Hämähäkkiripset, pehmeämpi smokey eye ja vaalennetut ysärikulmat – tässä ovat kiinnostavimmat meikkitrendit nyt
Meikkitrendit
Hämähäkkiripset, pehmeämpi smokey eye ja vaalennetut ysärikulmat – tässä ovat kiinnostavimmat meikkitrendit nyt
Luvassa utuista ja synkkenevää! Nyt kiinnostavimmat meikkitrendit löytyvät tv-sarjoista ja huippumallien Instagram-tileiltä. Meikkaajat kertovat, miten otat trendit käyttöön.
Teksti

Kuvat
,

20.2.2023
 |
Trendi

Miltä kuulostaisi meikkityylin päivitys? Ammattimeikkaajat kertovat, mistä meikkitrendeistä pian innostumme.

Fatma Bendris on pitkän kansainvälisen uran tehnyt meikkaaja. Hän on esimerkiksi toiminut Huippumalli haussa -sarjan päämeikkaajana, ja on meikannut useita vuosia muotiviikoilla. Juho Lehiö on muotiin erikoistunut meikkaaja, joka meikkaa esimerkiksi muotinäytösten malleja Pariisissa ja Milanossa.

Iholle superpeittävää tai kuulasta

Ennustus tulevalle vuodelle: No makeup -meikin aika on ohi. Kotiasujen, heleyttävien päivävoiteiden ja kuultavien huulirasvojen jälkeen meikatut kasvot alkavat näyttää – no, oikeasti meikatuilta.

”Uskon, että näemme tulevana vuonna enemmän laittautumista. Pitkään on eletty eristäytynyttä aikaa, ja monista on kiva laittautua taas”, sanoo meikkaaja Fatma Bendris.

Huolitellumpi iho on ajankohtainen myös siksi, että muu meikkikin on. Huulet ja posket meikataan 1990-luvun tyyliin reippaan värisiksi ja runsaiksi, ja ne huutavat ehkä parikseen huolitellun ihon, jossa tummat silmänaluset ja punoitus on häivytetty iholta. Jos peittävä meikkivoide on siis juttusi, valikoimaa ja ideoita on varmasti tarjolla.

”Tänä vuonna tulee uusi versio Kate Mossista. Mennään kohti synkempää: vuorossa on grunge- ja goottiestetiikan uusi paluu”, maalailee meikkaaja Juho Lehiö.

Oletko silti ihan fiiliksissä kuultavasta ihosta? Ole vain! Sekä Bendris että Lehiö uskovat, että hehkuva iho on tullut jäädäkseen, ja hyvä niin.

”Kuulas iho viestii alitajuntaisesti hyvinvointia ja terveellisyyttä. Uskon, ettei se tule häviämään pitkään aikaan”, Bendris sanoo.

Myös poskipunat kiinnittivät Bendriksen huomion kevään muotiviikoilla. Värit poskilla näkyivät selvästi, ja sävyt olivat puhtaita ja kirkkaita.

Monitoimipuikolla voi korostaa poskia, luomia tai huulia. Color Stick -voidemainen puikko, sävy 477 Dravite, 32 e, Byredo. Meikkivoidepuuteri hoitaa ja peittää. 35 sävyä. Barepro 16HR Skin-Perfecting -meikkivoidepuuteri 45 e, BareMinerals. Kotimainen puikkomainen poskipuna on valmistettu ympäristöystävällisesti: raaka-aineissa on luonnonkosmetiikkaa, ja pakkaus on biohajoava. Sävy Lempi, 32 e, Havu.

Kulmakarvat vaalenevat ja kapenevat

Jos haluat tietää, miltä näyttää vuoden 2023 kuumin kulmakarvatrendi, kurkkaa huippumalli Bella Hadidin ja näyttelijä Nicola Peltzin (tunnetaan myös Victoria Beckhamin miniänä) Instagram-tilejä.

Trendiin kuuluu se, että kulmakarvoja ei vaalenneta kokonaan eikä myöskään piirretä voimakkaasti, vaan kulmien sävy vaalenee utuiseen harmaanruskeaan. Mikroblading ehkä hiipuu trendinä.

”Monen skandin ei tarvitse tehdä juuri mitään, jos haluaa kokeilla trendiä. Voi vain pitää huolta kulmakarvan muodosta, tai valitaan astetta vaaleampi kulmakarvageeli, mikä haalentaa sävyä sopivasti”, sanoo Bendris.

Kuulostaako liikaa siltä kuin ei meikkaisi ollenkaan? Taatusti, sano Bendris. Siksi tämäkin meikkityyli voi ja saa jäädä vain osan jutuksi.

