näkyvästi paremmassa kunnossa ja kaikin puolin puhdas ja kuultava. Tänne menen uudestaan!

Hemmottelun taso: 1/5. Hoidossa ei turhaan silitellä ja taputella vaan keskitytään asiaan.

4. Hemmottelua joka aistille

Ekopharman puhdistava kasvohoito 102 e/75 min, Hilla Helsinki.

Mikä? Ylellinen kasvohoito räätälöidään ihon tarpeiden ja omien toiveiden mukaan. Ammattilainen analysoi ihon ja kertoo, mikä juuri sillä hetkellä hyödyttää ihoa eniten. Hoidossa voidaan keskittyä esimerkiksi kuivan ihon kosteutukseen tai epäpuhtauksien hoitoon. Jos epäpuhtautta on paljon, hoitoon voidaan yhdistää ihon puhdistaminen ultraäänellä tai mekaanisesti. Se pidentää hoitoa 10 minuuttia ja maksaa 15 euroa enemmän.

Sinulle, jos... haluat hoidolta hehkuvan ihon lisäksi tauon arjesta. Hoito on täydellinen hemmottelukokemus. Tuotteet ovat vegaanisia, luonnonkosmetiikkaa ja sopivat hyvin myös herkälle iholle.

Tämä on hoito, jonka mielellään saisi tai antaisi toiselle lahjaksi.

Parasta: Kokonaisvaltainen hemmottelu ja monipuoliset aistikokemukset. Kasvohoidon aikana taustalla soi ihana musiikki, tuotteiden marjaisat tuoksut vievät suomalaiseen metsään ja lämmitetty hoitotuoli kruunaa kokemuksen.

Tämä on hoito, jonka mielellään saisi tai antaisi toiselle lahjaksi. Rentouttava elämys!

Yllättävintä: Iho todella näyttää heti hoidon jälkeen puhtaammalta eikä ärsyyntynyt ihoni edes punoita kohdista, jotka puhdistettiin mekaanisesti. Iho näytti huomattavasti paremmalta seuraavat päivät ja säilytti hoidon jälkeisen hehkunsa.

Iho on myös puhtaampi ja kirkkaampi. Parina päivänä hoidon jälkeen ihosta puskee hieman epäpuhtauksia, mutta iho on rauhoituttuaan sileä ja hehkuva.

Tehot: 4/5. Hoidon jälkeen iho on pehmeä ja hehkuva. Puhdistuksen tulokset näkyvät ja tuntuvat pitkään. Myös kosteutuksen tehon huomaa, kun pakkasilma ei kuivata ihoa samaan tapaan.

Hemmottelun taso: 5/5. Hoidon jälkeen on totaalisen rentoutunut ja kevyt olo, eikä tuolista viitsisi nousta lainkaan.

5. Kiinteytystä kasvojen iholle

Hifu-hoito leuan alueelle 299 e/60 min, Arbnora Aestethic Clinic, Helsinki.

Mikä? Hifu-laitehoito, jossa suuritaajuista ultraääniener­giaa kohdistetaan ihoon. Hoito lupaa aktivoida kollageenin ja elastaanin tuotantoa ja siten kiinteyttää ihoa, madaltaa juonteita ja tehdä ihon kimmoisammaksi. Hoidolla voi kiinteyttää esimerkiksi leuan alueen hamsteripusseja, poskia tai olkavarsia. Laitteen teho valitaan käsiteltävän kehon kohdan mukaan. Tuloksia voi näkyä heti hoidon jälkeen, ja ne paranevat vielä parin kuukauden ajan.

Hoito ei ole täysin kivuton, mutta sen kivuliaisuus vaihtelee.

Sinulle, jos… ihosi tuntuu hieman veltostuneelta ja haluat kokeilla jotain peruskasvohoitoa tehokkaampaa käsittelyä. Sopii 30–60-vuotiaille, joilla kollageenin tuotanto ihossa on jo hidastunut. Nuoremmille hoito sopii erityisesti vartalohoidoksi. Ei sovi raskauden tai imetyksen aikana.

