Toivo Sukari ihastui Nadja Eerolan elintapoihin: "Joku ulkopuolinen voisi sanoa, että olemme vähän narsisteja"
Ihmiset
Toivo Sukari ihastui Nadja Eerolan elintapoihin: "Joku ulkopuolinen voisi sanoa, että olemme vähän narsisteja"
Pitkään sinkkuna elänyt huonekalukauppias Toivo Sukari vaikuttui fitnesstähti Nadja Eerolan elämäntavoista. Puolisosta tuli valmentaja sekä ravinto- ja seksiterapeutti.
Teksti

Kuvat

8.5.2019
 |
Kauneus ja Terveys

Mihin kiinnitit ensimmäiseksi huomiota puolisossasi?

Nadja: Ryhtiin ja siihen, että hän on näyttävä, itsevarma mies. Myös hänen sydämellisyytensä ja myönteisyytensä tulivat esiin heti.

Toivo: Olimme olleet Facebook-kavereita yli vuoden. Tapasimme ravintola Kämpissä. Nadjan iloisuus, teeskentelemättömyys ja kauneus tekivät vaikutuksen. Kun silloinen tapailusuhteeni päättyi, pyysin hänet treffeille kotiini.

Mistä tiesit, että suhde on vakavalla pohjalla?

Nadja: Ajoimme Euroopan halki suhteemme alussa. Tuntui kuin aika olisi lentänyt. Huomasin, että meillä on samanlaiset tavat ja henki.

Toivo: Rakkautemme roihahti, kun Nadja tuli käymään luonani Turussa. Kutsuin hänet vierailulle Brysselin-kotiini ja ajelimme Nizzan-seudulle. Matkalla tajusin, että hänellä on terveelliset elämäntavat. Voisin saada Nadjasta itselleni myös personal trainerin sekä ruoka- ja seksiterapeutin.

Miten hän huomioi sinua?

Nadja: Saan häneltä haleja ja koruja. Tärkeimmät ovat kaulakoru ja sydänkorut.

Toivo: Hellyydellä, kuten niskaani silitellen. Valmentajanani hän pitää huolta siitä, että minulla on aina hyvä fiilis, kun treenaamme. Verenpaineeni on laskenut, painoni on pudonnut ja kokonaiskolesterolini on nyt 4,7. Ennen se oli 6,7.

Toivon myötä Nadjan elämään tuli jooga. Pari myös meditoi yhdessä.

Topi tutustutti joogaan

Onko teillä samanlainen maku?

Nadja: On. Topi on tutustuttanut minut joogaan. En ollut oikein päässyt perille siitä, mutta nyt meditoimmekin yhdessä.

Toivo: Pukeutumisessa täysin. Kauniit asiat innostavat. Upea maisema ja täydellisyyden vartalon tavoittelu saavat hänet lenkkeilemään. Kauniit esineet inspiroivat sisustamaan.

Miten hoidat parisuhdetta?

Nadja: Eikös sitä sanota, että tie miehen sydämeen käy vatsan kautta. Teen hyvää ja terveellistä ruokaa. Pyrin myös kuuntelemaan – ja kunnioitan häntä.

Toivo: Haluamme olla paljon yhdessä. Kun olemme Suomessa, teen enemmän töitä, mutta voimme reissata paljon, sillä en kuulu enää yritysteni toimivaan johtoon.

Paras lahja, jonka hän on antanut.

Nadja: Matkat ihaniin, romanttisiin maisemiin. Olemme ulkomailla kesät ja muulloin noin viikon kuukaudessa riippuen siitä, miten tyttäreni on luonamme. Pääsääntöisesti hän on meillä joka toinen viikko.

Toivo: Jos rakkauden, hellyyden ja läheisyyden lisäksi pitää sanoa jotain, niin isänpäivänä saamani valkoinen kauluspaita. Olen alkanut käyttää niitä muutenkin, koska Nadja tykkää niistä päälläni.

Temperamentiltaan hän on?

Nadja: Energinen, sosiaalinen, innostuva ja ulospäinsuuntautunut.

Toivo: Joku ulkopuolinen voisi sanoa meistä, että olemme vähän narsisteja.

Toivo: Itse näen positiivisena sen, että olemme vahvoja, meillä on hyvä itsetunto ja omat mielipiteemme.

Mökötys vai huutaminen?

Nadja: Ei kumpikaan, korkeintaan vähän aikaa hiljaisuutta. Meillä on takana pitkät avioliitot. Niiden epäonnistumisten jälkeen meistä on tullut kypsempiä.

Toivo: Aikaisemmin olen saattanut olla suhteessa hiljaa välillä vaikka viikon, mutta Nadjan kanssa pystymme keskustelemaan asioista. Kumpikaan ei huuda eikä hän räksytä tai kiukuttele.

Miten puolisosi laiskottelee?

