Kauneus ja Terveys

Poliitikko Fatim Diarran ulkonäköä arvostellaan jatkuvasti: ”Olen sitä tyyppiä, etten kaadu, jos tuulee”

Poliitikko Fatim Diarran ulkonäköä arvostellaan jatkuvasti: ”Olen sitä tyyppiä, etten kaadu, jos tuulee”
Fatim Diarra tuntee itsensä kauniiksi, vaikka hän saakin kuulla ulkonäöstään arvioita järkyttävin sanoin. Enää hän ei vietä aikaa seurassa, jossa tulee paha mieli.
Teksti |
Kuvat |
,
Julkaistu: 16.12.2021

”Valkoinen, superlaiha ja suorahiuksinen nainen, jolla on ohuet reidet eikä takapuolta. Sellainen oli kauneusihanne nuoruudessani vuosituhannen vaihteessa. Ajattelin, että minun pitäisi näyttää samanlaiselta.

Olen sitä tyyppiä, etten kaadu, jos tuulee. Minulla on ollut aina massiivinen takamus, paksut reidet ja kiharat hiukset, jotka tosin suoristin ­lukiossa joka aamu. Tunsin itseni ulkonäköni takia epävarmaksi ja vääränlaiseksi.

Kaikki muuttui, kun lähdin vaihto-oppilaaksi Kanadaan. Maa oli täynnä erinäköisiä ihmisiä, ja huulipuniakin markkinoitiin kaikennäköisillä ja -värisillä kasvoilla.

Ymmärsin silloin, että kauneutta on hyvin moninaista ja että olen nätti omana itsenäni. Sain Kanadan-vuoden aikana valtavasti lisää itsevarmuutta.

”Ymmärsin silloin, että kauneutta on hyvin moninaista ja että olen nätti omana itsenäni.”

Olen kohdannut rasismia lapsesta asti. Poliitikkona saan jatkuvasti viestejä, joissa minua haukutaan rumaksi, lihavaksi neekeriksi.

Usein viesteissä on seksuaalisen häpäisyn sävy: minua sanotaan huoraksi tai uhataan raiskata. Yleensä viesteissä halutaan kritisoida ulkonäköäni, ei tekemääni ­politiikkaa.

En usko, että viestit koskaan loppuvat, sillä olen iso, musta nainen politiikassa. En kuitenkaan murehdi niitä. Tavoitteeni ei ole miellyttää kaikkia.

Enää en anna liian isoa paino-arvoa muiden mielipiteille. Siinä on auttanut se, että olen karsinut elämästäni ikävät ihmiset. Enää en vietä aikaa seurassa, jossa tulee paha mieli.

”Nautin, kun kehoni saa lisää voimaa.”

Kuntosalilla treenaaminen on ollut puhdistava kokemus. Aloin harjoitella säännöllisesti pari vuotta sitten ja käyn salilla neljänä aamuna viikossa.

Kun harjoittelen vapailla painoilla, minun pitää keskittyä vain siihen ja sulkea ylimääräiset asiat mielestäni. Muuten teen liikkeet väärin ja voin satuttaa itseni.

Nautin, kun kehoni saa koko ajan lisää voimaa. Selkäsäryt ovat jääneet, ja käsivarsieni lihakset erottuvat.

Alkuvuodesta aloin syödä arkisin vegaanisesti ilmaston ja eläinten oikeuksien takia. Viikonloppuisin syön eläinkunnan tuotteita, jos huvittaa. En ole ehdoton.

Ruokavaliomuutos on tehnyt minulle hyvää. Turvotus on kadonnut, ja paino vähän laskenut. Olen energisempi kuin ennen. Kynteni kasvavat aiempaa paremmin ja ihonikin on sileämpi.

Hoidan kuivaa ihoani huolellisesti. Rasvaan vartaloni aina suihkun jälkeen, ja kasvojenhoitorutiiniini kuuluvat puhdistus, hyaluronihapposeerumi, kosteusvoide ja silmänympärysvoide. Kuorinta-ainetta ja naamiota käytän kahdesti viikossa.

Hiustenhoitorutiinini on simppeli. Pesen hiukset kerran kaksi viikossa. Pesun jälkeen käytän universumin parasta korjaavaa naamiota. Briogeon Don’t Despair, Repair! on tuote, jota kaikkien mustien mimmien kannattaisi käyttää. Se tekee tukasta pehmeän ja kiiltävän.

Nykyisin tunnen itseni kauniiksi melkein koko ajan. Silloin kun oloni on tunkkainen ja menkkainen, lähden ostoksille. Vaate, joka näyttää hyvältä silloin kun on ruma olo, on normaalina päivänä varmasti täydellinen.”

Fatim Diarra

on 35-vuotias ­Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (vihreät) ja Naisasialiitto ­Unionin puheen­johtaja. Hän asuu Helsingissä aviomiehensä ­kanssa.

@fatimwdiarra: ”Minulle kulttuuriala on valtavan rakas ja kaikista rakkain on Ilosaarirock. Ilosaari ja Joensuu on ollut lähes katkeamaton ketju mun kasvua aikuiseksi. Minulle festivaalit eivät ole melua ja mäiskettä, se on ammattitaitoa, rakkautta, se on tuhansia käsipareja ja tuhansia tunteja. Kulttuuri on luovuutta, hyvinvointia ja mielenterveyttä, taloutta ja työpaikkoja.”

Fatim Diarran luottotuotteet

Puna joka pysyy: ”Käytän tätä huulipunaa päivittäin. Se pysyy aamusta iltaan, eikä sitä tarvitse lisätä edes ruokailun jälkeen. Poistan sen meikinpoistoaineella. Sävyni on 113, I Don’t.” L’Oréal Paris Rouge Signature Lipstick 14,90 e. Kimmoisuuden salaisuus: ”Käytän hyaluronihappoa kasvojen puhdistuksen jälkeen. Se on parantanut ihoni kimmoisuutta merkittävästi.” Evolve Organic Beauty Hyaluronic Serum 200, 36,95 e.
Pitkän päivän kestävä: ”Käytän aina primeriä, että saan meikin pysymään pitkän päivän paikoillaan.” NYX Professional Makeup Marshmellow Primer 20,95 e. Kuivien kohtien pelastus: ”Manteliöljy hoitaa vartalon kuivat kohdat, kuten jalat ja kyynärpäät. Sydäntalvella käytän sitä koko vartalolla pari kertaa viikossa. Öljy ravitsee ja pehmentää ihoa.” L’Occitane en Provence Almond Supple Skin Oil 39,40 e.
Kommentoi +