Millainen kiharrin on paras? Kauneustoimittaja listasi 5 toimivaa vaihtoehtoa eri hiustyypeille ja kiharrustarpeille
Kauneus
Millainen kiharrin on paras? Kauneustoimittaja listasi 5 toimivaa vaihtoehtoa eri hiustyypeille ja kiharrustarpeille
Mikä on paras kiharrin? Kauneustoimittaja valitsi parhaat laitteet erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Mukana on näppärä lämpöharja, lainerauta sekä kiharrin, joka puhaltaa hiuksiin viileää ilmaa kihartamisen aikana. Vain yksi sai täydet viisi pistettä!
Teksti

Kuvat
,

24.11.2022
 | Päivitetty 17.11.2023

Erilaisia hiusten kihartamiseen tarkoitettuja välineitä on markkinoilla vaikka millä mitalla. On lainerautaa, piipparia, ilmakiharrinta, kiharrinta kolmella raudalla... Hintaerot välineiden välillä voivat olla suuria.

Miten löytää joukosta omiin tarpeisiin sopiva? Kokosin yhteen viisi hyvää kiharrinta eri hiuslaaduille ja kiharrustarpeisiin.

Miten valita paras kiharrin? Koolla on väliä!

Mitä pienempi kiharrin, sitä tiukemmat kiharat. Myös hiusten pituus vaikuttaa kihartimen valintaan. Lyhyttä tukkaa on lähes mahdotonta kihartaa paksulla kiharrustikulla, pitkää saa kieputtaa ohuen kihartimen ympärille kierros tolkulla.

Pelkkä koko ei ratkaise kihartimen käytön helppoutta tai mukavuutta. Jos olet aloitteleva tai kärsimätön kihartaja, laineraudat saattavat pelastaa hermosi. Ne toimivat vähän samoin kuin nostalgiset kreppiraudat: laitat hiusosion rautojen väliin ja puristat.

Laineraudoissa on yleensä kolme ”sormea” eli kuumaa pyöreää rautaa, jotka taivuttavat hiukset muotoonsa. Kiharatikun kanssa hiusosio taas kieputetaan kuuman tikun ympärille.

Kiharatikulla saat aikaiseksi hienostuneemmat, selvemmin erottuvat kiharat, laineraudalla löysemmät ja rennommat taivutukset. Lämpöharjalla kohotat tyveä ja taivutat latvat.

Kiinnitä huomio kihartimen lämpöön ja materiaaleihin

Laadukkaimmissa kihartimissa on lämmönsäätö, jonka avulla voit säätää lämpöä hiustesi kunnon ja tyypin mukaan. Nyrkkisääntö on helppo: Mitä kuumempi rauta, sitä kestävämmät kiharat.

Hiuksia ei ole kuitenkaan tarkoitus grillata. Jos tukkasi on vaalennettu, raidoitettu tai hyvin ohut ja kuiva, se kestää lämpöä vähemmän kuin paksu ja terve hius. Huonokuntoisille hiuksille yli 300 asteen lämpö on liikaa, kun taas paksut ja luontaisesti karkeat kestävät (ja nihkeämmin taipuvat) jopa yli 400 astetta.

Lämmönsäädön avulla voit kihartaa yleensä terveempiä ja usein jäykempiäkin hiusten alimpia osia kuumemmalla lämmöllä. Laske lämpöä hiuksien päällisosassa, joka on alttiimpi kulutukselle, enemmän käsitelty ja yleensä siten myös hauraampi.

Keraaminen kiharrin lämpenee tasaisesti ja sopii useimmille hiustyypeille. Turmaliini on hiuksille hellävaraisin vaihtoehto, sillä se kihartaa hiukset alemmissa lämpötiloissa.

Tässä ovat parhaat kihartimet 2022

Björn Axén Tools Ultimate Experience Air Care

Kenelle sopii? Etenkin puolipitkien, paljon käsiteltyjen hiusten tiukkaan kihartamiseen.

