Tee tämä, jos nettideittailu alkaa puuduttaa – kolme täsmävinkkiä Tinderin väsyttämille
Hyvät neuvot
Tee tämä, jos nettideittailu alkaa puuduttaa – kolme täsmävinkkiä Tinderin väsyttämille
Kaksi nettideittailijaa ja deittitapahtumien järjestäjä kertovat, miten netissä ja sovelluksissa treffailu onnistuu.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 12.6.2023
Kauneus ja Terveys

Riko kaavaa

Anna Uusheimala järjestää deittitapahtumia Deittisirkus-brändin alla.

”Tee profiili, joka saa selailun pysähtymään. Pelkillä kauniilla kuvilla voi saada eniten tykkäyksiä, mutta se ei auta, jos tavoitteena on löytää se yksi ja oikea.Valitse positiivisia, tunnistettavia kuvia ja ainakin yksi, jossa on jotain erottuvaa. Se voi olla kurkistus harrastukseesi. Kerro, mitä etsit ja mitä et etsi.

Kun saat osuman, ehdota puhelua, ääniviestiä tai videopuhelua. Älä lykkää treffejä. Odotusaikana ehdit vain luoda mielikuvia, jotka voivat osoittautua vääriksi.

Jos alkaa puuduttaa, pidä tauko ja keskity muuhun. Aloita uudestaan uusilla kuvilla ja tekstillä. Riko nyt kaavaa ja tykkää muistakin kuin esimerkiksi pitkistä ja korkeasti koulutetuista.”

Kokeile eri treffipalveluita

Valtteri Hellgren on sinkku ja kokenut nettideittailija.

”Nettideittailu sopii minulle, koska änkytykseni vuoksi kasvokkain kohtaaminen on jännittävää. Kirjoittamalla pääsee alkuun. Kuvat ovat tärkeitä, mutta luovasti ja hauskasti kirjoitettu teksti saa pysähtymään. Jyrkät mielipiteet antavat helposti tylyn kuvan.

Suosittelen kokeilemaan eri palveluita. Tinderissä kumppania etsitään selaamalla. Suomalaisessa Lovenassa vastataan ensin kysymyksiin arvoista ja kiinnostuksen kohteista. Sitten algoritmi ehdottaa sopivaa kumppania.

Tärkeintä on pysyä positiivisena, eikä luovuttaa, vaikka treffit eivät johtaisi mihinkään. Treffailu ei ole koko elämä, vaan tärkeää on nähdä ystäviä, harrastaa ja ulkoilla.”

Anna toinen mahdollisuus

Nina Vainio on sinkku ja tuore nettideittailija.

”Minulla oli epäilyksiä Tinderin pinnallisuudesta ja ikäiseni seuran löytämisestä, mutta yllätyin positiivisesti.

On tärkeää olla aktiivinen ja alkaa kirjoitella. Sovi treffit, ennen kuin kiinnostus lopahtaa. Keskusteluihin kannattaa lähteä avoimella mielellä, huumorilla ja pilke silmäkulmassa. Jos odotukset ovat liian kovat, homma voi mennä pieleen. Pieni epäileväisyys on kuitenkin hyväksi, koska joukossa on feikkiprofiileja.

Yksien treffien perusteella ei voi tuntea ketään. Vaikka ensimmäisellä kerralla ei olisi vielä kemiaa, mutta ihminen on kiinnostava, minusta kannattaa sopia toiset treffit ja ottaa asiasta paremmin selvää.”

Juttu on julkaistu aiemmin Kauneus ja Terveys -lehdessä 05/2023.

Kommentoi +