Blondatut kulmakarvat ovat nyt trendikkäät − näin kulmien vaalennus onnistuu kotona meikkaamalla tai värjäämällä
Kauneus
Blondatut kulmakarvat ovat nyt trendikkäät − näin kulmien vaalennus onnistuu kotona meikkaamalla tai värjäämällä
Bella ja Gigi Hadid, Kendall Jenner, Hailey Bieber, Katy Perry ja Kim Kardashian kokeilivat jo valkaistuja kulmakarvoja. Kauneustoimittaja selvitti, miten ne voi tehdä kotona joko värjäämällä tai meikkaamalla.
Teksti

Kuvat

6.12.2022
 |
Eeva

Jos ohuet kulmakarvat eivät ole juttusi, tämä uusi trendi voi tuntua vielä erikoisemmalta. Nyt trendikkäimmät kulmat ovat vaalennetut kulmat.

Tässä muoti-ilmiössä pyllistetään ihan huolella motoille ”huolitellut kulmat ovat kuin halpa kasvojenkohotus” tai ”siistit kulmakarvat toimivat täydellisenä kehyksenä katseelle”.

Ja juuri siksi se onkin, niin ihanan virkistävä tuulahdus yhä uudelleen ja uudelleen kierrätettävien, moneen kertaan nähtyjen meikkitrendien joukossa.

Näin vaalennat kulmasi

Jos haluat olla varma onnistuneesta lopputuloksesta, käänny alan ammattilaisen puoleen. Kulmien vaalentaminen ei nimittäin ole yhtään niin helppoa kuin niiden tummentaminen. Etenkin, jos kulmakarvasi ovat luonnostaan tummat. Aivan kuten hiusten kotivaalennuksessa, kulmienkin vaalennuksen lopputulos on usein vähän yllätys.

Jos kulmakarvat ovat keskiruskeaa tummemmat, saattavat ne tarvita kaksi vaalennuskertaa peräkkäin – ja lopputulos voi kuitenkin olla oranssi tai kellertävä.

Huomioi, että vaalennusaine on huomattavasti vahvempaa kuin kulmien kestovärit, joten ihosi saattaa hivenen ärtyä siitä – ja kulmakarvasi kuivua tai jopa haurastua vaalennuksen seurauksena.

Jos kulmakarvat ovat keskiruskeaa tummemmat, saattavat ne tarvita kaksi vaalennuskertaa peräkkäin – ja lopputulos voi kuitenkin olla oranssi tai kellertävä.

Suojaa kulmakarvoja ympäröivä iho vaseliinilla tai muulla vedettömällä balmilla, kuten Eight Hour Creamilla. Mutta pidä huolta, ettei voidetta osu vaalennettaviin karvoihin. Kulmakarvojen tulee olla täysin meikittömät ja rasvattomat, jotta vaalennusaine tehoaa.

Älä säästele, vaan levitä vaalennusainetta runsaasti kulmiin, jotta jokainen karva peittyy.

Laita sitten kulmien päälle tuorekelmua. Älä kuitenkaan paina, jotta ei aine leviä! Kelmu estää vaalennusaineen kuivumisen, estää aineen valumista ja tehostaa sen vaikutusta.

Noudata tarkasti vaalennuspakkauksen ohjeita – ja etenkin siinä neuvottua vaikutusaikaa. Enemmän ei ole enemmän.

Pyyhi kulmat huolellisesti puhtaiksi ja pese ne puhdistamisen jälkeen miedolla sampoolla, jotta vaalennus varmasti loppuu.

Jos kulmat ovat edelleen kellertävät, voit pestä ne hiuksille tarkoitetulla hopeasampoolla, mutta älä päästä sampoota valumaan silmiin ja anna sen vaikuttaa vain hetken. Vaalennetut kulmat tuppaavat nappaamaan väripigmentin nopeasti ja tiukasti. Et ehkä kuitenkaan ole tavoittelemassa sinisiä kulmia?

Huomioi myös, että kulmakarvojen vaalennuksessa hiuksista tuttu tyvivärjäys ei toimi. Luonnollisen väriset karvat (valkaisun jälkeen kasvaneet) vaalenevat yleensä aika nätisti, mutta jo valkaistut saattavat muuttua esim. oransseiksi. Ammattilaiset suosittelevatkin, että annat vaalennettujen kulmakarvojesi kasvaa ja irrota ennen seuraavaa valkaisua.

Meikkaamalla kulmat vaaleaksi

Meikillä tuskin onnistut saamaan täysin blondeja karvoja, mutta vähän vaaleammat kyllä.

Kokeile sekoittaa vaaleaa ja liilaa peiteainetta keskenään ja sudi sekoitus häivytyssiveltimellä kulmakarvoille. Harjaa sen jälkeen kulmiin väritöntä kulmageeliä tai taputtele päälle irtopuuteria.

Kikka antaa ainakin jonkinlaista osviittaa sitä, mitä tuleman pitää, jos päätät vaalentaa kulmasi täysin blondeiksi.

Kokeile näitä tuotteita kotona

RefectoCil Blonde Brow vaalentaa kulmakarvoja jopa kolme astetta. Vaalennusainetta käytetään yhdessä saman sarjan RefectoCil Oxidant -hapetteen kanssa. Kestoväri 9,90 e ja hapete 5,90 e.

Levitä kulmakarvoja ympäröivälle iholle Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant -balmia. Sen lisäksi, että se suojaa ihoa, se myös rauhoittaa ihoärsytyksiä, 34,90 e.

Paksu peitevoide sopii nestemäistä peiteainetta paremmin kulmien piilottamiseen. Vältä persikkaisia tummille silmänalusille tarkoitettuja sävyjä, kun haluat vaalentaa kulmasi meikillä. Suosi sen sijaan asteen tai kaksi ihosi luonnollista sävyä vaaleampia sävyjä. Mac Studio Finish SPF35 Concealer NW20, 22 e.

Kommentoi +