Eeva otti tuplavoiton aikakausmedian Editkilpailussa
palkinnot
Eeva otti tuplavoiton aikakausmedian Editkilpailussa
Eeva on vuoden yleisömedia ja Eevan kirjaklubin palkittiin Vuoden video tai audio -sarjassa aikakausmedian Editkilpailussa. Lisäksi Eeva sai kaksi kunniamainintaa ja Trendi yhden.
Teksti

Kuvat

26.5.2023

Eeva palkittiin vuoden parhaan yleisömedian tittelillä aikakausmedian Editkilpailussa. Tuomaristo arvosti uudistuneen lehden ja uuden verkkosivun yhdistelmää.

”Syvällisistä henkilöjutuistaan tunnetusta lehdestä huokuu ymmärrys siitä, että ihmisen elämään mahtuu myös rosoa, ristiriitaa ja keskeneräisyyttä. Digissä Eeva näyttää etsivän aivan uutta olemusta ja kokemusta siinä onnistuen: Eeva on ennallaan, mutta uudessa muodossa, formaateissa ja uusien yleisöjen saatavilla”, tuomaristo perustelee valintaansa.

Eevan toimitus iloitsee tunnustuksesta. Journalismi on joukkuelaji, jossa onnistuminen on palkitsevaa.

”Eevassa on kyse kohtaamisista, ja kohtaamisiin on monta välinettä. Yhteistä sekä printti- että digi-Eevalle ovat rohkeus ja sydämensivistys, ja ne vetoavat kaikenikäisiin ihmisiin. On upeaa nähdä, miten Eevan lämmin suhde lukijoihin siirtyy myös digiin”, sanoo päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki.

”Eevan kirjaklubi koukuttaa kaikenikäiset kulttuurin ystävät.”

Eevan kirjaklubi palkittiin parhaana Vuoden video tai audio -sarjassa. Kaksi vuotta toiminut Eevan kirjaklubi on virtuaalitapahtuma, jossa toimitus haastattelee ajankohtaista kirjailijaa. Satoja ihmisiä joka kuukausi keräävä klubi on nopeasti muodostunut yhteisölliseksi.

Tuomaristo kiitti erityisesti sitä, että Eevan kirjaklubi ottaa yleisön aidosti mukaan:

”Tapahtumasta tehty podcast näyttää suuntaa kirjallisuuspodcastien genressä. Jalkautus on huolella mietitty, ja konseptista otetaan kaikki irti: livelähetysten, videoiden, podcastien, printtijuttujen ja kirjamessujen ystävät tavoitetaan jokaiselle sopivassa kanavassa”, tuomaristo perustelee.

”Kantava voima on kiinnostavien vieraiden lisäksi haastattelijoiden aito innostus sekä taito antaa haastateltaville tilaa puhua ilman kiireen tuntua. Tämä konsepti koukuttaa kaikenikäiset kulttuurin ystävät!”

Päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki kiittää Eevan kirjaklubin saamasta palkinnosta. Tekijöistä kuvaan mahtuivat myös Katri Koskinen (vas.), Sami Kuusela, Outi Rastas, Reetta Röynä ja Annaleena Jalava.

Sarja on uusi, ja siinä kunniamaininnan sai Eeva-podcast Kahdeksan oppituntia rohkeudesta. Kunniamaininnan Editkilpailussa sai myös Trendin kansi, jossa poseeraa Erika Vikman, sekä eeva.fin juttu somevaikuttaja Miisa Asikaisesta, joka yritti kuukauden ajan keskustella nettivihaajiensa kanssa.

Eevaa ja Trendiä kustantava A-lehdet menestyi Editkilpailussa muutenkin hyvin. Apu palkittiin Vuoden irtonumero -sarjassa presidentti Volodymyr Zelenskyitä esittävällä kannella. Image voitti yleisöäänestyksen vuoden parhaasta kannesta kannella, jossa poseerasi Seela Sella. Apu Juniori voitti ensimmäistä kertaa jaetun Erikois-Editin ukrainankielisellä erikoisnumerollaan.

Vuosittain jaettavien Edit-palkintojen tavoitteena on nostaa esiin aikakausmedioiden tekijöiden ammattitaitoa ja kannustaa kehittämään entistä laadukkaampaa aikakausmediajournalismia ja -mainontaa sekä liiketoiminnallisia ratkaisuja.

Yhteensä palkintoja jaettiin 12 journalistisessa kategoriassa ja kolmessa markkinoinnillisessa sarjassa. Toimituksellisiin sarjoihin tuli yhteensä 339 ehdotusta.

Kommentoi +