Tässä ovat vuoden helpoimmat aikuisille naisille sopivat kauneustrendit, joista ammattilaiset ovat liekeissä juuri nyt
Kauneus
Tässä ovat vuoden helpoimmat aikuisille naisille sopivat kauneustrendit, joista ammattilaiset ovat liekeissä juuri nyt
Twiggy-tukka, mattakynsilakka ja ylemmäs kasvoille kurvaava poskipuna sekä kolme muuta kauneustrendiä korostavat luonnollisuutta ja helppoutta. Lue ammattilaisten vinkit, miten ja millä tuotteilla saat ne itsellesi!
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 16.12.2022
Kauneus ja Terveys

Poskipunan paluu

Katja Arolinna on innoissaan helposta ja luonnollisesta meikkitrendistä. Voidemainen poskipuna on helppo käyttää. Nars The Multiple Dusty Rose -poskipuna 42 e.

Meikkaaja Katja Arolinna:

”Olen innoissani poskipunan paluusta ja siitä, että meikkitrendi on luonnollinen ja helppo. Alle tehdään kevyt meikkivoide ja päälle voidemaista poskipunaa sormin – eikä muuta välttämättä tarvita. Ikääntyessä ihosta tulee helposti harmahtava. Mitä enemmän ikää, sitä tärkeämpi meikki poskipuna on.

Poskipuna kurvaa nyt ylemmäs kasvoilla, eli pyöreiden omenaposkien aika on ohi. Voidemainen poskipuna kannattaa taputella poskiluun vierestä kohti ohimoita C-kirjaimen muotoisesti, jolloin se tuo nostetta piirteille. Myös nenän kärkeen voi sipaista poskipunaa, kuin se olisi saanut väriä auringosta. Vaalealle iholle pomminvarma sävy on vähän sinertävä viileä kanerva. Sillä ei voi epäonnistua.”

Twiggy-tukka tuo silmät esiin

Hiuksissa kiilto on aina trendikästä, sanoo Taru Stenberg. Valitse kuivasampoo, joka ei vie sitä pois. KMS Conscious Style Cleansing Mist 26,90 e.

Kampaaja Taru Stenberg, TS-Salonki:

”1960- ja -70-luvuilta tuttu ihanan lyhyt hiustyyli on jälleen tätä päivää. Huippumalli Twiggyn eli Lesley Lawsonin leikkaus sopii mielestäni upeasti aikuiselle, menevälle naiselle. Kampauksen painopiste on päälaella ja otsatukassa, joten se korostaa silmiä ja poskipäitä. Samaa tehokeinoa voi hyödyntää puolipitkissä hiuksissa.

Twiggy-hiusmalli ja verho-otsatukka sopivat hienosti myös aikuiselle naiselle.

Myös kiilto on tärkeää. Sitä saa jo laadukkaalla sampoolla, jonka tunnistaa kermaisesta ja pienikuplaisesta vaahdosta. Kuivasampoissa olen ihastunut KMS Conscious Style Cleansing Mistiin eli nestemäiseen versioon, joka sisältää kuiva­öljyjä. Se raikastaa hiukset muttei himmennä kiiltoa.”

Tyylikäs mattalakkaus

Mattapinnan antavalla päällyslakalla saat esimakua siitä, miltä trendikäs mattalakkaus näyttää, kertoo Marianne Ruusunen. Essie Matte About You Top Coat 15,90 e.

Kynsiteknikko, kouluttaja ja maahantuoja Marianne Ruusunen, Bio Sculpture Hoitola Helsinki:

”Olen innostunut mattapintaisista geeli­lakkauksista. Samettinen pinta on tyylikäs ja sopii melkein minkä vain värin päälle. Se on kaunis myös ranskalaisessa manikyyrissä. Matta kestolakkaus kestää kauniina kynsissä 3–4 viikkoa.

Jos et ole varma, pidätkö himmeästä lopputuloksesta, voit kokeilla sitä ensin yhteen kynteen ja vaihtaa tarvittaessa vielä perinteiseen kiiltävään. Mattaa geelilakkaa on helppo käyttää tehosteena kiiltävien kynsien joukossa tai tehdä sillä koristeluja. Jos kynsien pintaan tarttuu väriä, voi ne pyyhkiä asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella ja kynnet ovat taas kuin uudet.”

Syksyn 2022 kynsitrendi on mattalakkaus.

Kasvohoidoissa korostuu käsin hieronta

Rentouttava kosketus on tärkeää myös kasvohoidoissa, sanoo Marita Koskinen.

SKY-Cidesco-kosmetologi Marita Koskinen:

”Yhä useampi hakee kasvohoidosta kosketusta ja rentoutusta. Asiakkaani ovat 50–90-vuotiaita, ja teen eniten kirkastavia, kiinteyttäviä hoitoja. Vaikka käytän myös ultraäänilaitetta, moni arvostaa hierontaa käsin.

Kasvojen lisäksi hieron aina dekolteen, kädet ja jalat. Yksi suosikkihoidoista on Skin Firming Treatment, joka kiinteyttää kasvoja ja vilkastaa lymfakiertoa. Siihen kuuluu paljon hierontaa. Käytän apuna myös kuuma- ja kylmäpakkauksia, sillä lämpötilan vaihtelu vilkastaa verenkiertoa. Hyödynnän hoidoissa shiatsua ja muitakin tekniikoita.”

Harmaat esiin

Kaisa Garcia korostaa mieluummin hiusten ominaisuuksia kuin peittää niitä. Harmaille hiuksillekin sopii vaalennetulle tukalle tarkoitettu luomusampoo. Less is More Lindengloss Shampoo 25 e.

Ekokampaaja-yrittäjä Kaisa Garcia, Salon Pacifique -kampaamo:

”Korostan mielelläni sitä, mitä hiuksissa jo on sen sijaan, että peittäisin jotakin. Viime aikoina olen tehnyt paljon money piece -raitoja, joissa kasvot kehystetään vaaleilla raidoilla. Moni harmaantuu ensin hiusten etuosasta, ja sitä voi korostaa vaalentamalla muutaman suikaleen harmaiden kaveriksi.

Vaalea väri tuo kasvoille valoa, kun taas kalpealta iholta se voi viedä värit. Silloin osioihin voidaan sävyttää vaikka samppanjan tai vaaleanpunaisen vivahde. Kasvivärit ovat myös hyvä valinta: tyvikasvu on huomaamaton.”

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehden numerossa 11/2022

1 kommentti