Fatim Diarra karsi elämästään ikäviä ihmisiä: ”On itsensä rakastamista valita seuraa, jossa on hyvä olla”
Ihana juuri näin
Fatim Diarra karsi elämästään ikäviä ihmisiä: ”On itsensä rakastamista valita seuraa, jossa on hyvä olla”
Kansanedustaja Fatim Diarra oivalsi, että omaa aikaansa kannattaa viettää sellaisten ihmisten kanssa, joilta saa voimaa ja joille sitä voi myös antaa.
Teksti

Kuvat

26.4.2023
 |
Kauneus ja Terveys

Kansanedustaja Fatim Diarra puhuu Kauneus & Terveys -lehden Ihana juuri näin -podcastissa keinoista, joilla hän on lisännyt elämäänsä voimavaroja ja itsemyötätuntoa. Se on tarkoittanut valintoja myös ihmissuhteissa.

Vaikka hän poliitikon työssään tekee yhteistyötä ja neuvottelee monenlaisten ihmisten kanssa, vapaa-aikansa hän haluaa viettää seurassa, jossa tulee hyvä olo. Siksi hän kertoo karsineensa elämästään ihmisiä, jotka käyttäytyvät ikävästi muita kohtaan.

”Nuorempana minulle oli tärkeää tulla tulla toimeen ihan kaikkien kanssa ja mennä joka paikkaan. Se tarkoitti myös aika toksisia ihmissuhteita, joissa olin sellaisessa roolissa, missä tunsin olevani vähän huono; minulla ei ollut hyvä olla niissä tilanteissa. Olen lakannut käymästä paikoissa, joissa minulle tulee olo, että en kuulu tai sovi tänne. Olen hyvin mustasukkainen vapaa ajastani. Valitsen käyttää sen sellaisten ihmisten kanssa, joista pystyn saamaan voimaan ja joista koen, että he saavat myös minusta voimaa”, Fatim sanoo podcastissa.

Hän puhuu podcastissa myös erilaisuuden tunteesta, vihapuheesta ja vähemmistöstressistä.

”Minusta on itsensä arvostamista ja itsensä rakastamista, että valitset viettää aikasi sellaisessa seurassa, jossa sinun on hyvä rakentaa eheämpää minää, kuin pakottaa itsensä tilanteisiin, joissa on ikävää ja inhottavaa.”

Työssä on toisin. Siellä seuraansa ei voi valita.

”Työni poliitikkona on sellaista, että istun pöydässä juuri niiden ihmisten kanssa, jotka äänestäjät ovat valinneet. Teen töitä ja neuvottelen kaikkien ihmisten kanssa huolimatta siitä, mitä he ajattelevat vaikka mustien ihmisten ihmisoikeuksista.”

Kuuntele Fatimin tarina

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Fatim Diarra kertoo Ihana juuri näin -podcastissa, miten hän pääsi irti vahingollisesta minäpuheesta. Entä miten hän on opetellut tuntemaan empatiaa myös itseään kohtaan? Entä mitä tarkoittaa se, että hän on karsinut elämästään ikävät ihmiset?

Fatimin kanssa keskustelee Kauneus ja Terveys -lehden toimituspäällikkö Sari Hannikainen. Keskustelu on nauhoitettu ennen vaaleja.

Kommentoi +