Sami ja Satu Kapanen: Ensitreffeiltä suoraan alttarille
Ihmiset
Sami ja Satu Kapanen: Ensitreffeiltä suoraan alttarille
Sami ja Satu Kapanen viestittelivät vuoden ennen kuin tapasivat. Sitten se olikin menoa.
Teksti

Kuvat

7.6.2019
 |
Kauneus ja Terveys

Satu & Sami Kapanen

Ikä: Satu, 32. Sami, 45.

Asuinpaikka: Kuopio

Yhdessä: Naimisissa elokuusta 2015.

Perhe: Neljä lasta Samin edellisestä liitosta: Kasperi, 22, Cassandra, 18, Camilla, 16, ja Konsta, 14. Sadun tytär Ava, 6, edellisestä liitosta. Kaksi koiraa.

Ammatti: Sami on Kalpan SM-liigajoukkueen päävalmentaja.

Satu on Kalpa Hockeyn talouskoordinaattori. Yhteiset harrastukset: Työ on myös harrastus. Lisäksi ulkoilu, kuntosali, pyöräily ja golf.

Mihin kiinnitit ensimmäiseksi huomiota puoliossasi?

Satu: Pilkkeeseen silmäkulmassa, määrä tietoisuuteen ja elämänkokemukseen. Sami on sanavalmis, katseen kestävä aikuinen mies.

Sami: Vahvoihin mielipiteisiin, jotka kävivät nopeasti ilmi. Kasvoihin, jotka eivät voi olla herättämättä huomiota.

Mistä tiesit, että suhde on vakava?

Satu: Sitouduimme toisiimme saman tien. Aloimme seurustella keväällä, muutimme yhteen kesällä ja menimme naimisiin elokuussa.

Sami: Olin toisessa parisuhteessa, mutta Satu kiehtoi minua silti. Lopetimme viestittelyn kolmesti, mutta ajatukseni palasivat aina Satuun. Monelle oli sokeeraavaa, että pidimme yhteyttä vain sähköpostilla ensimmäisen vuoden. Soitimme ja tapasimme vasta huhti-toukokuussa 2015. Silloin kaikki oli selvää.

Miten hän huomioi sinua?

Satu: Suukoin ja halein. Työmme on hektistä ja meillä on suurperhe, joten suhdeaikaa on löydettävä arjesta. Sami hoitaa aamu- ja iltapaloja sänkyyn, ostaa kukkia ja yllätyslahjoja.

Sami: Tulen väsyneenä matsista kotiin, ja Satu on tehnyt ruokaa, josta pidän. On piccolopullollinen viiniä, karkit ja leffat.

Sadun mielestä Sami on komeimmillaan jääkiekkopelissä aitiossa puku päällä
Samin mielestä Satu on kaunis aina. Erityisen seksikäs vaimo on, kun hän kuntoilee.

Onnellisinta on kotona

Milloin puolisosi on onnellisimmillaan?

Satu: Kun koko perhe on kasassa, ollaan tv:n äärellä tai ruokapöydässä ja on mukava fiilis. Tai mennään kahdestaan leffaan tai viinille.

Sami: Kun kaikki on hyvin ja läheiset tuntevat olonsa hyväksi. Satu on onnellinen myös eläinten kanssa. Meillä on kaksi koiraa. Satu ruokkii myös pihaan tulevia jäniksiä ja peuroja.

Yhteinen vai oma peitto?

Yhteinen.

Yhteinen tili vai omat rahat?

Yhteinen tili. Kaikki on yhteistä!

Kuka kokkaa,kuka imuroi?

Sami kokkaa, Satu siivoaa.

Millainen vanhempi hän on?

Satu: Todella läsnäoleva ja osallistuva. Ajoittain liiankin kiltti. Sami on moderni isä, etenkin, jos vertaan omaan kasvatukseeni.

Sami: Rakastava. Avalta ei puutu läheisyyttä ja rakkautta. Satu on myös vaativa. Avan pitää osallistua myös siivoamiseen. Ruoka syödään ensin, herkut vasta sitten. Itse olen hövelimpi.

Millainen kotitöiden tekijä hän on?

Satu: Ei yli-innokas. Jos jostain tulee sanomista, niin laiskottelusta. Sami osaa olla. Kun pyydän, hän auttaa ja tekee tarkkaa työtä.

Sami: Äärettömän vaativa. Satu on siivousfanaatikko. Hänen ansiostaan minäkin siivoan enemmän. Keittiön pinnat ovat aina puhtaat.

Satun ja Samin suhde alkoi viestittelyllä. He lopettivat yhteydenpidon kolmesti, mutta tunteet olivat liian vahvat. – Kun vihdoin vuoden jälkeen tapasimme, kaikki oli selvää.

Erilaiset ihmiset, sama maku

Onko teillä samanlainen maku?

Satu: Pitkälti kyllä. Olemme ihmisinä erilaisia mutta pidämme samanlaisista asioista.

Sami: Ainakin leffoissa ja musiikissa. Arvostamme molemmat kotiaikaa ja tykkäämme mausteisesta ruoasta.