Millainen? Kihartimessa (halkaisija 25 mm) on keraaminen pinnoite ja kahdeksan lämpöasetusta, joten sillä voi kihartaa niin karheaa ja paksua kuin ohutta ja haurastakin hiusta. Pitkä (3 m) johto antaa liikkumavaraa, ja 90 asteen kulmassa oleva tikku helpottaa kihartamista. Kiharrin myös lämpenee ihailtavan nopeasti, alle puolessa minuutissa. Mukana tulee suojahanska.

Mikä parasta? Kihartimen Air Fresh Flow -tekniikka puhaltaa hiuksiin viileää ilmaa kihartamisen aikana. Se vähentää hiusten altistumista kuumuudelle kihartamisen aikana ja on siksi hellävarainen sekä päänahalle että hiuksille. Viileä ilmavirta myös jäähdyttää kiharat, jolloin sinun ei tarvitse odotella hiusten jäähtymistä loputtomiin. Kiharoista tulee mukavan napakat ja ihanan kestävät.

Mistä miinusta? Kihartimen isohko koko vie tilaa kylppärin kaapissa.

Mitä maksaa? 149 e

Pisteet 4/5

Babyliss Cordless Waver

Kenelle sopii? Liikkuvalle lainehtijalle.

Millainen? Johdoton lainerauta tulee näppärässä säilytyskotelossa ja kulkee helposti mukana niin matkoilla kuin kuntosalikassissakin. Keraaminen kiharrinosa jakaa lämpöä tasaisesti ja on hellävarainen hiuksille. Laineraudassa on kolme lämpöasetusta ja pikalatauksella (3 h) akku kestää jopa maksimilämpötilassa 40 min. Laineista tulee raudalla kauniit ja kestävät, eikä hiuksetkaan tunnu pahemmin taivuttelusta kärsivän.

Mikä parasta? Johdottomuus tekee laineraudan käyttämisestä erittäin kätevää. Plussaa rauta saa myös mukana tulevasta suojahanskasta ja lämpömatosta, jonka ansiosta kuuman raudan uskaltaa laskea tasolle kuin tasolle pelkäämättä palojälkiä.

Mitä miinusta? Hajamielinen saattaa helposti unohtaa latausjohdon kotiin matkalle lähtiessään.

Mitä maksaa? 183,50 e

Pisteet 5/5

Hot Tools Professional CurlBar

Kenelle?Pitkien ja puolipitkien hiusten tiukkaan kihartamiseen.

Millainen? Tyylikkäässä kiharrustikussa on 90-asteen kulma, joka säästää käsivarsia etenkin takatukan kihartamisen aikana. Kiharrustikun halkaisija on 25 mm. Kiharrin kuumenee nopeasti. Se pysyy kuumana koko hiusten muotoilun ajan, jolloin jokainen kiharrettu osio saa tasaisen kuumuuden ja kiharoista tulee kauttaaltaan napakat ja kestävät – vaikka kähertämiseen menisi tovi. Lämmönsäätöalue on laaja, 160–230 astetta. Laitteen virta katkeaa automaattisesti 2 tunnin kuluttua sen päälle laittamisesta.

Mikä parasta? Digitaalisen ajastimen avulla on helppo varmistaa, että jokainen osio saa yhtä pitkän käherrysajan, eikä toinen – eli se jo väsyneenä kiharrettu – puolisko jää ensimmäistä suoremmaksi.

Mitä miinusta? Laitteen kulmikas muoto vie perinteistä tikkua enemmän tilaa ja kihartimen hinta on aika kova.

Mitä maksaa? 159 e

Pisteet 4/5

Remington PROluxe You -lämpöharja

Kenelle sopii? Etenkin lobin (long bob) eli pitkän polkan muotoiluun ja taivuttamiseen

Millainen? Suurehko (38 mm) lämpöharja antaa tyvelle ilmavaa nostoa ja taivuttaa nätisti sojottavat latvat. Lämpöharjassa on keraaminen timanttipinnoite, joka takaa lämmön tasaisen jakautumisen ja helpottaa hiusten liukumista harjan pinnalla säästäen hiuksia. Lämpöharjalla voi tyven kohottamisen ja latvojen taivuttamisen lisäksi tehdä hiuksiin kauniita ja kestäviä löysiä kiharoita – etenkin jos hiukset ovat vähän pidemmät. Harjassa on kolme lämpöasetusta.