Nadja: Toivo ei ole mies, joka makaisi sohvalla ja katsoisi televisiota. Lomilla hän leikkaa parran vasta iltapäivällä.

Toivo: Kotona minulle sopii se, että Nadja ei ole koko ajan imuroimassa tai pyyhkimässä pölyjä. Urheilusta emme halua luistaa päivääkään, mutta lomalla Nadjakin laiskottelee.

Kuinka monta kertaa seksiä viikossa on riittävästi?

Nadja: Sen verran, että molemmilla on hyvä olla. Joskus voimme viettää sängyssä kokonaisen päivän. Tilanteen mukaan.

Toivo: Seksi on suhteessa tärkeä peruspilari. Monta kertaa naiset saattavat hallita sillä – ja pihtailla. Minä olen ollut aina seksuaalisesti aktiivinen. Nautin, kun kumppani haluaa seksiä yhtä lailla. Joskus voi olla välipäiviä, välillä seksiä on 2–3 kertaa päivässä. Pakkomielle se ei saa olla.

Pari kehuu toistensa valoisuutta. – Iloisuus on tärkeää. Topi hymyilee paljon.

Selvät rajat rilluttelulle

Onko puolisosi mustasukkainen?

Nadja: Ei hän ainakaan näytä sitä – tai ehkä joskus vitsaillen. Minä olen nähnyt elämäni aikana, että seura tekee kaltaisekseen. Liialliseen mustasukkaisuuteen ei kannata lähteä.

Nadja: Meillä on takana pitkät liitot. Niiden jälkeen meistä on tullut kypsempiä.

Toivo: Hän välittää ja on sitä mieltä, että suhteessamme on oltava rajat. Hän asettaa rajat tyttärelleenkin. Minä en lähde tästä suhteesta yksin kylille rilluttelemaan tai baariin poikien kanssa.

Hulluinta, mitä olette tehneet yhdessä?

Nadja: Se, kun suostuimme Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmaan. Kävimme suihkurusketuksessa Tuomas Enbusken kanssa. Miehet olivat speedoissa, minä bikineissä. Minulla on bikinifitness-tausta, joten minulle oli tuttua olla uikkareissa julkisuudessa, mutta Topille ei.

Toivo: Se, kun esiinnyimme tv:ssä uikkareissa. Taisin sen jälkeen valvoa öitäkin, kun mietin, olenko yhä uskottava liikemies. Toisaalta suuret liikeideatkin vaativat riskinottoa ja itsensä likoon laittamista.

Mistä hän innostuu?

Nadja: Hän ideoi ja käynnistää uusia hankkeita työssään mielellään. Kreikasta hän luuli, että maa on jo nähty, mutta Santorinin-reissumme ylitti hänenkin odotuksensa.

Toivo: Kaikki kaunis ja kiiltävä – vaatteista autoihin – saa hänen silmänsä syttymään.

Puolisosi erityistaito, jota suuri yleisö ei tiedä?

Nadja: Hän on hyvä hieroja ja kuuntelija. Kaikki ihmiset eivät osaa kuunnella, mutta hänellä on hyvät tuntosarvet ihmisten suhteen.

Toivo: Hän on koulutukseltaan kemisti ja opetti kotimaassaan Kazakstanissa kemiaa.

Millainen pari olette vanhana?

Nadja: Yhtä rakastunut kuin nyt. Kuljemme käsi kädessä, eikä meidän tarvitse kysyä toisiltamme, millaista teetä otat – tunnemme toisemme niin hyvin.

Toivo: Kun minä olen 90, Nadja on paljon nuorempi. Pidämme huolta toisistamme huolimatta siitä, kumman askel on lyhyempi ja kumpi tarvitsee enemmän hoivaa.

Tärkein parisuhteessa saamasi oppi?

Nadja: Olen oppinut Topilta kuuntelemisen taitoa. Arvostan hänen tasapainoisuuttaan, herrasmiesmäisyyttään ja sitä, että minulla on suhteessamme turvallinen ja hyvä olo.

Toivo: Jännitän ja stressaan aika paljon. Nadja on saanut minut luottamaan siihen, että liikeasiatkin selviävät aina tavalla tai toisella.

Ikä: Nadja on 48, Toivo on 64.

Yhdessä: Elokuusta 2017, kihloihin juhannuksena 2018. Häät suunnitteilla.

Asuinpaikka: Turku, Heinola, Bryssel.

Perhe: Nadjan tytär, 14. Toivon 5 aikuista lasta ja 13 lastenlasta.

Ammatti: Nadja on koulutukseltaan kemisti, Toivo on Maskun Kalustetalon ja Ideaparkin pääomistaja.

Yhteiset harrastukset: Jooga, juoksu, kuntosali.

Juttu on julkaistu Kauneus &Terveys -lehdessä 3/2019.

Kommentoi +