Millainen iho, sellainen meikkivoide – lyhyt opas auttaa löytämään sinulle sopivan tuotteen
Kauneus
Millainen iho, sellainen meikkivoide – lyhyt opas auttaa löytämään sinulle sopivan tuotteen
Moderni meikkivoide taikoo ihosta kauniin mutta on sopivasti näkymätön. Mutta miten löytää juuri itselle sopiva tuote? Lue juttu!
Teksti

Kuvat

Julkaistu 29.9.2020
Kauneus ja Terveys

Jos haluaa luonnollisen lopputuloksen, millaista meikkivoidetta kannattaa suosia ja mitä vältellä?

Meikkivoiteen ohut, kosteuttava koostumus takaa luonnollisimman tuloksen. Kun haluat, että ihosi näyttää iholta, vältä täysin matta­pintaisia, tahnamaisen paksuja ja hyvin peittäviä meikkivoiteita.

Onko meikkivoiteen raaka-aineilla väliä?

Kyllä, ja sopivat raaka-aineet riippuvat ihotyypistäsi. Jos kaipaat meikkivoiteelta myös kosteutusta, suosi hya­lu­ronihappoa. Se sopii kaikille ihotyypeille ja tuo hehkua kuivan ja pintakuivan ihon meikkiin. Jos ihosi on epäpuhdas tai rasvoittuva, vältä meikkivoiteita, joissa on öljyjä.

Meikkivoiteen ei kuulu tehdä ihosta päivettyneemmän väristä. Valitse siis ihosi värinen sävy. Tuo lisäväriä aurinkopuuterilla.

Meikkivoiteen sävyn valinta on aina yhtä tuskaa: mikä helpottaa sopivan sävyn löytämistä?

Selvitä, taittaako ihosi sävy keltaiseen vai punaiseen onko se neutraali. Kysy siihen apua kosmetologilta, konsulentilta tai kokeneelta myyjältä.

Moni sarja jakaa nykyään meikkivoiteensa lämpimiin, kylmiin ja neutraaleihin sävyihin, mikä helpottaa valintaa.

Olennaista on myös se, että testaat meikkiä ennen ostoa nimenomaan kasvoille etkä vain kämmenselkään. Katso tulosta myös luonnon­valossa pelkän loisteputkivalon sijaan.

Ihollani on peitettävää: valitsenko peittävän meikkivoiteen vai käytänkö peiteainetta?

Valinta riippuu siitä, miten peittävän tuloksen haluat. Peitevoide piilottaa tehokkaimmin tummat silmänaluset, epäpuhtaudet ja punoituksen. Voit käyttää sitä tuotteesta riippuen joko meikkivoiteen alla tai päällä.

Muista annostella peiteainetta riittävän vähän ja häivyttää kunnolla. Nykyään myynnissä on myös meikkivoiteita, jotka peittävät jonkin verran mutta näyttävät luonnollisilta.

Missä on vika, kun meikkivoide ei levity tasaisesti tai se kuoriutuu iholta levityksen jälkeen?

Meikkivoide levittyy tasaisimmin hyvin hoidetulle eli säännöllisesti kuoritulle ja kosteutetulle iholle. Jos pinta on kuiva tai epätasainen, kokeile ensiapuna meikinpohjustajaa eli primeria. Se silottaa pinnan ja parantaa meikkivoiteen kestoa.

Jos meikki kuoriutuu eli rullaa iholla, tarkista sen alle laittamasi tuotteet. Jos molemmissa on esimerkiksi silikonia, ne voivat hylkiä toisiaan.

Millä meikkivoide kannattaa levittää?

Se on lopulta makuasia. Sormien lämpö auttaa meikkivoidetta sulautumaan ihoon, eikä sitä imeydy sieneen tai siveltimeen.

Myös siveltimellä ja sienellä saa silti tehtyä kevyn meikin. Peittävimmän jäljen antaa silikonisieni.

Vinkki: Tee rajatarkastus. Muista häivyttää leukalinja. Siinä kostutettu meikkisieni on mainio apuri.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 11/2020.

Kommentoi +