”Kulmakarvat luovat kasvoille raamit. Siksi moni ei ole valmis tekemään kulmakarvattomasta meikistä tyyliään. En myöskään usko, että Kardashianit, joilla on voimakkaat kulmakarvat, lähtevät tähän trendiin.”

Myös täysin vaalennetut kulmat ovat nyt muodikkaat (etsi esimerkiksi Chisun tai Tilda Swintonin kuvia!).

Ja mikä ihaninta – tai kamalinta – ysäri palaa myös kulmakarvatyyliin. Terve taas, ohuiksi nypityt kulmat!

”Henkilökohtaisesti tykkään ysäritrendistä, mutta samalla pelkään, että se tuo tullessaan ylilaihan 1990-luvun supermallivartalon. Meikki­trendi on armollisempi: meikin pesee aina iltaisin pois, mutta kehoihanne on asia erikseen. Toivottavasti esimerkiksi Kim Kardashianin uusinta muodonmuutosta ei aleta ihannoida”, Bendris miettii.

Hajusteeton kulmageeli on helppo vaihtoehto kulmien laminoinnille. Geeli antaa kulmille tuuheutta ja täyteläisyyttä, ja harjalla voi muotoilla kulmat haluamaansa muotoon. Brow Lift Coloured Lamination Gel 17,50 e, Gosh. Kulmaseerumi auttaa tekemään hennoista kulmakarvoista paksumman näköiset. Biotiinipeptidi auttaa tukemaan kulmien kasvua. Eyebrow Serum -kulmaseerumi 45 e, Xbrow. Luonnonkosmetiikan kulmakynässä on puolikova, puuterinen koostumus, ja jämäkkä harja auttaa viimeistelemään pehmeän lopputuloksen. Neljä sävyä. 9 e, Boho.

Psst! 1990-luvulla kulmakarvoja alettiin nyppiä superohuiksi viivoiksi, ja trendi jatkui pitkälle 2000-lukuun. Tuuheista kulmakarvoista saadaan ehkä kiittää huippumalli Cara Delevingheä, joka sykähdytti ensimmäisenä puskakulmakarvoillaan. Trendi nähtiin heti Burberryn näytöksessä.

Silmämeikin kolme trendiä

Pehmeä smokey-eye -meikki

Tee näin ysärihenkinen smokey eye -meikki:

1. Hahmottele ensin silmämeikin rajat kynällä: Piirrä alue, jolle aiot levittää luomiväriä. Häivytä kynän jäljet pehmeäksi.

2. Levitä luomiväri. Jos haluat kokeilla kauden ysäritrendiä, käytä mustan sijaan pehmeitä sävyjä: harmaanruskeaa, vaaleaa violettia ja muita murrettuja grunge-sävyjä. Häivytä huolellisesti.

3. Piirrä rajaukset eyelinerilla. Etene vähän kerrallaan, äläkä edes yritä vetää koko rajausta yhdellä vedolla. Tee ensin toinen silmä ja hae muotoa rauhassa. Toista sitten toiseen silmään. Tartu epäröimättä vanupuikkoon, jos rajaus ei onnistu heti!

Hämähäkkiripset

Kuvittele vintagekuva, jossa malli on meikattu 1920-luvun tyyliin nukkemaisen synkäksi. Tervetuloa siis vuoteen 2023!

”Nyt ripsiväriä laitetaan tosi paljon: 1920-luvun hämähäkkiripset kertaa viisi”, sanoo Lehiö.

Lehiö vinkkaa ostamaan edullisen markettiripsivärin isojen ripsien toivossa. Markettiripsareista harjaan tulee enemmän tuotetta, ja paakkuja syntyy helpommin.

Tai ehkä innostutkin vastakkaisesta trendistä ja jätät ripsivärin kokonaan laittamatta? Rohkeaa, ihanaa ja sopivan kapinallista, sanoo Lehiö. Ripsiväri kun on yleensä se, jota laitetaan, jos ei muuta jakseta tai ehditä.

”Olen tehnyt Linnan juhliin meikkejä, joissa en käyttänyt ollenkaan ripsiväriä.”

Mutta ripsivärihän avaa silmiä, ei sitä voi jättää pois, moni ajattelee.

”Monelle ripsiväri on se, josta luopuisi viimeisenä. Länsimaisessa kauneusihanteessa on totuttu siihen, että silmien pitää olla isot. Mutta pitääkö? Trendi on monelle saavuttamaton, ja siksi siitä voitaisiin päästä jo eroon”, Lehiö sanoo.

