Vuoden 2020 parhaat terveystuotteet liikuttavat, hellivät ja hoitavat – kurkkaa koko lista!
Hyvinvointi
Vuoden 2020 parhaat terveystuotteet liikuttavat, hellivät ja hoitavat – kurkkaa koko lista!
Toimiva vatsa, vahva vastustuskyky ja piristystä makuuhuoneeseen. Valitsimme kymmenen tuotetta, jotka tekevät elämästä paremman.
Teksti

Kuvat
,

5.6.2020
 |
Kauneus ja Terveys

1. Paras sovellus: kertomus korvissasi

Storytel alkaen 16,90e/kk

Juoksulenkki venyy, koska on pakko saada kuulla, miten tarina etenee (ja kuka on murhaaja). Äänikirjat kirittävät liikkumaan, tekevät automatkoista viihdyttävämpiä ja piristävät siivoushetkiä. Samalla mieli avartuu tarinoiden tuomista ajatuksista. Storytel-sovel­luksessa voi kätevästi vuoroin kuunnella ja lukea e-kirjana samaa kertomusta, sillä se tunnistaa kohdan, johon viimeksi jäi. Vanhempi ja lapsi voivat käyttää sitä yhtä aikaa. Kirjojen lisäksi valikoimassa on podcasteja ja pitkiä artikkeleja.

2. Paras laite: Elämän muuttava sormus

Oura alkaen 314 e

Tyylikäs älysormus auttaa tulkitsemaan omaa unta ja palautumista ja ymmärtämään niiden merkityksen hyvinvoinnille. Se rekisteröi liikkeet, sykkeen ja kehon lämpötilan ja varoittaa, jos uni jää vähiin tai keho on rasittunut. Kun olin käyttänyt sormusta pari kuukautta, huomasin, että olin oppinut antamaan enemmän aikaa palautumiselle. Tämä paransi paitsi treenituloksia myös elämää muutenkin. Kahdeksan kokoa, kaksi mallia, väreinä musta ja hopea – timantti­rivistöllä tai ilman.

3. Paras treeniväline: Vanne, joka villitsee

Casall Rock Ring 1,5 kg -voimavanne 49,90 e

Painotetun hulavanteen pyöritys käy todella treenistä. Se nostaa sykettä ja ottaa lihaksiin. Helsingin yliopiston tutkimuksen mukaan 13 minuutin hulailu päivässä auttaa polttamaan rasvaa keskivartalosta ja tuomaan lisää lihaksia. Puolitoistakiloinen Casallin Rock Ring on helppo koota paloista ja purkaa osiin säilytystä varten. Vanne on hyvin muotoiltu ja kestävää tekoa. Laji kehittää kehonhallintaa ja vahvistaa keskivartalon lihaksia ja pakaroita nopeasti.

Hulailu sopii melkein kaikille. Jos kärsii napa­tyrästä tai vatsalihasten erkaumasta, vanne voi tehdä kipeää.

4. Paras vatsatuote: Turvotus aisoihin

Verman Nogasin Go 11,70 e/25 kpl

Haluaisitko syödä enemmän papuja ja linssejä, mutta vatsasi panee vastaan? Palkokasveissa on galakto-oligosakkaridi-nimisiä hiilihydraatteja, jotka ovat paksusuolen hyvien bakteerien ruokaa. Ne ovat siis hyödyllisiä, mutta aiheuttavat valitettavasti toisille vatsan paisumisen ilmapalloksi, ilmavaivoja ja kipua. Nogasin Go sisältää alfagalaktosidaasi-entsyymiä, joka auttaa tutkitusti pilkkomaan näitä huonosti sulavia hiilihydraatteja. Tämä voi vähentää turvotusta ja kaasunmuodostusta. Ota 1–2 purutablettia aterian yhteydessä. Toimii!

5. Paras intiimituote: Omaa kivaa

Womanizer Classic 129 e ja Premium 189 e. Kuvassa Premium.

Takuuvarma orgasmi, hehkuttaa moni eikä syyttä. Womanizer on ihan uudenlainen seksilelu naisille. Se laitetaan klitoriksen päälle, jossa se stimuloi sitä ilmavirran avulla. Tätä ”imutehoa” voi säätää lempeästä voimakkaaseen. Uusi Premium-malli menee itsestään päälle, kun se koskettaa ihoa, ja sammuu ja hiljenee muutoin. Autopilot-toiminto hoitaa homman ilman, että laitetta tarvitsee itse säätää. Kätevää – ja aika ihanaa.

6. Paras ruokatuote: Helli vatsaa ja sydäntä

Fazer Alku Voimakaurajauhe 4,95 e/300 g

Kotimainen kaura on totisesti luonut nahkansa: enää siitä ei tule ensimmäisenä mieleen lainehtiva ­viljapelto vaan trendikäs ruoka tai juoma. Paras uutuus on monikäyttöinen kaurajauhe, jonka sisältö on kultaa: runsaasti kuitua ja proteiinia, B-vitamiineja, magnesiumia, sinkkiä ja rautaa. Lisäksi kauran ­beetaglukaani alentaa kolesterolia ja tekee hyvää sydämelle ja vatsalle. Vaikutuksen saa, kun syö kolme ruoka­lusikallista jauhetta päivässä. Käytä smoothieen ja jogurttiin tai vaikkapa leivontaan.