Hoito ei ole täysin kivuton, mutta sen kivuliaisuus vaihtelee: osa tuntee laitteen hieman nipistelevän, osalle se sattuu enemmän. Kivun tunne riippuu myös käsiteltävästä ihoalueesta: mitä vähemmän on ihokudosta, sitä enemmän voi sattua. Esimerkiksi leuan alueella kipu voi olla voimakkaampi.

Parasta: Hoito on yllättävän tehokas, mutta iho ei punoita juurikaan sen jälkeen. Parasta on toki sekin, että tulokset ovat näkyviä.

Yllättävintä: Luulin kestäväni hyvin kipua, mutta kun hoitaja kysyy, voiko laitteen tehoja hieman lisätä, kieltäydyn saman tien. Kestän hoitolaitteen tuoman nipistelyn ja säteilymäisen kivun, mutta lasken silti minuutteja sen loppumiseen. Mitä lähempänä laite on leukaluutani, sitä enemmän sattuu.

Hoitolalla on käytössä heille erikseen tehty, perus-hifulaitetta tehokkaampi malli – ja sen huomaa!

Hoidon jälkeen iho voi olla kipeä tai turvonnut. Niin käy minulle. Ihon viilentäminen ja kasvorullalla hierominen vauhdittaa lymfanesteiden kiertoa ja siten helpottaa kipua.

Tehot: 5/5. Näen itse selkeän muutoksen käsiteltävässä alueessa: iho on kiinteämpi kuin ennen hoitoa. Näytän ehkä muiden silmissäkin virkeämmältä. Kahden kuukauden kuluttua hoidosta voisi mennä ylläpitohoitoon ja jatkaa sitä pari kertaa vuodessa.

Hemmottelun taso: 0/5. Ennen laitehoitoa meikki puhdistetaan hellästi, muuten hoito ei sovi hemmottelua etsiville.

6. Tuhkimohoito ennen juhlia

Age Summum -kasvohoito 110 e/60 min, Guinot-hoitoloista.

Mikä? Ikääntyvälle iholle tarkoitettu uudistunut Guinot Age Summum -kasvohoito. Hoito keskittyy hoitamaan ryppyjä, juonteita, värimuutoksia ja ihon sameutta. Siksi hoidetaan kaikki kohdat, joissa ikä näkyy: kasvot, kaula, dekoltee ja kämmenselät.

Sopii hyvin hoidoksi juuri ennen juhlia, sillä ihosta tulee kirkas ja hehkuva.

Sinulle, jos… ihosi ikääntymisen merkit harmittavat. Hoidossa käytettävä hyaluronihappo tasaa juonteita ja hieronnan napakat sivelyt silottavat ihoa. Sopii hyvin hoidoksi juuri ennen juhlia, sillä ihosta tulee kirkas ja hehkuva. Hoito sopii kaikille yli 25-vuotiaille, jotka etsivät tehokasta mutta ihanan hemmottelevaa kasvohoitoa.

Parasta: Hoito on superihana ja hieronta juuri sopivista kohdista napakka. Iho ei punoita yhtään ja hoidon jälkeinen ihon täyteläisyys säilyy pitkään. Jos kävisin kerran viikossa kolme kertaa, iho voisi näyttää vielä hoidetummalta.

Yllättävintä: Hoidon tehokkaista raaka-aineista kertoo jo se, että herkästi pilaantuva C-vitamiiniseerumi avataan vasta juuri ennen käyttöä. Myös kasvoille laitettava kuitunaamio tuntuu todella laadukkaalta.

Kesken hoidon hoitaja kehottaa katsomaan kämmenselkiä: toinen on hoidettu, toinen ei. Ero on selkeä: hoidettu on tasaisemman värinen ja kuulas. Tuotteissa on tehoa!

Tehot: 4/5. Hoidetut ihoalueet näyttävät superhyviltä. Aion jatkaa kotona myös kämmenselkien hoitamista seerumilla.

Hemmottelun taso: 4/5. Kymmenen minuutin hieronta on juuri sopivan pituinen ja nautinnollinen.

Juttu on julkaistu Trendissä 2/2023.

Kommentoi +