Parhaat hajusteettomat kasvovoiteet ovat tässä – mukana on kotimainen alle 30 euron voide, joka sopii kaikille
Kauneus
Parhaat hajusteettomat kasvovoiteet ovat tässä – mukana on kotimainen alle 30 euron voide, joka sopii kaikille
Kauneustoimittaja valitsi viisi parasta hajusteetonta kasvovoidetta, joilla voi kosteuttaa ärtynyttä ihoa. Joukossa on apteekista ja marketista saatavat helmet sekä yksi huipputuote, joka sopii vaikka koko perheen kasvoille.
Teksti

Kuvat
,

28.10.2022

Ärtyykö ihosi tuulisella säällä, pakkasella tai kuivassa sisäilmassa? Kun siihen vielä lisätään hajustettu kasvovoide, saattaa normaalisti rauhallinenkin iho ärtyä kunnolla. Silloin kannattaa valita hajusteeton kasvovoide.

Hajusteetonkin kasvovoide tuoksuu

Hajusteeton kasvovoide ei tarkoita tuoksutonta tuotetta. Raaka-aineet tuoksuvat aina. Toisinaan jopa hivenen pistäviltä.

Vaikka hajusteet saattavatkin ärsyttää, kyse ei aina ole hajusteallergiasta. Iho reagoi toisinaan helpommin kaikkeen hivenenkin ärsyttävään, etenkin silloin kun se on kuiva.

Jos iho ärtyy, kannattaa karsia ainakin hetkellisesti ihonhoitorutiinia. Mutta älä jätä pesemättä tai rasvaamatta ihoa. Lika ärsyttää lisää, ja kuivuus altistaa ihovaurioille. Vain terve ja ehjä iho voi tehdä tehtävänsä eli suojata ulkomaailman ärsykkeiltä.

Vaihda sen sijaan hajusteettomiin kasvovoiteisiin ja valitse alkoholiton ja mahdollisimman säilöntäaineeton tuote. Ilmatiivis pumppupullo on nerokas, sillä sen ansiosta säilöntäaineita tarvitaan vähemmän.

Tutki hajusteet purkin kyljestä

EU:n kosmetiikkadirektiivissä on määritelty 26 yleisintä allergisoivaa hajustetta. Niitä ovat muun muassa citronellol, linalool ja limonene. Koko listan noista hajusteista löydät esimerkiksi Allergia-, Iho- ja Astmaliiton sivuilta.

Jos tuote on hajusteeton, se lukee yleensä pakkauksen kyljessä, jos ei tarkista ainesosaluettelosta, lukeeko siellä aroma, fragrance tai parfum. Jos lukee, vältä kyseistä voidetta ainakin siihen saakka, kun ihosi on taas rauhoittunut.

Parhaat hajusteettomat kasvovoiteet

Eucerin UltraSensitive Soothing Care

Eucerin UltraSensitive Soothing Care on pakattu ilmatiiviiseen pumppupulloon.

Kenelle ja millainen? Normaalille ja sekaiholle sopiva miellyttävän pehmeä apteekkivoide rauhoittaa punoittavaa ja ärtynyttä ihoa välittömästi. Pitkässä juoksussa se myös vahvistaa ihon luontaista suojakerrosta, jolloin pikkupakkasetkaan eivät saa ihoa punoittamaan.

Plussaa? Heti imeytyvä koostumus sopii yövoiteeksi mutta erinomaisesti myös meikin alle.

Mitä maksaa? 29 e.

Neal's Yard Remedies Sensitive Replenish + Balance Moisturiser

Neal's Yard Remedies Sensitive Replenish + Balance Moisturiser on luonnonkosmetiikkaa.

Kenelle ja millainen? Jos synteettiset raaka-aineet ärsyttävät ihoa, kokeile luonnonkosmeettista, rauhoittavaa ja korjaavaa, hajusteetonta kasvovoidetta. Erityisesti herkälle iholle sopiva, kevyt mutta silti tehokkaasti ihoa ravitseva voide sisältää tyynnyttävää kaurauutetta ja kosteuttavaa hyaluronihappoa.

Plussaa? Voide tekee ihosta kertalevityksellä pehmeämmän tuntuisen ja lupaa vahvistaa jatkuvassa käytössä ihon luonnollista suojaa.

Mitä maksaa? 59,50 e.

Lumene [Valo] Hajusteeton kirkastava & silottava kosteusvoide

Lumene [Valo] Hajusteeton kirkastava & silottava kosteusvoide tasoittaa ihonsävyä.

Kenelle ja millainen? Tämä hajusteeton kasvovoide tasoittaa epätasaista ihonsävyä ja kirkastaa ihoa. Raikas, nopeasti imeytyvä ja kotimainen kosteusvoide sisältää antioksidanttipitoista pohjoisen lakan marjauutetta sekä C-vitamiinia, jotka tehostavat ihon kollageenintuotantoa, palauttavat samealle iholle sen kadottaman hehkun ja tekevät ihosta sekä sileämmän että napakamman tuntuisen. Voiteen sisältämä hyaluronihappo taas kosteuttaa ihoa, B3- vitamiini eli niasiini haalentaa pigmenttimuutoksia ja B5- vitamiini elvyttää ja napakoittaa ihoa.

Plussaa? Testin edullisin ja kotimainen.

Mitä maksaa? 26,90 e.

Pure=Beauty Antioksidanttinen kasvovoide + C-vitamiini ja ruusunmarja

Pure=Beauty Antioksidanttinen kasvovoide + C-vitamiini ja ruusunmarja sopii vaikka koko perheelle.

Kenelle ja millainen? Tämä luonnonkosmeettinen, kotimainen, kaikille ihotyypeille sopiva kasvovoide on kuin paluu perusasioihin. Se tekee juuri sen, mitä kasvovoiteelta voi odottaakin: kosteuttaa, ravitsee ja pehmentää ihoa – ja sopii niin päivä- kuin yövoiteeksikin. Ravitsevaa karitevoita, kosteuttavaa jojobaöljyä, ihon sävyä kirkastavaa C-vitamiinia ja ruusunmarjaa sekä ihon puolustuskykyä vahvistavaa E-vitamiinia sisältävä voide pehmentää tarvittaessa vaikka koko perheen posket.

Plussaa? Kiitos voiteen hyvin imeytyvän koostumuksen, se sopii myös meikin alle.

Mitä maksaa? 27,90 e.

iS Clinical Moisturizing Complex

iS Clinical Moisturizing Complexia myydään vain hoitoloissa.

Kenelle ja millainen? Tämä hoitoloissa myytävä, hajusteettomaksi tuotteeksi yllättävän miellyttävän tuoksuinen ja erittäin tehokkaasti kosteuttava voide lievittää kiristelevää tunnetta kasvoilla jo ensilevityksellä ja silottaa kuivuudesta johtuvat hienot juonteet ihon pinnalta.

Plussaa? Ohut voide sisältää runsaasti antioksidantteja, tehokkaita kasvipohjaisia raaka-aineita, luonnon vitamiineja ja tärkeitä luonnon ravintoaineita, jotka sitovat ihoon kosteutta ja suojaavat ihoa ympäristön haittavaikutuksilta, kuten ilmansaasteilta ja UV-säteiltä.

Mitä maksaa? 112 e.

Kommentoi +