Missä asioissa puolisosi on pihi?

Satu: Sami ei ole pihi, mutta ei hän törsäämällä törsää. Hoidan talousasiat, joten Samin ei tarvitse miettiä niitä. Minä teen yleensä hankinnat.

Sami: Hän on järkevä talousalan työntekijä. Satu törsää kauniisiin asioihin, kuten takkeihin, kenkiin ja aurinkolaseihin. Hän tykkää hemmotella itseään ja läheisiä.

Sami ei käsitä, miten Satu voi mennä riidan jälkeen nukkumaan.– Hänellä on kyky antaa asian olla

Paras lahja, jonka hän on antanut?

Satu: Hän antoi minun tulla mukaan työyhteisöönsä. Se oli minulle merkittävintä. Sami tietää, miten urakeskeinen olen.

Sami: Viimeisin on aina paras. Olen saanut kelloja ja kaulakoruja, ja kaikki ovat rakkaita. On tärkeää, että koruilla on jokin merkitys.

Hänen ärsyttävin tapansa?

Satu: Boheemi linja kotona. Sami ei ole innokas pihahommissa tai kotitöissä.

Sami: Kyky mennä nukkumaan väittelyiden jälkeen, kun minä jään kuin kala kuivalle maalle. Ehdottomuus, mustavalkoisuus. Minun luonteeni kanssa nämä piirteet eivät natsaa.

– Laatuaikaa on periaatteessa joka päivä. Jaamme työn ja suurperhearjen, ja ne rullaavat hyvin, pari kertoo.

Kuinka monta kertaa seksiä viikossa on riittävästi?

Satu: Aina, kun tuntuu siltä. Ei kalenterin mukaan, vaan hetken ja tunnetilan mukaan.

Sami: Tarvitseeko laittaa yläraja? Hänen kanssaan mitä useammin, sitä parempi.

Mökötys vai huutaminen?

Satu: Mökötys. En pidä siitä, että huudetaan ja keskusteluyhteys katkeaa siihen.

Sami: Sanon, että mökötys. Satu ei huuda, joskus hän korottaa ääntään. Väittelyissä hänellä on kyky vaieta, antaa asian olla.

– Olen Samin kautta kiinni oikeissa asioissa. Häntä ohjaavat hyvät arvot, Satu sanoo.

Tahtonainen ja jahkailija

Mistä kiität puolisoasi?

Satu: Kodin hengessä turvallisuuden tunteesta. Voin luottaa Samiin missä tilanteessa tahansa. Se on valtavan ihanaa. Olen hänen kauttaan kiinni oikeissa asioissa. Samin elämää ohjaavat hyvät arvot.

Sami: Kaikesta. Hyvästä arjesta. Olen kasvanut ihmisenä yhteiselomme aikana. Minulla on tapa jättää asioita viime hetkeen. Kiinnitän asiaan nyt enemmän huomiota. Kun rinnalla on vahva persoona, olen itsekin jämäkämpi.

Mistä hän innostuu?

Satu: Kaikesta uudesta, tulevaisuuden suunnitelmista, henkevistä keskusteluista, erityisesti psykologiasta ja filosofiasta. Myös kaikesta, mikä liittyy jääkiekkoon.

Sami: Monista asioista, kuten kuntoilusta, ruoanlaitosta, ajasta lähimmäisten kanssa. Työstä. Satu miettii aina, kuinka voi kehittää itseään. Hän heittäytyy asioihin ja saattaa ne loppuun. Itse jahkailen ja olen taivaanrannan maalari.

– Satu heittäytyy asioihin ja saattaa ne loppuun. Itse jahkailen ja olen taivaanrannan maalari, Sami myöntää.

Puolisosi erityistaito?

Satu: Käsityöt. Sami tykkää pienestä näpertelystä, kuten helmikorutöistä.

Sami: Sadulla on rytmi veressä. Hän harrasti nuorena tanssia. Häneltä onnistuvat niin lattarit, vakiotanssit kuin wienervalssit. Itse en taivu tanssiin.

Millainen pari olette vanhana?

Satu: Vanhana meistä tulee liikkuva, eläväinen pariskunta. Reissataan ja tehdään asioita, joista on haaveiltu. Matkustellaan ja nähdään eritoten historiallisia paikkoja. Pelataan golfia.

Sami: Sellainen pari, joka osaa rentoutua hyvin. Luulen, että olemme paljon ulkomailla lämpimässä. Golfataan ja istutaan viinilasillisten tai Piña Coladan ääressä.

Tärkein parisuhteessa saamani oppi?

Satu: Toisen kunnioittaminen. Minulle on ollut pitkä ymmärtää, mitä se todella merkitsee.

Sami: Olen opetellut elämään enemmän hetkessä Sadun myötä. Osaan arvostaa arkea enemmän. Nyt on halua ja intoa viettää aikaa kotona. Olen myös oppinut kunnioittamaan toisen mielipidettä.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 14/2018.

Kommentoi +