"Pitäisikö minun jatkaa suhteessa, jossa mies pettää?"
Ihmissuhteet
"Pitäisikö minun jatkaa suhteessa, jossa mies pettää?"
Lukija kysyy, pitäisikö hänen jatkaa on-off-suhteessa, jossa miehellä on toisia naisia. Psykologi Ilona Rauhala vastaa.
Teksti

Kuvat

1.4.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Lukija kysyy: "Olen 29-vuotias nainen. Olen tuntenut mieheni jo melkein neljä vuotta. Meillä on ollut koko ajan on-off-suhde. Pari kertaa olen yllättänyt hänet toisen naisen kanssa. Hän on halunnut minut aina takaisin sen jälkeen. Nyt olemme olleet tiiviimmin yhdessä muutaman kuukauden, mutta näemme vain kerran viikossa, kun se hänelle sopii. Kaikki muut asiat menevät minun edelleni. Välitän hänestä tosi paljon, mutta en tiedä, kuinka kauan jaksan tätä. Mitä minun pitäisi tehdä?"

Psykologi Ilona Rauhala vastaa: Mitä itse haluat suhteelta saada?

Mitä sinä haluaisit tehdä? Millaisen suhteen sinä haluaisit?

Kysyt, onko suhteesi normaali. Parisuhderintamalla normaaliuden käsite on todella laaja – yhtä laaja kuin on pareja maailmassa. Se, mikä on toisille sopivaa ja normaalia, on toiselle pariskunnalle epäsopivaa ja epä­normaalia.

Parisuhteissa on toki otettava huomioon myös se, mitä yhteiskunnassamme pidetään suotavana ja mitä ei.

Miehesi varmaan ajattelee, että suhteenne on normaali ja sopii hyvin hänelle. Vastaan näin, vaikka en tiedä tarkemmin, millaisessa elämän­vaiheessa olette.

Jos sinusta tuntuu, että haluat suhteelta jotain muuta, olisi sinun tärkeää kommunikoida se hänelle.

Teidän olisi hyvä keskustella tarpeistanne ja toiveistanne. Jos käy ilmi, että ne ovat kaukana toisistaan, silloin sinun olisi hyvä uskaltaa jättää tämä suhde. Voit avautua jollekin uudelle.

Olet miehelle hyvin lojaali. Pidät hänestä ja olet valmis jatkamaan suhdetta syrjähyppyjenkin jälkeen. Ehkä olet viestinyt hänelle käytökselläsi, että tällainen kuvio sopii?

Olet olemassa häntä varten, vaikka hän ei panostakaan sinuun niin paljon.

Kaikki eivät ole tilanteessa, jossa he haluaisivat tiiviin suhteen. Kaikki miehet eivät välttämättä halua olla prinssi uljaita, jotka omistautuvat naiselleen ja järjestelevät romanttisia treffejä viikoittain.

Toisaalta joku voi löytää itsestään tällaisia puolia jopa äkisti, kun kypsyy tai tapaa ihmisen, joka todella sytyttää.

Vaikuttaa siltä, että teidän välillänne oleva kipinä on jollain lailla aika heiveröinen.

Kyse voi olla siitä, että miehelläsi on selvästi enemmän muita intressejä. Voi myös olla, että sinä et sytytä häntä sillä tavoin kuin hän toivoisi.

Monet naiset ovat aika passiivisia suhteissaan. He saattavat odottaa jotain suurta suhdetta ilman, että itse panostavat toiseen.

Lähde miettimään, millaisen suhteen sinä haluat. Vastaako tämä suhde sitä, mitä toivot?

Tutki omaa feminiinisyyttäsi. Oletko uskaltanut olla tämän miehen kanssa oma itsesi, kokonainen, itsenäinen nainen? Suhtautuuko hän sinuun kannustavasti, ihailevasti ja rakastavasti?

Mieti myös, miten sinä suhtaudut mieheesi. Onko välillänne sellaista lämpöä, intiimiyttä, arvostusta ja tasapuolisuutta, mitä suhteelta haluat?

Olet niin nuori, että tässä vaiheessa ei kannata jäädä tilanteeseen, jossa et tule kohdatuksi kokonaisena. Ala arvostaa itseäsi enemmän.

Onko sinulla ongelmia? Psykologi Ilona Rauhala vastaa kysymykseesi. Lähetä viesti: kt@a-lehdet.fi. Kirjoita otsikoksi ”Rauhala”. Käsittelemme sähköpostia luottamuksellisesti.

Kommentoi +