Kaikki, mitä olet halunnut tietää kuukautisalushousuista: testi todisti, että kyllä, ne toimivat oikeasti ja osa on jopa nättejäkin
Testissä
Kaikki, mitä olet halunnut tietää kuukautisalushousuista: testi todisti, että kyllä, ne toimivat oikeasti ja osa on jopa nättejäkin
Etsitkö huoletonta ja ekologista kuukautis- tai virtsankarkailusuojaa? Kokeile kuukautisalushousuja. Testasimme kuudet erilaiset menkkapikkarit. Parhaita pitää mielellään vaikka joka päivä.
Teksti
,

Kuvat

Julkaistu 8.8.2023

1. Rennot mummopikkarit monessa koossa 

Lunette-menkkapikkarit (XXS–5XL) 31,90 e. Lunette-kuukautisalushousujen imukyky vastaa 3 tamponia.

Ensivaikutelma Lunette-kuukautisalushousuista:

Miesten kalsareilta näyttävät kuukautisalushousut ovat mukavat, ehkä minun makuuni jopa turhan väljät, mummopikkarit.

Testatuista kuukautisalushousuista tästä mallista löytyy parhaiten eri kokoja. Valmistaja kehottaa tosin ottamaan normaalia kokoa yhden isomman koon. Näille pikkareille luvataan testatuista toiseksi paras imuteho.

Käyttökokemus:

Ökö tex -kankaista valmistetut pikkarit tuntuvat päällä miellyttävän pehmeiltä ja malli reilulta. Pöksyt ovat mukavat siksikin, että ne tukevat pömpöttävää vatsaa sopivasti. Malli kiipeää vatsaa pitkin tarpeeksi ylös.

Muuten pikkarien istuvuus voisi ehkä olla parempi: huomaan hiukan korjaavani niiden paikkaa päivän mittaan.

Testipäivinä minulla oli kohtuullisen runsasta vuotoa. Pärjään kokonaisen työpäivän näillä, mutta iltapäivällä tuntuma on hiukan kosteahko.

Plussat ja miinukset:

+ parhaiten eri kokoja

+ Imukyky vastaa luvattua

+ miellyttävä kangas

– huolimatta hyvästä imukyvystä pinta on hiukan kostea

– kalsarimainen ulkonäkö

Arvosana: 3,5/5

2. Ranskalaiset kaunottaret kohtuulliselle vuodolle

Loop Paris Period Panty (XS–3XL) 39,90 e, menkkapikkarit.fi. Loop-kuukautisalushousujen imukyky vastaa 2 tamponia.

Ensivaikutelma Loop Paris -kuukautisalushousuista:

Maailman kauneimman kaupungin mukaan nimetyt kuukautisalushousut ovat nimensä vertaiset: trés chic! Päältäpäin ei arvaisi, mihin tarkoitukseen nämä on tehty. 

Kun puen pikkarit ylleni, ne eivät tunnu enää aivan yhtä upeilta. Huomaan repiväni kangasta ylemmäs ja sivulle. Malli ei ole ehkä omalle takamukselleni ideaalein (tai olen liian mukavuudenhaluinen).

Käyttökokemus:

Normaalisti mukavan väljä L-koko tuntuu näissä alushousuissa kittanalta. Harkitsisin siis normaalikokoa isomman koon ottamista. Uskon, että parhaiten nämä pikkarit sopivat sirolle. Teinityttärelleni tämä malli on kuin tehty. Pikkarit eivät kuitenkaan purista minullakaan käytössä.

Lähden pikkareissa töihin kuukautisten kolmantena päivänä. Hiukan jännittää, riittääkö suoja. Kyllä riittää!

Alushousujen pinta tuntuu iltapäivällä vain hiukan kostealta, mutta ohivuotoja tai hajuja ei tule. Imuteho on ainakin luvatut kaksi tamponia.

Plussat ja miinukset:

+ testin kauneimmat

+ ok imukyky

+ kokoja mukavasti

– malli sopii parhaiten sirolle

– kalliit

Arvosana: 4-/5

3. Huolettomat peruspikkarit

Libresse Hipster Full Lace Moderate -kuukautisalushousut (XXS–3XL), 29,90 euroa, ostettu K-marketista. Libresse-kuukautisalushousujen imukyky vastaa noin 2-3 tamponia.

Ensivaikutelma Libresse-kuukautisalushousuista:

Hipster-mallisissa pikkareissa on lantiolla sievä pitsireunus. Sideosuus on epäilyttävän tukeva ja pullottava, jopa vaippamainen. Pikkareista ei tule elegantein vaikutelma. Sen sijaan alkkarit vaikuttavat kyllä siltä, että ne imaisevat sisäänsä runsaammankin vuodon.

Käytän yleensä brazilian-mallisia pikkareita, joten lantiolle asettuva pikkarimalli ei ole ykkösvalintani.

