Maria Kuusiluoma ulvoi kauhusta, kun hän joutui riisuutumaan eronsa jälkeen miehen edessä: ”Pelkäsin, että hän näkee epätäydellisen minäni”
Ihana juuri näin
Maria Kuusiluoma ulvoi kauhusta, kun hän joutui riisuutumaan eronsa jälkeen miehen edessä: ”Pelkäsin, että hän näkee epätäydellisen minäni”
Näyttelijä Maria Kuusiluoma kertoo Ihana juuri näin -podcastissa kehohäpeästään ja siitä, miten vaikea hänen oli kohdata oma vartalonsa ja ulkonäkönsä eron jälkeen. Maria tajusi, että hänen on päästävä häpeän yli tai hän joutuu elämään loppuelämänsä yksin.
Teksti

Kuvat

6.4.2023
 |
Kauneus ja Terveys

Näyttelijä Maria Kuusiluoma puhuu Kauneus ja Terveys -lehden Ihana juuri näin -podcastissa kaksi vuotta sitten tapahtuneesta erostaan ja siitä, miten traumaattinen ja toisaalta myös vapauttava kokemus se on ollut hänelle. Maria koki eronsa jälkeen kehohäpeää, joka sai hänet sulkemaan yhden osa-alueen elämästään kokonaan pois.

”Päässäni ei ollut mitään tilaa oman naiseuteni ajattelemiselle. Suljin itsestäni sen kokonaisuuden pois. Ajattelin, että olen ennen kaikkea äiti ja seuraavaksi näyttelijä ja yrittäjä. Ymmärsin, että niin ei voi jatkua tai olen oikeasti loppuelämäni kirjaimellisesti yksin. Olen kuitenkin nainen ja aika fyysinen ihminen. Ajattelen, että meissä on sisäänrakennettuna kaipuu iholle, koska olemme psykofyysisia kokonaisuuksia”, Maria kertoo podcastissa.

Terapian sijaan Maria aloitti kuntosalitreenin, jossa hänen oli kohdattava oma vartalonsa ja häpeän tunteensa. Ensin hänen oli riisuuduttava alusvaatteisilleen personal trainer Pauli Pöyhiän tekemää fysiikkakartoitusta varten.

”Se oli niin hirveä tilanne minulle. Ulvoin ja huusin ja peitin kasvojani käsillä, että tee se äkkiä. Pelkäsin, että hän näkee minut: epätäydellisen kehoni ja epätäydellisen minäni.”

Itsemyötätunnon opetteleminen on pitkä prosessi

Maria pohtii podcastissa, mistä häpeä syntyy. Sen juuret voivat olla parisuhteessa huumorilla sanotussa tokaisussa, joka jättääkin syvät jäljet. Ja muutoksissa, joita kehossa ikääntyessä tapahtuu.

”Tässä iässä ihmiselle tapahtuu luonnollisesti kehossa muutos. Se on oma prosessinsa. Olen tullut nelikymppisenä äidiksi, ja se tuo mukanaan omat muutoksensa. Siinä on ollut paljon muutoksia jo alla.”

Kuuntele Maria tarina

Maria Kuusiluoma kertoo Ihana juuri näin -podcastissa, miten hän on päässyt häpeän yli. Millaisia hänen ensimmäiset deittailukokemuksensa olivat eron jälkeen? Miten hän on muuttunut kuluneen kahden vuoden aikana? Millainen versio hän on itsestään nyt, 53-vuotiaana naisena? Marian kanssa keskustelee Kauneus ja Terveys -lehden toimituspäällikkö Sari Hannikainen.

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Kuuntele: Spotify ja Apple Podcasts

Kommentoi +