Mustapäät
Onko tässä ikuisen nuorekkuuden salaisuus?
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Uusimmat

Mustapäät voivat olla harmiton mutta sinnikäs riesa. Mustapäät ovat pieniä mustia pisteitä, jotka paljastuvat puristettaessa ihon alla oleviksi ihomadoiksi. Mustapäät voi halutessaan nitistää, jos ihosta pidetään hyvää huolta, se pidetään puhtaana ja se saa tarvitsemansa kosteutuksen.

Mustapäät vähenevät, kun iho kuoritaan säännöllisesti. Mustapäät pitää poistaa ihotyypin mukaan, eivätkä kaikkein järeimmät keinot sovi herkkäihoisille. Mustapäät voivat vaivata myös kuivaa ihoa.

Haluatko saada mustapäät pois? Mustapäiden poisto onnistuu parhaiten kosmetologilla. Mustapäiden poisto tehdään tällöin ihoa vahingoittamatta ja tehokkaasti mutta hellävaraisesti.

Mustapäiden poisto kotona on tarkkaa puuhaa, sillä esimerkiksi mustapäiden puristelu ei tee hyvää iholle.

Jos haluat saada mustapäät pois kasvoista, voit ottaa mustapäät pois varovasti myös itse, mutta silloin iho pitää höyryttää lämpimäksi esimerkiksi saunan ja lämpimän pyyhkeen avulla ja kädet tulee pestä huolellisesti. Paras mustapäät pois ottava ote ei ole kynsiote, vaan kannattaa ottaa mustapäät pois pehmeästi sormenpäillä.

Mustapäiden poisto tehostuu, kun käytetään salisyylihappoa sisältäviä kuorintoja ja savipohjaisia naamioita. Mustapäänaamio on pikainen ja parhaimmillaan tehokas keino poistaa mustapäitä kotioloissa.

Mustapäille tarkoitettu kasvonaamio ei välttämättä maksa paljon ja sen voi tilata netistä. Naamio pitää valita oman ihotyypin mukaan.

Mustapäänaamio levitetään kasvojen t-alueelle eli alueelle, jolla on eniten mustapäitä. Mustapäänaamio kuivuu iholle, ja sen jälkeen se irrotetaan iholta. Mustapäänaamio voi näyttää hurjalta poistamisen jälkeen, sillä siihen kiinnittyy runsaasti ihomatoja.

Mustapäänaamio ei kuitenkaan vähennä kosmetologilla käymisen tärkeyttä.

Jos finnejä ja mustapäitä on paljon, aknen hoito edellyttää useimmiten lääkitystä. Aknen hoito voi merkitä kotona sokerin ja maitoproteiinin välttämistä sekä paikallisvoiteiden käyttämistä.

Aknen hoito riippuu aknen vaikeusasteesta. Aknen hoito isotretinoiinilla on tehokas tapa, mutta lääkkeellä on myös sivuvaikutuksia eikä se sovi raskaana oleville. Aknen hoito antibiooteilla on yksi vaihtoehto. Aknen hoito kotona tehostuu, kun käyttää A-vitamiinipohjaisia tuotteita ja mahdollisesti lisäravinteita.

Tilaa uutiskirje tästä
Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.