Käyttökokemus:

Testipikkarit ovat samaa kokoa kuin mitä muutenkin käytän. Vaikka hipster-malli ei ole minulle kotoisin, pöksyt istuvat mukavasti ja napakasti päällä puristamatta mistään.

Sideosan vaippamaisuus häiritsee. Erityisesti peräpuolelta pikkarit jopa hieman pullottavat.

Toisaalta pöksyt vaikuttavat siltä, että niitä voi käyttää huoletta pidemmän aikaa ilman pelkoa ylivuodosta. Farkkujen läpi pikkareita ei huomaa.

Kuukautiseni eivät ole erityisen runsaat mutta eivät niukatkaan. Testaan pikkareita kuukautisten puolivälissä, jolloin tavallisesti vaihdan sidettä noin kolme kertaa päivässä.

Käytän pikkareita aamusta alkuiltaan. Ohivuotoa ei tule, vaikka käyn töiden jälkeen karatetreeneissä, joissa koipi nousee välillä melkoisesti. Imukyky on hyvä, eikä pöksyjen sisäpinta tunnu missään vaiheessa märältä.

Plussat ja miinukset:

+ kiva pitsireunus

+ pikkareita on saatavilla useissa väreissä

+ hyvä imukyky, pitää hieman runsaammankin vuodon

+ miellyttävä istuvuus, melko runsaasti kokoja

- sideosa on vaippamainen

Arvosana: 4-/5

4. Samettista juhlatunnelmaa vuodon loppupäiviin

Lindex Engineered High Waist Period Proof (XS–3XL) 39,90 e. Lindex-kuukautisalushousujen imukyky vastaa 2 tamponia.

Ensivaikutelma Lindex-kuukautisalushousuista

Kun puen nämä ylleni, ihmettelen, voivatko kuukautisalushousut tuntua näin ihanilta. Kierrätetystä polyamidista valmistetut pikkarit ovat erittäin pehmeät, miltei samettiset. Pinkki väri piristää.

Korkeavyötäröinen malli tuntuu aluksi melko napakalta. Onkohan koko sopiva, mietin, mutta totun nopeasti. Napakkuus tuntuu oikeastaan aika hyvältä kuukautisten takia turvonnutta vatsaa vasten.

Koska kuukautiseni ovat mallia tulva, mietityttää, pysyykö vuoto pöksyissä. Alushousuihin on tehty antimikrobinen hopeakuparizeoliittikäsittely, minkä pitäisi ainakin vähentää hajuja.

Käyttökokemus:

Alkuvaikutelma pysyy: pikkareissa on pitkänä ja kiireisenä työpäivänä todella mukava olla. Malli on huomaamaton vaatteiden alla, pöksyt istuvat hyvin eivätkä kiristä reunoiltakaan. Näitä käyttäisi mieluusti vaikka joka päivä, silloinkin kun ei ole menkat.

Pikkarien koko vastaa hyvin myös normaalisti käyttämieni alushousujen kokoluokitusta. Näistä ei tarvitse ottaa erikseen isompaa kokoa.

Sideosa on varsin ohut ja takaa hieman lyhyempi kuin monissa muissa testin kuukautispikkareissa. Silti imukyky on luvatun kaltainen, eikä olo ole kostea tai epämukava.

Toisella kertaa käytän näitä pikkareita kuukautisten loppuvaiheilla yön ajan. Aamulla huomaan, että yöllä oli tullut ohivuoto. Tämä malli sopii ehkä paremmin päiväkäyttöön vuotoon tai yhteiskäyttöön tamponin tai kuukupin kanssa. Siihen ne ovat parhaat mahdolliset.

Plussat ja miinukset:

+ testin mukavimmat

+ kaunis värivalikoima

+ Niin huomaamaton malli, että kelpaa vaikka juhlavaatteiden alle

+ kokoja mukavasti

– sideosa turhan lyhyt, tuli ohivuoto

– kalliit

Arvosana: 4/5

5. Edulliset ja sporttiset markettipikkarit

Dorina Eco Moon, midi-malliset kuukautisalushousut (S–XXL), 24,95 euroa/kaksi paria, Prisma. Dorina-kuukautisalushousujen imukyky vastaa noin 2-3 tamponia.

Ensivaikutelma Dorina-kuukautisalushousuista:

Nyt on edulliset menkkapikkarit! Näitä marketissa myytäviä pikkareita saa kahdet halvemmalla kuin mitä moni muu merkki pyytää yhdeltä parilta.

Midi-malliset kuukautisalushousut nousevat melko korkealle vyötäröllä. Pikkarit henkivät sporttisuutta. Napakassa vyötäröresorissa komeilee pikkareiden merkki. Nämä eivät ole historian kauneimmat pikkarit.

Sideosa tuntuu todella ohuelta. Imaisevatko pikkarit sisäänsä kaiken vuodon?

