Nitistää finnit ja kuorii ihon tehokkaasti − tämä happo auttaa kirkastamaan ihosi
Kauneus
Nitistää finnit ja kuorii ihon tehokkaasti − tämä happo auttaa kirkastamaan ihosi
Salisyylihappoa on monissa tuotteissa, mutta mistä oikein on kyse? Kauneustoimittaja selvitti, kenen kannattaa tarttua sitä sisältäviin tuotteisiin.
Teksti

Kuvat

29.11.2022
 |
Eeva

Millä nitistit teiniaikoina finnisi? Todennäköisesti aineella, joka sisältää salisyylihappoa. Niin kutsuttuihin BHA- eli betahydroksidihappoihin kuuluva aine on tehoaine vailla vertaa: se vähentää ihon liiallista talineritystä, ehkäisee tukkeumia ja tulehduksia.

Siksi tämä pajunkuoresta ja koivun tuohesta saatava happo sopii mainiosti myös muille kuin teinien iholle.

Näin käytät salisyylihappoa ihonhoidossa

Salisyylihappo sopii hyvin ihon kuorintaa, sillä se poistaa kuollutta ihosolukkoa. Jos haluat hyvin tehokkaasti kuorivan tuotteen, tarkista, että tuotteen salisyylihappopitoisuus on 1–2 prosenttia.

Se myös nitistää finnejä ja hillitsee rasvaisuutta, sillä rasvaliukoisuutensa ansiosta happo pääsee ihohuokosten sisälle. Siellä se liuottaa talia ja kuolleita ihosoluja pitäen ihohuokoset puhtaina ja mustapäät poissa.

Salisyylihappo myös kutistaa laajentuneita ihohuokosia ja ehkäisee valkoisten ”luufinnien” eli miliumien syntyä.

Happoa on usein anti-age-tuotteiden ainesosaluettelossa, sillä se tasoittaa ihon sävyä, kirkastaa ihoa ja tasoittaa juonteita ja aknearpia. Lisäksi salisyylihappo myös tehostaa ihon uudistumista, joka hidastuu kertyneiden vuosien myötä.

Sopiiko salisyylihappo herkälle iholle?

Ihon ylenpalttinen hapottaminen ei kuitenkaan tee ihosta vain kirkasta, sileää ja pehmeää, vaan saattaa saada etenkin herkän ihon ärtymään. Jos ihosi kaipaa sekä kirkastusta, kosteutusta että talinerityksen tasapainottamista, voit käyttää erilaisia happoja vuorotellen – ja aina vain pieniä määriä kerrallaan.

Levitä aamulla iholle AHA-happoa (esimerkiksi mietoa maitohappoa) sisältävä tuote ja kutista huokosia yöllä salisyylihapoilla.

Jos iho on pintakuiva mutta tukkoinen, valitse tuote, jossa on salisyylihapon lisäksi jotain kosteuttavaa ainesosaa, kuten glyseriiniä tai hyaluronihappoa.

Ja muista: aina kun käytät happoja, mietoja tai vahvempia, älä unohda suojata ihoa UV-säteiltä. Edes talvella.

Kokeile näitä tuotteita kotona

Kuoriva ja kirkastava suihkuöljy sisältää salisyylihappoa. Ihon pehmeydestä ja kosteudesta pitävät huolen öljyn sisältämä E-vitamiini sekä auringonkukkaöljy. Mon|Sun AM to PM Exfoliating Shower Oil - kuoriva suihkuöljy, Mineral & Moist 17,90 e.

Sinkkiä ja salisyylihappoa sisältävä, epäpuhtauksia kuivattava ja punoitusta vähentävä täsmähoito nitistää näpyt yöunien aikana. My Clarins Re-Boost Clear-Out Targeted Blemish Lotion 17 e.

Kapseloitua salisyylihappoa sisältävä pigmenttiläiskiä vaalentava, epäpuhtauksia ehkäisevä ja ihoa kirkastava kasvovesi sopii hellävaraisen koostumuksensa vuoksi kaikille ihotyypeille mutta aivan erityisen hyvin aikuiselle epäpuhtaalle iholle. Medik8 Press & Clear 41 e.

Kommentoi +