Laihdutus onnistui! Lue 12 inspiroivaa tositarinaa elämänmuutoksesta
Hyvinvointi
Laihdutus onnistui! Lue 12 inspiroivaa tositarinaa elämänmuutoksesta
Laihtumisessa voi auttaa ruokaremontti, verkkovalmennus tai ryhmän tuki. 12 onnistuneesti laihduttanutta kertoo tarinansa. Lue tästä ja inspiroidu!
Teksti

Kuvat

17.1.2022
 |
Kauneus ja Terveys

1. Salla-Maarit laihdutti kymmenen kiloa valmentajan avustuksella: "Vaikeina hetkinä on auttanut se, etten tee tätä yksin"

Salla-Maarit Volanen täytti viisikymmentä. Hänen verenpaineensa oli koholla, ja vatsanympärysmitta kasvoi. Salla-Maaritille oli iso helpotus tajuta, että hän voi ja saa pyytää laihdutukseen apua.

2. Supernanny Pia Penttala lihavuusleikkauksen jälkeen: ”Alan pikkuhiljaa ymmärtää, miten paljon olen pienentynyt”

Korkea verenpaine ja pelko terveyden menettämisestä saivat television supernannynä tunnetun Pia Penttalan hakeutumaan lihavuusleikkaukseen. Muutos on ollut iso keholle ja mielelle.

3. Tarja sai verkkovalmennuksesta avun ylipainoon, joka toi hänelle rasvamaksan: "Laihduttajan katseen pitää olla eteenpäin, ei taaksepäin"

Rasvamaksa sai Tarja Österbergin tarttumaan härkää sarvista. Hän aloitti verkkovalmennuksen, joka auttoi häntä pudottamaan 11 kiloa.

4. Virpi Hämeen-Anttila pääsi eroon masennuksesta, syömishäiriöstä ja ylipainosta, kun hän tajusi jättää kehonsa rauhaan: "Koodasin ajatukseni uudelleen"

Kirjailija Virpi Hämeen-Anttilaa raivostuttaa se, että laihdutusta ihannoidaan. Hänellä kilot karisivat vasta, kun hän luopui dieeteistä. Suurin muutos tapahtui mielessä.

5. Terhi sai apua painonpudotuksesta harvinaiseen sairauteensa: "Vaa'an numeroilla ei ole merkitystä vaan sillä, miltä tuntuu"

Harvinainen neurologinen sairaus vei Terhin pahimmassa vaiheessa pyörätuoliin. Terhi pudotti 11 kiloa Cambridge-ohjelman avulla.

6. Taiteilija Johanna Oras pääsi ruokaremontilla eroon pitkään piinanneista vatsavaivoista: "Olen nyt elämäni kunnossa"

Taiteilija Johanna Oras kärsi lapsesta alkaen vatsavaivoista, huonosta aineenvaihdunnasta ja ummetuksesta. Elämäntaparemontilla oli yllättävät seuraukset.

7. Belinda laihtui 157 kiloa leikkauksilla: "Otan takaisin elämää, joka jäi elämättä"

Lopeta syöminen, tuntemattomat huutelivat kaupassa Belinda Karalle. Hän painoi vaarallisen paljon, 250 kiloa, ja voi huonosti. Lopulta laihdutusleikkaus tuntui ainoalta vaihtoehdolta.

8. Työterveyslääkäri Eira Roos tietää omakohtaisesti, kuinka vaikeaa on muuttaa elintapoja: "Ihmiset saavat elämäänsä täysin erilaiset kortit"

Työterveyslääkäri Eira Roos väsyi painonsa jojoiluun. Hän opetteli vähän alle nelikymppisenä syömään kasviksia ja liikkumaan. Hän jos kuka tietää, miksi painonhallinta on niin vaikeaa. Silti itselle sopivaa painoa voi ja kannattaa tavoitella.

9. Suuren elämäntaparemontin tehnyt Jari: "Kuntoni on parempi kuin vuosikymmeniin"

Huoli tulevista vuosista motivoi Jari Katajiston pudottamaan painoaan yli 20 kiloa. Pikadieetin sijaan hän teki perusteellisen ruokavalioremontin ja luopui alkoholista.

10. Isa Kantanen laihtui, kun hän alkoi syödä enemmän: "Kun suklaanhimo iskee, mietin, söinkö liian kevyesti vai olenko tylsistynyt"

Isa Kantasen verenpaine oli koholla jo parikymppisenä. Tupakoinnin lopettaminen ja liikunnan lisääminen eivät auttaneet. Kamala kuolemanpelko sai hänet tarkastelemaan, mitä hän oikeasti söi.

11. Laihdutusryhmä toi Tainalle suuren oivalluksen: "Laihduin 52 kiloa, kun opin huolehtimaan itsestäni"

Taina Lanne painoi 132 kiloa, kun hän pääsi laihdutusryhmään. Siellä hän ymmärsi, että muutos alkaa vasta, kun hän oppii huolehtimaan itsestään.

12. 30 kiloa laihduttanut Henriikka: "Tämä on maraton, ei pikamatka"

Sairaanhoitaja Henriikka Pitkänen havahtui lihomiseensa vasta, kun vaatteet eivät enää istuneet. Hän ahdistui ja teki hetken mielijohteesta päätöksen, joka muutti elämän.

Kommentoi +