Dramaattiset rajaukset

Isot, dramaattiset rajaukset ovat nyt trendikkäitä. Mallia näyttää esimerkiksi näyttelijä, malli Julia Fox. Rajauksia ei häivytetä tai pehmennetä, vaan rajaus saa totisesti näkyä.

”Varsinkin Tiktokissa näkee paljon tiukkoja, kissamaisia rajauksia. Bella Hadid on tästä hyvä esimerkki”, sanoo Bendris.

Bendris on nähnyt viime aikoina paljon myös kirkkaita luomivärejä ja rajauksia: vihreää, keltaista, punaista.

Nestemäinen, metallinhohtoinen luomiväri sopii näyttävän smokey eye -tyylin luomiseen. Liquid Eyeshadow –nestemäinen luomiväri, sävy 10 Vert féérique, 37 e, Sothys. Edullisella ripsivärillä saa harjattua helposti runsaat hämähäkkiripset. Lash Like a Boss Instant Volyme & Lenght -ripsiväri 4,50 e, Essence. Ylellisessä luomiväripaletissa on smokey nude -sävyjä: vaalean­punaista, beigeä ja ruskeaa. Couture Colour Clutch Desert Nude -luomiväripaletti 110 e, Yves Saint Laurent. Pelkkää intensiivistä vihreää luomiin? Erittäin ohuella kynällä voi tehdä tarkankin rajauksen. Intense Eyeliner Precision 20 HRS Wear -rajauskynä, sävy Zesty Lime, 11,90 e, Isadora.

Psst! Oletko sinäkin kuullut, että mitä enemmän ikää, sitä vähemmän saa laittaa hilettä ja helmiäistä silmäluomiin? Unohdetaan jo se sääntö! Esimerkiksi brittiläinen meikkitaiteilija Isamaya Ffrench on tehnyt hehkuvasta silmämeikistä megatrendin.

Huulet saavat säihkyä ja kiiltää

Jokin aika sitten somessa kohistiin: Hailey Bieber nosti trendiksi huulet, jotka on rajattu tummemmalla ja väritetty vaaleammalla huulipunalla. Alettiin puhua kulttuurisesta omimisesta.

”Tyyli tulee mustilta ja latinoiden chola-kulttuurista. Monien oli aiemmin vaikea löytää sopivan värisiä huultenrajauskyniä, joten käytettiin ruskeita kulma- ja silmänrajauskyniä.”

”Trendi on upea, mutta siinä ei ole kyse Hailey Bieberistä”, Juho Lehiö selventää.

Lehiö iloitsee, että kauneuskäsityksistä on alettu kantaa sosiaalista vastuuta, eli annetaan kunnia trendistä heille, joille se kuuluu. Samalla eri kauneuskulttuurien arvottaminen vähenee. Kyseistä chola-kulttuuria esimerkiksi pitkään väheksyttiin rasistisista syistä. Se myös nähtiin pitkään bimbojen juttuna.

Lehiö haluaisi ylipäätään lanseerata bimbo-sanan uudelleen. Hänelle se tarkoittaa upeaa ajankohtaista tyyliä, joka saa vaikutteita brittiläisestä työväenluokan chav-kulttuurista. Siihen on perinteisesti liitetty kouluttamattomuus, sivistymättömyys, väkivaltaisuus ja huono tyylitaju. Nude-huulipuna, isot huulet, kokoverkkarit ja itseruskettava kuuluvat tyyliin.

”Monelle bimbo on latautunut sana, mutta minusta se on kiinnostavaa. Se viestii, että jokainen voi olla juuri sitä, mitä itse haluaa, eikä tarvitse mahtua kaupalliseen kauneuskuvastoon”, Lehiö sanoo.

Psst! Kuumin huulimeikkitrendi tulee nyt ysäriltä: säihkettä ja kiiltoa, mutta ekstrakiillolla varustettuna. Tyylimuusana toimivat esimerkiksi Paris Hilton ja Euphoriasta tuttu näyttelijä Chloe Cherry.

Huultenrajauskynä pysyy hyvin ja levittyy pehmeästi. Loistava hinta-laatusuhde! Line Loud -huultenrajauskynä, sävy Total Baller 8,90 e, NYX. Ikoninen huulipunasävy Black Honey on nyt myös huulikiilto. Pop Plush Creamy Lip Gloss -huulikiilto 24 e, Clinique. Pehmeä mattahuulipuna hoitaa huulia ja kestää huulilla koko päivän. Powder Kiss Velvet Blur Slim Stick -huulipuna, sävy Rose Mary, 31,50 e, MAC.

Juttu on julkaistu Trendissä 1/2023.

Kommentoi +