Käyttökokemus:

Kuukautispöksyjen vyötärölle kirivä malli on mieleeni. Vyötärökaistale on kuitenkin varsin napakka. Nämä kannattaa ottaa yhtä kokoa suurempina kuin mitä tavallisesti käyttää.

Testaan pikkareita kuukautisten puolivälissä, jolloin tavallisesti vaihdan sidettä noin kolme kertaa päivässä. Pöksyjen pitäisi siis kestää käyttöä aamusta iltapuolelle.

Pikkareiden kangas tuntuu todella miellyttävältä iholla. Liukas materiaali hengittää mukavasti, eivätkä pöksyt hiosta, vaikka päivä on melko lämmin ja hikoilen hieman kävellessäni reippaasti töistä kotiin.

Sideosa tuntuu ohuelta. Epäilen aluksi, etteivät pikkarit imaise sisäänsä kaikkea vuotoa. Ohivuotoa ei kuitenkaan tule.

Nämä ovat muuten oikein hyvät pikkarit, mutta saumat kiristävät niin, että vaihdon aikaan pikkareista on jäänyt painaumia. En käyttäisi näitä kireiden housujen kanssa.

Plussat ja miinukset:

+ erinomainen hinta-laatusuhde

+ kiva, korkeavyötäröinen malli

+ hyvä imukyky

+ miellyttävä kangas

- hieman kiristävä malli

Arvosana: 4+/5

6. Katseen ja runsaan vuodon kestävät kuukautispikkarit

Modibodi Sensual Hi Waist Bikini Maxi 24 H (XS–2XL) 39,90 e, menkkapikkarit.fi. Näiden Modibodi-kuukautisalushousujen imukyky vastaa 10 tamponia.

Ensivaikutelma Modibodi-kuukautisalushousuista:

Australialaisbrändin valikoima vakuuttaa: kuukautispikkarimalleja on useita erilaisia, myös runsaalle vuodolle ja jopa pieneen vuotoon tarkoitetut stringit. Lisäksi merkiltä löytyy kuukautisuimapukuja ja -bikineitä.

Koska kuukautiseni ovat runsaat, valitsen merkin tehokkaimmat, imukyvyltään kymmenen tamponia vastaavat pikkarit. Ne onnistuvat ihme kyllä näyttämään kivoilta, tosin – ehkä onneksi – hiukan vaippamaisilta. Sideosa kattaa ison alueen edestä ja takaa. Näitä uskaltaa testata pahimpana vuotopäivänä.

Käyttökokemus:

Korkea malli istuu hyvin. Pitsireunus tekee paljon, varsinkin kun kyse on mustista peruspuuvilla-alushousuista, joissa on paksuhko sideosa. Pikkarit näyttävät päällä kivoilta ja niissä on aidosti mukava olla. Pöksyt imaisevat mahan sisäänsä, ja reilun sideosan vuoksi olo on huoleton.

Testaan näitä runsaimman vuodon päivänä ensin toimistolla ja sen jälkeen vielä iltamenossa. Käyn tarkistelemassa päivän mittaan tilannetta useamman kerran, mutta ohivuotoja ei tule. Loppuillasta sideosa alkaa vain hieman painaa.

Toisen kerran testaan näitä yöllä. Tälläkin kertaa pikkarit pelittävät hyvin. Näitä voi runsasvuotoinenkin käyttää ainoana kuukautissuojana.

Plussat ja miinukset:

+ testin huomattavasti paras imukyky

+ kaunis malli ja eri sävyjä löytyy

+ merkiltä löytyy laaja valikoima eri malleja

+ saatavilla myös kuukautisbikinit ja -uimapuku

+ laajan sideosan vuoksi käy myös yösuojaksi

– pitkän päivän jälkeen hieman painavat

– kalliit

Arvosana: 4,5/5

Entä millainen on kuukautisuimapuku?

Testaan myös Modibodi-merkin kuukautisuimapukua. Klassinen musta malli on kauniin ajaton ja istuu sopivan napakasti uintia varten. Uimapuvun sideosa on vahvistettu mutta ei erityisen paksu. Uimapuvun imukyvyn luvataan vastaavan kahta tamponia. Uikkari pitää vuodot sisällään uima-altaassa, suihkuun asti. Modibodi Recycled Swimwear One Piece 79,90 e.

Näin pidät huolta kuukautisalushousuista:

  • Pese kuukautisalushousut ennen ensimmäistä käyttökertaa.
  • Huuhtele alushousut käytön jälkeen kylmällä vedellä ja pese 40 asteen ohjelmassa.
  • Kuivata ne narulla ilmavasti, älä käytä kuivausrumpua, sillä se voi heikentää alushousujen kuntoa. Kuukautisalushousujen kuivuminen kestää hieman normaalialusvaatteita pidempään.
  • Pärjäät 3-5 parilla kuukautisalushousuja, riippuen kuukautisten kestostasi ja pyykinpesutahdistasi.
  • Pikkarit kestävät käytössä keskimäärin puolitoista vuotta.

Kommentoi +