Värähdellen vahvaksi? Toimittaja kokeili lihaksia stimuloivaa ja rasvasoluja hajottavaa vartalohoitoa – tulokset yllättivät!
Testissä
Värähdellen vahvaksi? Toimittaja kokeili lihaksia stimuloivaa ja rasvasoluja hajottavaa vartalohoitoa – tulokset yllättivät!
Kun syvät vatsalihakset vaikuttivat nukkuvan treenistä huolimatta, toimittaja Riikka Väänänen päätti kokeilla vartalohoitoa, joka lupaa vahvistaa ja kasvattaa lihaksia.
Teksti

Kuvat
,

17.4.2023
 |
Kauneus ja Terveys

Polkukonetta, jalkaprässiä, kyykkyä kyykyn perään, lankutusta, vatsarutistuksia. Viisi kertaa viikossa – tuloksetta.

Viimekeväisen koronan ja sitä seuranneen useamman kuukauden väsymysjakson jälkeen lihaskuntoni on suorastaan romahtanut, vaikka liikun lähes päivittäin. Etenkin syvien vatsalihasten aktivoiminen – tai edes löytäminen – tuntuu lähes mahdottomalta tehtävältä. Epäilen, että sen vuoksi alaselkäni kipuilee ja pakaranseutu sekä toinen lonkka ärtyvät lenkkeilystä. Keskivartalonlihakset ovat yksinkertaisesti liian heikot.

Törmään netissä EMS Body Sculpt -hoitoon, jonka luvataan kasvattavan lihasten poikkipinta-alaa, hajottavan rasvasoluja ja vahvistavan lihaksia. Käsittely stimuloi lihaksia supistavaa ja venyttävää motorista hermostoa korkeataajuisen magneettisen värähtelyn avulla.

Hoito kestää 30 minuuttia, ja sen sanotaan vastaavan noin 30 000 lihassupistusta. Viisi hoitokertaa riittää. Kuulostaa hyvältä. Varaan ajan.

”Tuntuu (ja kuulostaakin) vähän siltä kuin joku naputtelisi nauloilla pyllyäni. Se ei varsinaisesti satu mutta ei ole erityisen miellyttävääkään. Ja tämä on vasta alkua.”

Riisun alusvaatteisilleni ja kiipeän hoitopedille. Hoito ei jännitä yhtään, sillä kipukynnykseni on poik­keuksellisen korkea. Sitten ensimmäinen naputus iskee pakaroihin.

Tuntuu (ja kuulostaakin) vähän siltä kuin joku naputtelisi nauloilla pyllyäni. Se ei varsinaisesti satu mutta ei ole erityisen miellyttävääkään. Ja tämä on vasta alkua.

Naputtelu lämmittää ensin lihakset, ja sitten alkaa varsinainen treeni eli rutistukset. Tunnen selvästi, kuinka pakarani puristuvat ruttuun yhä uudelleen ja uudelleen.

Hoito aloitetaan 25 prosentin tehoilla. Naputus- ja supistuskierroksia on viisi. Välinaputukset vapauttavat lihaksista maitohappoja, jotta ne eivät kipeydy treenin jälkeen.

Toisen kierroksen alkaessa olen jo sen verran tottunut, että tehoja nostetaan 75 prosenttiin. Se tuntuu voimakkaammin mutta ei liikaa. Lihakseni ovat selvästi lämmenneet. Hoitaja nostaa tehot 100 prosenttiin eli maksimiin. Ero 75 prosentin ja täyden tehon välillä on lähes huomaamaton.

Pakaratreenissä kahvojen sijoittelu on tärkeää, jotta treeni osuu pakaralihaksiin eikä esimerkiksi alaselkään.

Makaan puoli tuntia jumppauttamassa pakaroita, ja sitten on vatsalihasten aika.

Hoitaja kiinnittää pakaroitani ympäröineen vyön vyötäröni ympärille. Pakaroissa hoitokahvoja oli kaksi, vatsani alueelle mahtuu yksi. Naputukset tuntuvat vatsassa entistä rajummilta, ja haukon henkeäni kivusta aluksi.

Toinen puoleni on selvästi kipuherkempi kuin toinen. Noin kymmenen minuutin jälkeen vatsakin on jo tottunut tuntemukseen, ja selaan rennosti kännykkää ­vatsani treenatessa.

Etenkin pakaroiden alueella treeni alkaa parin hoitokerran jälkeen tuntua jopa rentouttavalta. Hoidon jälkeen lihakset ovat aavistuksen väsyneet mutta eivät kipeydy samalla tavalla kuin kuntosalitreenistä. Syvissä vatsalihaksissa treeni tuntuu voimakkaimmin.

Vatsalleni mahtuu vain yksi kahva. Kahdella kahvalla treeni olisi vieläkin tehokkaampi.

Huomaan jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen, että vatsa ja pakarat tuntuvat napakammilta. Tunne on vähän samalainen kuin silloin, kun olen käynyt tauon jälkeen kuntosalilla viikon ajan. Olo on ryhdikäs.

Yllättävä muutos on se, että yölliset vessakäynnit vähenevät noin neljästä yhteen aamuöiseen. Hoitajan mukaan se on aika tyypillistä. Kun syvät vatsalihakset vahvistuvat, vessassakaan ei tarvitse juosta koko ajan.

Jotkut asiakkaat ovat kertoneet saaneensa hoidosta apua virtsankarkailuun. Toinen yllättävä ja ilahduttava huomio on se, että kuukausia vaivannut lonkkajumi tuntuu laukeavan hoitojen seurauksena. Hoito saattaa auttaa kuulemma myös raskauden aiheuttamaan vatsalihasten erkaantumiseen.

Kuntosalilla huomaan, kuinka lihakset, jopa syvät vatsalihakset, aktivoituvat selvästi aiempaa paremmin vatsarutistuksissa. Se ilahduttaa, sillä viiden kerran hoitosarjan jälkeen pystyn ylläpitämään tai jopa parantamaan lihaskuntoa paremmin kuin aiemmin. Tuntuu kuin olisin saanut entisen, vahvan lihaksistoni takaisin.

Magneettista tehoa

EMS Body Sculpt -hoito vapauttaa korkeataajuista magneettista värähtelyä lihakseen jopa kahdeksan sentin syvyyteen ja aiheuttaa lihaksessa vahvan ja jatkuvan supistuksen sekä venytyksen. Silloin lihassäikeet ja -solut hajoavat, jolloin lihaksen poikkipinta-ala kasvaa. Myös rasvasoluja tuhoutuu ja poistuu elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Hoito on tarkoitettu otettavaksi 4–5 kerran sarjahoitona.

Yksi hoitokerta yhdelle alueelle 180 e.Viiden kerran sarjahoito 765 e. Nordicshape.fi.

1 kommentti