Testasimme kuusi voidemaista poskipunaa - testivoittaja "tuntuu kevyeltä, antaa riittävästi väriä ja pysyy"
Kauneus
Testasimme kuusi voidemaista poskipunaa - testivoittaja "tuntuu kevyeltä, antaa riittävästi väriä ja pysyy"
Haussa poskipuna, joka kohottaa piirteitä mutta ei korosta juonteita? Kauneusgurumme Hanna Pesonen testasi kuusi erilaista voidemaista poskipunaa. Mikä niistä oli paras?
Teksti

Kuvat
,

12.6.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Keski-ikäinen testaaja käyttää poski­punaa joka päivä, koska se kohottaa piirteitä. Hyvä puna ei korosta juonteita eikä ihohuokosia. Testatut tuotteet arvioidaan asteikolla 1–5.

Boho Green Make-Up Baume Baume Joues et Levres

Boho Green Make-Up Baume Baume Joues et Levres 16 e/3 g

Pisteet: 3/5

Lupaus: Täydellisesti levittyvä voidemainen puna poskille, huulille ja silmä­meikkiä säväyttämään. Sisältää runsaasti pigmenttiä ja pysyy iholla pitkään.

Sävy & koostumus: 2 sävyä, joista testissä oli kylmä vadelmanpunainen 01 Hibiscus. Melko kiinteä, kevyt ja hyvällä tavalla tahmea voide rasiassa. Pieni määrä poskipunaa antaa paljon väriä.

Tulos: Luonnollinen. Puna levittyy tasaisesti ja tekee ihosta kuultavan.

Arvio: Tämä luonnonkosmetiikkapuna on helppo levittää ja häivyttää joko sormin tai siveltimellä. Ei silti pysy iholla aivan niin kauan kuin toivoisin.

Pieni määrä poskipunaa antaa paljon väriä.

Giorgio Armani Neo Nude A-Blush

Giorgio Armani Neo Nude A-Blush 45 e/3,9 ml

Pisteet: 4/5

Lupaus: Vesipohjainen, voide­mainen poski­puna antaa iholle kauniin hehkun. Helppo levittää ja kerrostaa. Vaahtomuovisivellin annostelee väriä juuri sopivasti.

Sävy & koostumus: 8 sävyä, joista testissä oli heleän vaaleanpunainen 50. Huulikiilto­mainen koostumus annostellaan hylsystä vaahtomuovi­siveltimellä.

Tulos: Kaunis ja raikas. Puna jättää ihon hyvällä tavalla kostean näköiseksi.

Arvio: Helppo puna aloittelijallekin. Sipaise kädelle ja levitä poskille siveltimellä. Hento sävy ja kevyt koostumus takaavat, ettei tällä voi epäonnistua. Väriä tulee hylsystä jopa liian vähän kerralla, muuten mainio.

Hento sävy ja kevyt koostumus takaavat, ettei tällä voi epäonnistua.

Kjaer Weis Cream Blush

Kjaer Weis Cream Blush 49 e/3,5 g

Pisteet: 5/5 PARAS!

Lupaus: Helposti levittyvä, voidemainen koostumus sulautuu ihoon kauniisti. Jättää kuulaan pinnan. Sopii kaikille ihotyypeille. Hoitaa ihoa. Saatavilla täyttöpakkaus (29 e).

Sävy & koostumus: 8 sävyä, joista testissä oli fuksian pinkki Happy. Kiiltävä, hienojakoinen voide rasiassa. Väriä saa halutessaan siveltimeen tai sormiin todella vähän. Käy myös huulille.

Tulos: Upean heleä, hehkuva ja silti luonnollinen. Kerrostamalla saa vahvan värin.

Arvio: Hyvän voidepunan prototyyppi! Tuntuu kevyeltä, antaa riittävästi väriä ja pysyy. Metalli­rasia on upea – ja painava. Plussaa täyttöpakkauk­sesta ja peilistä, joita muilla testin punilla ei ole.

Hyvän voidepunan prototyyppi! Tuntuu kevyeltä, antaa riittävästi väriä ja pysyy.

L’Oréal Paris Infaillible Long­wear Shaping Blush Stick

L’Oréal Paris Infaillible Long­wear Shaping Blush Stick 15,90 e/9 ml

Pisteet: 4/5

Lupaus: Voidemainen poski­punapuikko levittyy iholle helposti. Sen kerrostettava koostumus antaa heleän lopputuloksen.

Sävy & koostumus: 1 vaalea roosa sävy 001 Sexy Flush. Napakka puikko, jossa on pehmeää voidetta. Koostumus on kimalteeton muttei jauhoisen matta.

Tulos: Luonnollinen ja heleä. Vaalea sävy piristää väsynyttä ilmettä.

Arvio: Tätä punaa voi lämpimästi suositella: edullinen ja helppo käyttää, eikä vaalean sävyn häivytyksessä tarvitse olla huipputarkka. Koostumus ei myöskään korosta ihon pikkuvirheitä. Paras hinta-laatu­suhde.

Edullinen ja helppo käyttää, eikä vaalean sävyn häivytyksessä tarvitse olla huipputarkka.

Max Factor Miracle Sheer Gel Blush Stick

Max Factor Miracle Sheer Gel Blush Stick 13,90 e/8 g

Pisteet: 2/5

Lupaus: Geelimäinen poskipuna tuo luonnollisen punan ihollesi. Nopea ja helppo levittää ja kerrostaa. Kulkee helposti mukana.

Sävy & koostumus: 4 sävyä, joista testissä oli tomaatin­punainen 004 Glowing Sunrise. Geelimäinen, kevyt voide puikossa. Sävy on iholla hieman maltillisempi kuin miltä näyttää.

Tulos: Läpikuultava ja luonteva. Jos iho on kuiva, puna korostaa ryppyjä.

Arvio: Geelipunaa voisi sipaista kasvoille suoraan puikosta, mutta suosittelen sivellintä. Malta ottaa väriä riittävän vähän, niin saat iholle kaunista hehkua.

Malta ottaa väriä riittävän vähän.

Shiseido Whipped Powder Blush

Shiseido Whipped Powder Blush 32,90 e/5 g

Pisteet: 3/5

Lupaus: Vaahtomainen puna muuttuu iholla pehmeäksi puuteriksi. Kevyt koostumus on helppo levittää. Antaa luonnollista hehkua ja tasaisen lopputuloksen. Pysyy iholla pitkään.

Sävy & koostumus: 8 sävyä, joista testissä oli koralliin taittava roosa 01 Sonoya. Kuohkea, rasiaan pakattu vaahto. Joukossa on hiukan säihkettä. Riittoisa.

Tulos: Raikas. Jos ihoa ei pohjusta, korostaa jonkin verran ihohuokosia.

Arvio: Hyvä puna kokeneelle meikkaajalle, muttei paras aloittelijalle. Väriä tulee helposti liikaa kerralla. Lasirasia on kaunis, mutta sen suuaukko ahdas: poskipunasivellin ei ulotu sisälle. Paras poimia sormin.

Hyvä puna kokeneelle meikkaajalle.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 6/2020.

Kommentoi +