Lisää itsevarmuutta ja vähemmän stressiä – näin seksifantasiat helpottavat arkeasi
Hyvinvointi
Lisää itsevarmuutta ja vähemmän stressiä – näin seksifantasiat helpottavat arkeasi
Mielikuvituksessa kaikki on mahdollista. Vietä kuuma hetki mieluisassa seurassa ja nauti seurauksista.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 25.8.2022
Kauneus ja Terveys

1. Voit purkaa paineita

Seksifantasiat tarjoavat mahdollisuuden eskapismiin: nautinnollisten ajatusten avulla voit paeta toviksi arkihuoliasi ja toteuttaa itseäsi seksuaalisesti vapaasti. Siinä sivussa stressi ja ahdistus vähenenevät kuin huomaamatta.

2. Opit tuntemaan itsesi syvemmin

Fantasioiden kautta voit tutkiskella ja peilata omaa seksuaalisuuttasi. Omia päiväunelmia eivät rajoita sovinnaisuudet, käytännön esteet tai pelot nolostumisesta, kritiikistä tai torjunnasta. Saat kuvitella juuri mitä vain haluat. Jälkikäteen voit miettiä, millaisesta seksistä ja kenen kanssa oikeasti nauttisit.

3. Parannat seksielämääsi

Seksi alkaa aina aivoista. Fantasiat voivat toimia into­himon ja kiihottumisen kimmokkeina. Niiden toteuttaminen kumppanin kanssa asuin tai roolileikein piristää usein koko suhdetta, kunhan leikeistä sovitaan yhdessä etukäteen.

4. Saat lisää itsevarmuutta

Jos mieli vaeltelee seksissä ikäviin asioihin, fantasiointi voi auttaa palauttamaan huomion itse asiaan. Seksiunelmat voivat myös auttaa häpeän hälventämisessä. Jos esimerkiksi jännität uusia seksikokeiluja, voit saada lisävarmuutta kuvittelemalla asian ensin mielessäsi. Tuplailo!

5. Tuot uutta väriä arkeen

Suomalaistutkimuksessa on huomattu, että mitä pidempään suhde on kestänyt, sitä useammin puolisot fantasioivat muista kuin omasta kumppanistaan. Jos parisuhdearki tylsistyttää, voit hyvällä omallatunnolla viettää hetken fantasioissasi kenen vain seurassa lystäät.

Lähteinä Osmo Kontula: Mielen seksuaalisuus: Matka kiihottumisen alkulähteille (Duodecim) ja healthyplace.com

Kommentoi +