Tässä ovat parhaat mattaprimerit – joukon helmi maksaa alle 10 euroa ja toimii iholla kuin liima
Kauneus
Tässä ovat parhaat mattaprimerit – joukon helmi maksaa alle 10 euroa ja toimii iholla kuin liima
Kauneustoimittaja valitsi parhaat mattaprimerit. Joukossa on yksi hinta-laatusuhteeltaan loistava mattaprimer sekä meikinpohjustaja, joka antaa iholle uskomattoman sileän pinnan ja saa jopa nenänpielen ihohuokoset katoamaan kuin taikaiskusta.
Teksti

Kuvat
,

14.10.2022
 |
Eeva

Kiiltääkö otsa ja karkaako meikki kesken päivän? Mattaprimer on hieman kuin pohjamaali seinässä eli se tasoittaa ihoa ja antaa meikille paremman tarttumapinnan.

Primereiden alkuperäinen tehtävä on ollut tehdä meikistä kestävämpi. Nykypohjustukset tekevät paljon muutakin: ne helpottavat meikin levittämistä, tasoittavat siis ihon sävyä ja pintaa, piilottavat laajentuneita ihohuokosia, hoitavat ihoa – ja etenkin mattaprimerit hillitsevät myös ihon rasvoittumista.

Jos ihosi tuppaa kiiltelemään vain tyypillisesti rasvoittuvalta T-alueelta eli otsalta, nenästä ja leuasta, voit levittää mattapohjustusta vain sille alueelle ja ihon sävyä tasoittavaa tai kosteuttavaa primeria muualle kasvoille. Samaan naamaan voi – ja usein kannattaakin –käyttää useampaa eri pohjustusainetta.

Mitä paremmin pohjustettu ihosi on, sitä vähemmän meikkivoidetta tarvitset ja sitä kuulaampi ja luonnollisempi on lopputulos. Laadukkaimmat pohjustusaineet myös hoitavat ja suojaavat ihoa.

Jos meikkisi karkaa lounaaseen mennessä, valitse öljytön tuote. Rasva liuottaa rasvaa ja siksi meikki ei pysy.

Jos meikkisi karkaa lounaaseen mennessä, valitse öljytön meikinpohjustaja.

Jos ihosi näppyilee, katso että pohjustustuotteessasi on esimerkiksi näppyjä nitistävää salisyylihappoa tai sinkkiä. Kun haluat piilottaa turhankin näkyvät ihohuokoset, levitä iholle blurraava, yleensä silikonijohdannaisia sisältävä, primer. Se myös silottaa ihon pikkujuonteita.

Levitä pohjustus kosteusvoiteen päälle, mutta vasta, kun voide on jo imeytynyt. Et tarvitse primerin levitykseen sivellintä tai meikkisientä, sillä sormien lämpö sulattaa pohjustusaineen ohuemmaksi ja helpommin levitettäväksi.

Jos meikinpohjustaja on koostumukseltaan kostea, anna sen imeytyä ihoon ennen meikkivoiteen levittämistä. Blurraavia primereita voi käyttää myös yksinään esimerkiksi silloin, kun tavoittelet ihoa silottavan kännykkäkameran filtterin kaltaista lopputulosta – ilman muuta meikkiä.

Tässä ovat parhaat mattaprimerit

Smashbox Photo Finish Control Mattifying Primer

Smashbox Photo Finish Control Mattifying Primer on geelimäinen pohjustusvoide.

Millainen ja kenelle? Geelimäinen pohjustusvoide sopii erityisesti epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle, sillä se hillitsee ihon liiallista rasvoittumista taikapähkinäuutteen ja sinkin avulla. Kevyesti kuoriva salisyylihappo tasoittaa ihon epätasaisuuksia ja ehkäisee uusien näppyjen syntymistä.

Miten toimii? Iho on kertalevityksellä täysin matta ja pinta ihanan sileä, jonka ansiosta meikkivoide levittyy iholle helposti ja tasaisesti. Plussaa primer saa erityisesti siitä, että huolimatta mattapinnan antavasta koostumuksesta, se ei kuivata ihoa tippaakaan.

Mitä maksaa? 39 e

Lumene Matt Oil-Control Primer

Lumene Matt Oil-Control Primer on hajusteeton pohjustusvoide.

Millainen ja kenelle? Jos laajentuneet ihohuokoset aiheuttavat sinulle näppyjä, kokeile tätä normaalille ja sekaiholle (eli tyypilliselle suomalaiselle iholle) sopivaa pohjustusvoidetta. Hajusteeton mattaprimer sisältää pohjoista lähdevettä sekä ihon toimintoja eli myös rasvoittumista tasapainottavaa mesiangervoa.

Miten toimii? Silikonijohdannaisia sisältävä koostumus pitää ihon mattapintaisena, piilottaa huokosia, levittyy iholle pehmeästi ja tasaisesti – ja huuhtoutuu pois iltapesussa.

Mitä maksaa? 12,90 e

The Ordinary High-Adherence Silicone Primer

The Ordinary High-Adherence Silicone Primer on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

Millainen ja kenelle? Kun etsit meikinpohjustajaa, joka silottaa ihon pinnan, piilottaa huokoset ja kiinnittää meikin koko päiväksi, löydät sen tästä. Tätä mattaprimeria voi käyttää myös yksinään silloin, kun haluaa vain vähän himmeämmän ja tasaisemman ihon, mutta ei halua käyttää muuta meikkiä.

Miten toimii? Hinta-laatusuhteeltaan loistava primer toimii iholla kuin liima ja pitää meikin paikallaan vähän hikisemmissäkin olosuhteissa. Silikoneja sisältävä koostumus tekee ihosta heti hieman tasaisemman ja antaa meikille kestävän pohjan.

Mitä maksaa? 6,30 e

Max Factor Miracle Prep Primer Pore Minimizing + Mattifying

Max Factor Miracle Prep Primer Pore Minimizing + Mattifying sopii kiiltelevälle iholle.

Millainen ja kenelle? Jos ihosi kiiltää kuin jouluomena, levitä meikin alle tätä öljyä imevää puuterisekoitusta sisältävää mattaprimeria. Uskomattoman tehokkaasti ihon kiiltelyä ehkäisevä pohjustusaine muistuttaa koostumukseltaan lähinnä lotionia eli ohutta voidetta, jonka ansiosta se ei tunnu eikä näy, mutta toimii.

Miten toimii? Puutereiden ansiosta se levittyy iholle helposti, ei tahmaa – ja myös häivyttää turhan näkyviä huokosia.

Mitä maksaa? 17,60 e

Lancôme Priming Serum 24h Hydrating Solid Smoothing Primer

Lancôme Priming Serum 24h Hydrating Solid Smoothing Primer antaa iholle sileän pinnan.

Millainen ja kenelle? Onko ihosi sekä kuiva että rasvainen ja haluat löytää primerin, joka sekä hillitsee kiiltelyä että kosteuttaa ihoa? Tämä balsamimainen, hyaluronihappoa sisältävä, kiinteä meikinpohjustaja tasapainottaa ihon öljyisiä sekä kuivia alueita.

Miten toimii? Tämä mattaprimer antaa iholle uskomattoman sileän pinnan ja saa jopa nenän viereiset isot ihohuokoset katoamaan kuin taikaiskusta. Voit käyttää kevyesti roosansävyistä pohjustusta myös ilman meikkivoidetta, jolloin se antaa iholle raikkaan sävyn ja pehmeämmän ilmeen.

Mitä maksaa? 55 e

1 kommentti