Näyttelijä Minttu Mustakallio on puuhastelija, jonka on vaikea pysyä paikoillaan: ”Ikä on tuonut sen, etten kaipaa juuri muuta kuin rauhaa"
Ihmiset
Näyttelijä Minttu Mustakallio on puuhastelija, jonka on vaikea pysyä paikoillaan: ”Ikä on tuonut sen, etten kaipaa juuri muuta kuin rauhaa"
Näyttelijä Minttu Mustakallio oppi tärkeimmän ajatuksen jo lapsena, ja vasta aikuisena hän on oppinut pitämään mintuntuoksusta. Mutta miksi hän rakastaa puikulaperunaa niin paljon?
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 29.1.2021
Kauneus ja Terveys

Rentoutumispaikka: Kotona saan tuijotella antiikinvihreän väristä seinää ja olla rauhassa. Olen puuhastelija, joten joudun näkemään vaivaa, etten nypi lehtiä tai vastaa meiliin.

Tuoksu: Laitan illalla ranteisiin Urtekramin laventelisalvaa. Se rauhoittaa ja tuo hyvän mielen. Inhosin lapsena minttua nimeni takia. Pidän sen tuoksusta mutta en mausta.

Ruoka: Rakastan puikulaperunoita. Olin kranttu lapsi, söin vain pottua ja voita. Siitä tulee turvallinen olo.

Biisi: Laulaja Céline Dionin All by Myself kohottaa tunnelmaa. En ole kuullut sitä varmaan vuoteen. Ennen kuuntelin aina musiikkia, mutta nykyään nautin hiljaisuudesta. Minulla on hälyisä elämä. Lapset ovat pieniä, ja töissä riittää ääniä.

Céline Dionin All by Myself nostaa fiiliksen.

Lempimaisema​: Ikä on tuonut sen, ettei kaipaa juuri muuta kuin rauhaa. Etelä-Savon järvimaisema on pysyvyydessään rauhoittava. Se toi vasta­painoa koronakevään hätään.

Ihminen: Viikot ennen ensi-iltaa ovat rankkoja. Syksyllä näyttelin Lilla Teaternissa ruotsiksi, mikä on vaikeaa. Paras ystäväni Katja Küttner lähetti kannustusviestejä. Pienellä asialla oli iso merkitys.

Kosmetiikka: Käytän vain luomukosmetiikkaa. En osaisi olla ilman Dr. Hauschkan Kasvovettä. Suihkin sitä aamuin illoin. Yöksi en laita rasvaa.

Kukka: Kiinanruusu pusertaa kukan päiväksi ja pudottaa sen sitten. Se on jylhän hieno ja vaativa kasvattaa.

Kiinanruusun kukka palkitsee ahkeran kasvattajan.

Liikuntalaji: Pelasin nuorena koripalloa SM-sarjassa. Se on yhä rakkain lajini, vaikka harrastan sitä vain silloin, kun töitä on vähemmän. Taiteilijamiesten joukkueessa pelataan kovaa. Pelkään loukkaantumista.

Oivallus: Kollegat ovat sanoneet, että uskon itseeni töissä. Tajusin siitä, että ajattelen aina mieluummin, että voin tehdä asioita kuin että en voi. Opin perheeltäni, että kaikki järjestyy. Se ei ole yltiöpositiivinen ajatus, vaan näin on aina käynyt.

Kirja: Eniten olen palannut Aleksis Kiven mietelauseisiin. Kiven teksti on rehtiä, voimakasta ja jopa romanttista. Alkuajan suomen kieli on kiehtovaa.

Leffa: Yksi vaikuttavimpia on Amadeus 1980-luvulta. Se on upeasti näytelty ja kuvattu.

Vaate: Olen villapaitaentusiasti. Minulla on suomalainen, paksu, pehmeä valkea alpakkavillapaita, jota voisin pitää koko ajan.

Muisto: Näyttelin pääosaa Märta Tikkasen kirjaan perustuvassa näytelmässä Miestä ei voi raiskata. Kun tapasin hänet ensi-illassa, purskahdin itkuun siitä kunniasta, että sain tavata hänet. Olin tutkinut häntä esitystä varten vuoden, ja koen vahvasti, että hän näyttänyt naisille tietä ja ollut rohkea feministi silloin, kun moni ei vielä uskaltanut. Kun ajattelen, että uskaltaisinko tehdä jotain, mietin, miten en uskaltaisi, kun Märta on uskaltanut jo 1970-luvulla.

Kaupunki: Lapselle Ylivieska oli turvallinen ja vapaa paikka kasvaa. Nykyään suosikkikaupunki on Helsinki, jossa on koko ajan parempi pyöräillä. Roomassa taas on uskomattoman kaunista vanhaa arkkitehtuuria.

Juoma: Työkaveri teatterilla keittää voimajuomaa, jos flunssa on tulossa tai ääni lähtee. Siihen soseutetaan kurkumaa, sitruunaa, siemeniä, inkivääriä ja marjoja. Minulla oli kurkunpääntulehdus, ja se auttoi.

Asento: Rennossa, tyynyillä tuetussa makuuasennossa voi levähtää, lukea ja olla. Toiseksi pidän pyöräilyasennosta. Pyöräily on voimallista ja nautinnollista.

Sana: Rakas. Yhdessä sanassa on kaikki, mitä ihminen tarvitsee.

Minttu Mustakallio

on 47-vuotias näyttelijä, joka harrastaa elokuvia, kirjoja, lenkkeilyä ja ulkojumppaa. Minttu asuu Helsingissä perheensä kanssa.

Kommentoi +