Punoittava tai läikikäs iho? Näin saat meikkipohjasta virheettömän mutta kuulaan
Meikki
Punoittava tai läikikäs iho? Näin saat meikkipohjasta virheettömän mutta kuulaan
Toiveena kestävä mutta luonnollinen meikkipohja? Meikkaaja Riia Koivisto neuvoo, miten läikikkäänkin ihon saa meikattua hehkuvaksi.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 5.1.2023
Trendi

Toiveena heleä, tasaisen värinen iho, mutta punakkuus tai pigmenttiläiskät ovat lähempänä totuutta? Meikkaaja Riia Koivisto neuvoo, miten teet täydellisen meikkipohjan.

Pohjusta hyvin

Meikkivoide levittyy epätasaisesti, jos ihossa on kuivia kohtia. Kosteuta siis ihoa huolellisesti ihollesi sopivalla voiteella. Jos iho rasvoittuu helposti, kannattaa käyttää myös pohjustusvoidetta tai primeria.

Listaa meikkivoiteelle kriteerit

Meikkivoiteiden valikoima on huikea! Siksi itselle sopiva meikkivoide löytyy varmasti, kun listaa 3–5 itselle tärkeää kriteeriä ja etsii sopivaa niiden perusteella. Haluatko voiteen olevan öljytöntä, mattapintaista, luonnollista, pitkäkestoista, ohutta, peittävää?

On aina helpompi lisätä kuin poistaa. Levitä meikkivoidetta siis ensin ohut kerros ja lisää tarvittaviin kohtiin.

”Pro-vinkkini on: kun pohja on valmis, otan puhtaan siveltimen ja käyn sillä kasvot läpi. Helposti ihon pintaan jää ylimääräistä meikkivoidetta, jonka sivellin nappaa pois.”

Peitevoide kannattaa lisätä nimenomaan meikkivoiteen jälkeen, ei ennen sitä. Sen ideana on vain laittaa lisäpeittoa sitä tarvitseviin kohtiin.

Käytä puuteria

Osa vannoo luonnollisen ihon toivossa puuterittomuuden nimeen – mutta Koivisto ei kuulu heihin. Kevyt puuterointi auttaa meikkiä pysymään koko päivän.

”Puuteri kiinnittää meikin. Puuterit ovat kehittyneet paljon: on saatavilla tosi kevyitä, hienojakoisia puutereita.”

Puuterisiveltimellä voi käydä läpi esimerkiksi vain t-alueen, joka rasvoittuu helposti, ja huiskia sitten isolla siveltimellä kevyesti koko kasvot.

Valitse voidemaista

Jos meikkipohjasta haluaa heleän, kannattaa valita poskipuna ja korostusväri voidemaisina.

”Voidemainen poskipuna antaa kasvoille hehkua, ja se ei kulu päivän aikana kuten puuterimainen. Ja mitä vähemmän iholla on puuterimaisia kerroksia, sitä vähemmän meikki menee mahdollisiin juonteisiin.”

Psst! Älä korjaile meikkiä puuterilla päivän aikana! Silloin iho vain menee tukkoon. Käytä sen sijaan aamulla viisi minuuttia kauemmin meikin tekoon. Jos jotain on pakko lisätä, käytä väritöntä kivipuuteria tai puuteripapereita.

6 × kiinnostava tuote

Sävyllinen riisi-irtopuuteri imee ylimääräistä talia ja rauhoittaa ihoa, ja sopii siksi erityisesti sekaiholle. Hi rice! -irtopuuteri 17,50 , Paese. Kätevässä meikkipaletissa on aurinkopuuteri, poskipuna ja highliter. Saatavana kaksi sävyä. Capric -kasvoväripaletti 35 e, Make the Make. Runsaspigmenttisessä poskipunassa on kosteuttava, kermainen koostumus. Saatavilla 14 sävyä. PurePressed-poskipuna 38,50 e, Jane Iredale.
Pohjustustuote tasoittaa kuivia ja öljyisiä kohtia sekä kosteuttaa ihoa ennen meikkiä. 24 h Hydrating Priming Serum 55 e, Lancome. Mattapinnan tuova kevyt meikkivoide, joka peittää virheitä ja tasoittaa ihon sävyä. Instant Anti age Perfector 4 in 1 -vaahtomeikkivoide 15,90 e, Maybelline. Voidemaista, heleyttävää puikkoa voi käyttää poskipunana, korostus- tai luomivärinä. Kausituote. Illuminating Stick 56,90 e, sothys.

Juttu on julkaistu Trendissä 9/2022.

Kommentoi +