Mikä parasta? Lämpöharjassa on sensori, joka tunnistaa hiuslaadullesi ja kunnollesi parhaiten sopivat asetukset ja mukauttaa lämmön niiden mukaan. Siinä on myös muistitoiminto, joka muistaa sinun normaalisti käyttämäsi lämpötila-asetukset. Kiitosta se saa myös pitkästä ja pyörivästä johdosta (ei enää solmuja!) sekä pakkauksen mukana tulevasta lämpösuojamatosta.

Mitä miinusta? Ison halkaisijan vuoksi kiharrin ei sovi lyhyiden hiusten kihartamiseen tai hänelle, joka haluaa tiukkaa säkkärää.

Mitä maksaa? 99,95 e

Pisteet 3/5

GHD Soft Curl Tong

Kenelle sopii? Pitkien ja puolipitkien hiusten loivaan kihartamiseen.

Millainen? Paksuhkossa (32 mm) kihartimessa on näppärä metallinen ”klipsi”, joka pitää kiharrettavan osion paikoillaan kiharruksen aikana. Kiharrin muistuttaa muodoltaan ja käytöltään eniten perinteisiä kiharrustikkuja, mutta sen suuren koon ansiosta lopputuloksena on nykytrendeihin sopivalla tavalla rennot laineet tai kestävät vaikkakin kivan löysät kiharat. Kiharrintikun viileästä kärjestä saa pidettyä kiinni kiharruksen aikana ilman että sormet palavat kuumassa raudassa.

Mikä parasta? Kiharoista tulee todella kauniit ja kestävät yllättävän helposti jopa kokemattoman kotikampaajan käsissä.

Mitä miinusta? Lämpötilaa (185 astetta) ei voi säätää, eikä laitteen mukana tule suojamattoa, joten sitä ei uskalla laittaa kuumana mille tahansa alustalle.

Mitä maksaa? 210 e

Pisteet 4/5

Muista nämä asiat, kun käytät kiharrinta

Valitsit sitten laineraudan, lämpöharjan tai kiharrustikun, hiusten suojaaminen lämpösuojalla on aina tärkeää.

Etenkin liukkaaseen ja lasimaiseen tukkaan kannattaa levittää tai suihkuttaa pitoa ja joustoa antava muotoilusuihke, kuten lämmöstä aktivoituva L'Oréal Professionnel Tecni.ART Pli Shaper (20 e). Sen lisäksi, että kiharat saavat paremman tarttumapinnan ja hiuksista tulee helpommin käsiteltävät, suihke suojaa rautojen kuumuudelta.

Lämmöstä aktivoituva L'Oréal Professionnel Tecni.ART Pli Shaper.

Älä koskaan kiharra kosteaa tukkaa. Siinä hukkaat vain aikaasi, sillä kosteat kiharat suoristuvat heti.

Älä myöskään harjaa vielä lämpimiä kiharoita. Vaikka tukka näyttäisikin heti kiharruksen jälkeen turhankin käkkärältä, luota painovoimaan – se kyllä painaa kiharat hetkessä suoremmiksi. Jos haluat loiventaa laineita, tee se vasta kun tukka on täysin jäähtynyt.

Äläkä pihtaa hiuslakan käytössä – etenkin kun tavoitteena on kestävät kikkurat. Suihkuta kuivaa ja joustavaa hiuslakkaa runsaasti kiharrettujen osioiden päälle. Vielä parempi, jos hiuskiinteessä on kosteussuoja, kuten Cutrin Muoto Hair Styling Humidity Shield -suihkeessa (13,90 e).

Cutrin Muoto Hair Styling Humidity Shield -suihke.
Kommentoi +