Sara Parikka, 32, ei ole koskaan haaveillut suurista häistä, mutta äitiydestä kyllä: ”Kun tulin raskaaksi todella nopeasti, olinkin ihan kauhuissani”
Uudessa lehdessä
Sara Parikka, 32, ei ole koskaan haaveillut suurista häistä, mutta äitiydestä kyllä: ”Kun tulin raskaaksi todella nopeasti, olinkin ihan kauhuissani”
Someammattilainen, podcast-juontaja ja tietokirjailija Sara Parikka on aina halunnut äidiksi. Pullatuoksuisen äidin myytistä ja muista häneen liitetyistä väitteistä hän kertoo tuoreessa Trendi-lehdessä.
Teksti

Kuvat

21.11.2023
 |
Trendi

”Parhautta on hedelmäsalaatti kermavaahdolla, pulahtaminen mereen, leffassa käynti koko perheen kanssa, ystävät, retkiruoka ja luonnon kaunis väritys.”

Sara Parikan Instagram-julkaisun saattaa tunnistaa ilman kauniita kuviakin.

Viime vuosina Salatut elämät -sarjan näyttelijänä tunnettu Sara on luonut uuden, menestyksekkään uran some­ammattilaisena, podcast-juontajana ja kirjailijana.

Yksi Saran työpaikoista on Instagram, jossa hän myy henkilöbrändiä @saraparikka. Siellä 260 000 seuraajaa tietää odottaa valaisevaa hymyä ja kauniita tuokiokuvia perhearjesta upeassa hirsitalossa.

Huomattavaa tuloa Saralle tuo myös Saran kaverikirja -podcast, jossa Sara toivoo kuulijan viihtyvän kuin kaverin kanssa rupatellessa.

On helppo uskoa, että tuntemattomillekin Sara saattaa tuntua tutulta, kuin kaverilta. Mutta kuinka hyvin Sara oikeastaan tunnetaankaan? Mikä on totuus hänen ihanan tavallisesta elämästään? Annetaan Saran kertoa – ja oikaista harhaluulot.

Kolme tervettä ja hyvin nukkuvaa lasta! Puoliso, joka on sekä elämän suuri rakkaus että yhtiökumppani! Upea hirsitalo! Menestyvä osakeyhtiö! Villakoiranpentu Laku!

Voisiko sanoa, että Sara saanut elämältä aika lailla kaiken, jo 32-vuotiaana?

”Herranjestas, onhan tämä ihanaa elämää. Olen valtavan onnellinen ja kiitollinen kaikesta. En olisi ikinä osannut ajatella, että minulla olisi jo tässä iässä näin paljon. Uskon, että olisin ollut onnellinen paljon vähemmästäkin”, Sara vahvistaa.

Kun Sara puhuu ihanasta elämästään, hän viittaa etenkin täyteläiseen perhearkeen 9-, 7- ja 3-vuotiaiden tytärten kanssa. Perhe on ollut Saran haave aina.

”Unelma perheestä on arvoni, joka ei ole koskaan lähtenyt mielestäni. En ikinä haaveillut vaikka suurista häistä, mutta äitiydestä kyllä.”

Häät olivatkin pienet, esikoisen kastetilaisuuden yhteydessä. Perheestä taas kasvoi aika suuri.

”Mikko on elämäni ihminen. Melko nopeasti tiesimme hänen kanssaan, että haluamme molemmat asettua ja elää rauhallista arkea.”

Äänekkäässä poppoossa Sara kasvoi itsekin. Lapsuus Kirkkonummella isän, äidin, kahden isosiskon ja pikkuveljen kanssa oli turvattu ja tavallinen.

Sara aloitti nuorisoteatteriharrastuksen 10-vuotiaana ja lauloi ja näytteli ahkerasti missä ja milloin vain, vaikka naapureille. Esiintymisen palo vei Salkkareiden koekuvauksiin, joista lohkesi Peppi Puolakan rooli. Jo 16-vuotiaana lukiolaisena Sara työskenteli koulun jälkeen 2–4 päivänä viikossa.

Juuri Salkkarit on avainroolissa siinä, miksi Sara vaikuttaa saavuttaneen nuoreen ikään mennessä jo niin paljon.

”Olen ollut rehellinen itselle ja elänyt elämää, joka on tuntunut minusta hyvältä. En lähtenyt 18-vuotiaana moneksi päiväksi festareille vaan minulle on ollut luontevampaa keskittyä töihin”, Sara kuvailee.

Työ Salkkareissa toi Saralle myös rakkauden, kun tämä rakastui kollegaansa Mikko Parikkaan. Parin esikoinen syntyi, kun Sara oli 23-vuotias.

”Mikko on elämäni ihminen. Melko nopeasti tiesimme hänen kanssaan, että haluamme molemmat asettua ja elää rauhallista arkea”, Sara muistelee.

Toinen lapsi syntyi heti perään, reilun vuoden kuluttua. Vauhti vähän kauhistuttikin, vaikka lapset ovat ilman muuta olleet toivottuja.

”Olen meistä kahdesta se, joka starttaa vauhdilla kohti uutta ja alkaa sitten kauhistella. Perhettä perustaessa ajattelin, että esikoinen tulee jos tulee, mutta kun tulin raskaaksi todella nopeasti, olinkin ihan kauhuissani, että pystymmekö me tähän!” Sara muistelee ja nauraa.

Tämä on lyhennelmä haastattelusta, joka on julkaistu Trendissä 10/2023. Haastattelussa Sara oikaisee ja vahvistaa väitteitä, joita häneen liitetään. Onko hän pullantuoksuinen äiti? Miten sometyöllä rikastutaan? Tuliko menestys vaivatta?

Kommentoi +