Pidä terveydestäsi huolta kävellen! Tämän verran askeleita tarvitset päivässä
Hyvinvointi
Pidä terveydestäsi huolta kävellen! Tämän verran askeleita tarvitset päivässä
Meidät on iskostettu uskomaan, että päivässä pitäisi kävellä 10 000 askelta. Vähempikin määrä voi riittää! Tästä antaa viitteitä tuore amerikkalaistutkimus, joka myös osoittaa, että säännöllinen kävely on tärkeämpää kuin teholiikunta.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 26.6.2020
Kauneus ja Terveys

Käytkö joka päivä kävelyllä? Hyvä! Tässä on ilouutisia kaikille innokkaille tossunkuluttajille!

Askelten määrä näyttää olevan ­terveyden kannalta tärkeämpi kuin se, miten tehokasta liikuntaa harrastat. Terveydelle pääasia on, että askelia karttuu tasaisesti – ja melko paljon.

Tutkimuksessa huomattiin, että 8 000 askelta päivässä liikkuvien riski menehtyä tulevan kymmenen vuoden aikana on puolet pienempi kuin tutkittavien, jotka ottavat päivässä 4 000 askelta.

Amerikkalaistutkimuksessa seurattiin 4 800 keski-ikäisen amerikkalaisen aktiivisuutta aktiivisuusmittareilla. Lisäksi tarkkailtiin tutkittavien terveydentilaa.

Aktiivisuusmittareista selvisi myös, miten intensiivistä liikuntaa tutkittavat olivat harrastaneet. Sykettä kohottava hikiliikunta oli toki hyväksi, mutta olennaista olivat askeleet.

Voit yhä tavoitella vanhaa tuttua 10 000 askelta päivässä, lisämatkasta ei ole haittaakaan. Se voi hieman jopa parantaa tilannettasi. Tärkeintä on, että 8 000 askelta tulee täyteen.

Omasta askeleen pituudesta riippuen 8 000 askelta on kävellen noin 5,5 kilometriä.

Lähde: Duodecim ja JAMA

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 6/2020.

Kommentoi +