7. Paras kirja: Avaa suhteen lukot

Kimmo Takanen: Parisuhteen tunnelukot (WSOY 2019) ja Tunnelukkojen työkirja (WSOY 2020) n. 28 e/kpl

Tunnelukot ovat lapsuudessa opittuja haitallisia tapoja toimia ja reagoida. Jos toistuvasti laitat muiden tarpeet omiesi edelle tai vaadit itseltäsi kohtuuttoman paljon, kyse voi olla tunnelukosta. Kimmo Takasen mainio kirja näyttää, miten erilaiset tunnelukot vaikuttavat parisuhteessa ja estävät meitä olemasta onnellisia. Kun omat lukot tiedostaa, tapojaan voi muuttaa. Siinä auttaa myös uusi työkirja. Lukeminen on kuin matka: silmiä avaava, opettava, välillä raskaskin. Sen jälkeen et ole entisesi.

8. Paras hoitovoide: Voitele hyvillä bakteereilla

Orion Probicare 12,90 e/200 g

Uudenlainen perusvoide hoitaa probioottisen Lactococcus lactis -solu-uutteen avulla. Samaa maitohappobakteeria on hapanmaitotuotteissa. Voide vahvistaa herkän, kuivan ja atooppisen ihon omaa mikrobiomia ja tukee ihon suojamuurin eli läpäisyesteen toimintaa. Se sopii niin käsivoiteeksi kuin koko vartalolle. Levityksen jälkeen iho tuntuu samettisen pehmeältä! Hajusteeton.

9. Paras ravintolisä: Nosta rautaa lempeästi

Vitabalans Ferrodan Fe2+ 100 mg 8,20 e/60 kp

Oletko kasvissyöjä tai kärsitkö imeytymis­häiriöstä tai runsaista kuukautisista? Jopa joka viides nainen kärsii raudanpuutteesta jossain elämänsä vaiheessa. Hemoglobiini­arvo voi olla normaali mutta silti saattaa olla väsymystä, muistin pätkimistä tai hiustenlähtöä. Syynä voi olla alhainen varastorauta eli ferritiini. Ferrodan Fe2+ 100 mg -valmisteessa on rautaa 100 mg ja sen imeytymistä lisäävää C-vitamiinia 50 mg.

Pitkävaikutteinen tabletti vapauttaa rautaa suolessa noin kuuden tunnin ajan, mikä vähentää haittavaikutuksia. Jos epäilet raudanpuutetta, mittauta arvot. Rautaa ei saa ottaa omin päin.

10. Paras flunssatuote: Tehokkaat torjuntajoukot

A. Vogel Echinacea-purutabletti n. 13 e/90 kpl

Punahattu on luonnon oma ihmerohto, joka auttaa torjumaan flunssia ja niiden jälkitauteja. Perinteisten uutetippojen maku voi kuitenkin olla voimakas varsinkin lapsille. Yli 4-vuotiaille ja aikuisille suunnatut punahattu-­purutabletit maistuvat appelsiinille ja liukenevat nopeasti suussa.

Tablettipurkki on nestepulloa kätevämpi matkalla. 2–6 tablettia sisältää 320–960 mg tuoretta punahatun versoa ja juurta. Ravintolisä on sokeriton ja vegaaninen eikä sisällä alkoholia, kuten perinteiset uutteet.

Hyvinvointitrendit 2020

Nyt nukutaan, mitataan ja optimoidaan.

Retkeily, sauna, minimeditaatiot. Palautuminen on nyt pop, eikä syyttä. Pitkään jatkuva stressi lisää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, infektioihin ja masennukseen. Kun stressi lievittyy, unikin paranee. Nukkuminen on itsessään yksi megatrendeistä.Anna siis lisää aikaa petipuuhille.

Terveyttä pyritään hoitamaan jo ennen kuin sairaudet iskevät. Yhä useampi haluaa mitata hyvinvointiaan. Tietoa kehon toiminnasta antavat entistä monipuolisemmat älylaitteet sekä laboratorioissa tehtävät vitamiini- ja hivenainetutkimukset. Niiden perusteella voi optimoida aktiivisuuttaan ja ravitsemustaan.

Monet uudet ravintolisät suunnataan täsmätarpeisiin tietyille ryhmille: vegaaneille, hedelmällisessä iässä oleville naisille tai ikääntyneille.

Vatsan ja suoliston hyvinvointi on yhä kasvava trendi ja kuuma tutkimusaihe. Suoliston mikrobiomilla on merkitystä niin mielen hyvinvoinnille, vastustuskyvylle kuin riskille sairastua esimerkiksi allergioihin.

Vatsaa hellitään probiooteilla, elävillä mikrobeilla, joilla on hyviä terveysvaikutuksia. Luonnostaan hyväntekijöitä on fermentoiduissa eli hapatetuissa ruoissa.

Uusien liikuntasuositusten myötä liikkumiseksi lasketaan ihan pienetkin, muutaman minuutin pätkät. Tiedetään, että jo ne tuovat terveyshyötyjä. Markkinoilla on yhä enemmän nettitreenejä. Treenata voi missä vain.

Kehopositiivisuuden lisäksi nousussa on seksi- ja ikäpositiivisuus. Itsensä hyväksyminen parantaa vointia joka iässä. Ikä on vain numero!

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 2/2020.

Kommentoi +