Näissä on hittiainesta! Ferulahappo, kauraöljy ja niasiiniamidi ovat kosmetiikan uusia mullistajia
Kauneus
Näissä on hittiainesta! Ferulahappo, kauraöljy ja niasiiniamidi ovat kosmetiikan uusia mullistajia
Löytyykö jo kosmetiikastasi niasiiniamidia, ferulahappoa ja kauraöljyä? Lue, mitä kosmetiikan hittiraaka-aineet tekevät ihollesi.
Teksti

Kuvat
,

14.12.2022
 |
Trendi

Sekaisin raaka-aineista? Niin mekin – ainakin kosmetiikkaosastolla! Johtava tuotekehittäjä Anu Ruohosto Ocean by Originsilta kertoo, miksi näihin kolmeen raaka-aineeseen kannattaa nyt tutustua. Tässä ovat kolme tämän hetken kosmetiikan hittiraaka-ainetta:

Niasiiniamidi

Niasiiniamidi eli B3-vitamiini on tämän hetken moniottelija. Se nimittäin helpottaa monia iho-ongelmia: rauhoittaa tulehduksia, pienentää suurentuneita ihohuokosia, parantaa aknea, kirkastaa ja lisää ihon kimmoisuutta.

”Niasiiniamidilla on C- ja B5-vitamiinien tavoin kirkastava vaikutus, mutta niasiiniamidi on hellävaraisempi ja silti tehokas. Se ei ärsytä ihoa.”

Niasiiniamidia kannattaa kokeilla, jos kärsii esimerkiksi ruusufinnistä tai pigmenttimuutoksista.

”Tyypillisesti stressaantunut iho, joka ei ole tasapainossa, hyötyy niasiiniamidista.”

Mangolta tuoksuva voidemainen puhdistuspalmi kuorii ja kirkastaa ihoa muun muassa niasiiniamidin avulla. Cleansing Palm 43 e/100 ml, Xlash. Niasiinimamidia sisältävä superhyvä seerumi pienentää ihohuokosia ja ehkäisee epäpuhtauksia. Clarifying & Renewing -seerumi 62 e/30 ml, Exuviance.

Ferulahappo

Ferulahappo on oikeastaan vanha keksintö luontaishoitamisessa – mutta suosiossa nyt kosmetiikassa. Se on antioksidantti, jota on luonnostaan kasveissa ja jolla on ikääntymisen merkkejä ennaltaehkäiseviä vaikutuksia. Siksi sitä käytetään varsinkin aikuiselle iholle suunnatuissa anti age -tuotteissa. Jos iho näyttää harmaalta ja väsyneeltä, ferulahappo voi auttaa – se helpottaa stressaantunutta ihoa.

”Ferulahappo on hyvä pari C-vitamiinin kanssa, sillä C-vitamiini ei säily tuotteissa pitkään ja tarvitsee siksi tuekseen antioksidantin.”

Viikunakaktusuutetta ja ferulahappoa sisältävä luonnonkosmetiikan kasvovesi lupaa kirkastaa ja puhdistaa ihoa. 26,95 e/120 ml, Whamisa. Luonnonkosmetiikan öljyseerumi sisältää ferulahappoa ja C-vitamiinia. Marula, Tetra C & Ferulic Acid Radiance Booster 59,95 e/30 ml, Inkuto.

Kauraöljy

Kauraöljy on tämän päivän hyväntekijä. Se kun syntyy kauratuotteiden valmistuksen sivuvirtana. Kauralla on ihoa rauhoittava vaikutus ja siinä on luontaisesti paljon E-vitamiinia. Hiustuotteissa se kosteuttaa esimerkiksi kiharoita.

”Kauraöljy sopii kuivalle ja herkälle iholle. Se imeytyy helposti, kosteuttaa eikä ole tuhti kuten jotkin muut öljyt. Rasvoittuvalle iholle en sitä käyttäisi päivittäin, koska öljy on miedosti komedogeeninen. Helposti tukkeutuva iho voi alkaa pukata näppyjä kauraöljyn käyttämisen myötä.”

Hajusteeton, kauraöljyä sisältävä emulsio sopii kuivalle ja herkälle iholle. Nordic Hydra Lähde Kauramaito -öljypuhdistus 15,90 e/150 ml, Lumene. Kauraöljysampoo on tehty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa. Se kosteuttaa ja vähentää hiusten pörröisyyttä. 3,09 e/250 ml, LV.

Psst! Kosmetiikan raaka-aineet toimivat yleensä parhaiten, kun ne saavat tukea toisistaan. Valitse siksi tuotteita, joissa on enemmän kuin yhtä ainesosaa. Esimerkiksi B-ryhmän vitamiinit hyötyvät C-vitamiinistä.

Juttu on julkaistu Trendissä 8/2022.

Kommentoi +