Rakastuitko renttuun? Maaret Kallio kertoo, miksi
Ihmiset
Rakastuitko renttuun? Maaret Kallio kertoo, miksi
Ikuisuuskysymys: miksi naiset aina rakastuvat renttuihin ja kunnolliset miehet kyllästyttävät? Psykoterapeutti Maaret Kallio vastaa.
Teksti
|
Kuvat
,
Julkaistu 3.6.2015
Kauneus ja Terveys

Rakastuvatkohan naiset todella aina renttuihin? Moni nainen osaa toivoa kumppaniltaan vakautta, varmuutta ja turvallisuutta, mitä renttu ei juuri tarjoile.Mutta mitä renttu sitten tarjoilee? Ennen kaikkea lähde pohtimaan sitä, millaiseksi koet itse oman olosi rentun tai kunnollisen miehen kanssa – sekä kaikkien niiden, jotka jäävät siihen väliin.

Kumppania etsiessään ei niinkään tulisi miettiä sitä, millainen hänen tulisi olla ja mitä hänen tulisi elämässäni täyttää. Ennemminkin kehotan kuuntelemaan sitä, millainen oma olo on toisen kanssa, miten aidosti voin olla toisen lähellä oma itseni ja millaisin ehdoin tunnun kelpaavan hänelle? Mitä jään kaipaamaan ja miten hän kuulee sen?

Monen naisen historiassa on kuitenkin myös tosiasiallisia kokemuksia siitä, että veri vetää yhä uudelleen pahan pojan tai rentun kylkeen. Mitä rentukka siis tuo mukanaan? Tuoko hän kiehtovaa haastetta, vahvistaako hän tunnetta naiseudesta vai antaako naiselle kutsuja olla hoivaaja ja huolehtija?

Tuleeko miehestä naisen kunnollistamisprojekti, joka on kuitenkin tuomittu epäonnistumaan? Onko miehessä jotain sellaista uhmaa tai voimaa, jota naisen olisi tärkeä löytää itse itsestään?

Tutkimuksissa on näyttäytynyt, että seksikumppania ja elämänkumppania etsitään eri kriteerein. Seksikumppanissa painavat enemmän ulkoiset asiat, komeus, seksikkyys ja seksitaidot, kun elämänkumppanilta kaivataan enemmän vahvaa kokonaisuutta ulkoisten ja eroottisten ominaisuuksien edelle.

Kun olet selvittänyt itsellesi, oletko etsimässä enemmän hetken hurmaa vai pitkäaikaista kumppania, osaat pohtia tarkemmin myös sitä, mihin on kiinnitettävä enemmän huomiota. Renttu voi tarjota sekä haastetta ja hoivaamisen mahdollisuutta – mitkä ovat myös niitä piirteitä, jotka usein ajan myötä tuottavat naiselle tuskaa ja turhautumista. Suhteessa on tärkeää saada hoivata toista, mutta tulla myös itse hoivatuksi – siis vastavuoroisesti molemmissa rooleissa olemista.Onneksi maailma tai ihminen ei kuitenkaan koskaan ole vain joko-tai, vaan sekä-että. Siinä missä et itsekään ole pelkkä pubiruusu tai yltiökunnollinen tapettitulppaani, ei niin ole miestenkään kohdalla.

Oman tiensä tietävä, sopivasti itsevarma, mutta toista vakaasti kunnioittava ja turvallinen ihminen on hyvä kumppani sukupuolesta riippumatta. Siinä missä sinun on osattava ottaa myös itsestäsi huoli ja vastuu, on se parisuhteen kannalta tärkeä ominaisuus myös toisella.

Hei Sinulle! Olen Maaret Kallio, psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti ja tietokirjailija. Työni koostuu moninaisesta ihmismielen ihmettelystä niin vastaanotolla, luennoilla kuin kirjoittaen. Tällä Rakkauden polku -palstalla vastaan kysymyksiin liittyen aina ensitapaamisesta eri teille lähtemiseen. Lisää minusta voit lukea nettisivuiltani www.maaretkallio.com.

Kommentoi +