Neljän euron ripsari ja pätevä markettihoitoaine – Meikkaajat ja kampaajat kertovat, mistä kaikesta he säästävät kosmetiikassa
Kauneus
Neljän euron ripsari ja pätevä markettihoitoaine – Meikkaajat ja kampaajat kertovat, mistä kaikesta he säästävät kosmetiikassa
Pihistä huulituotteissa, valmista nerokas poskipuna itse ja käytä välillä markettishampoota ja -hoitoainetta. Ammattilaisten vinkeillä säästät kosmetiikassa selvää rahaa.
Teksti

Kuvat
,

9.2.2023
 |
Kauneus ja Terveys

Pätevä pohjustaja ja muutaman euron ripsari

Wet’n’Wild Photo Focus Eyeshadow Primer 8,90 e.

Meikkitaiteilija Riina Laine: Wet’n’Wild Photo Focus Eyeshadow Primer

”Suosin vuosia kalliimpaa silmämeikinpohjustajaa, kunnes sain kollegoilta vinkin tästä alle kympin maksavasta voidemaisesta primerista. Tämä toimii aivan yhtä hyvin.

Käytän sekä itse että asiakkaillani myös edullisia ripsivärejä. Omassa käytössäkin ripsari pitää uusia parin kuukauden välein. Suosikkini Essence Bye Bye Panda Eyes! Mascara (4,39 e) ei leviä raskaillakaan luomilla.

Kosteuttavissa huulituotteissa voi myös pihistää, sillä kalliitkaan eivät pysy sen paremmin. Käytän Lumenen huulikiiltoja (9,90 e) sekä Kiko Milanon punia (7–10 e), joita saa sarjan verkkokaupasta.”

Pehmeä edullinen poskipuna

Lottie London Sweet Blush 7,95 e, Olet kaunis.

Kauneusvaikuttaja, meikkitaiteilija Miia Rantala: Lottie London Sweet Blush

”Suosin usein edullisia poskipunia, koska hyviä vaihtoehtoja on paljon. Suosikissani Lottie Londonin punassa on paljon väripigmenttiä, se levittyy helposti ja pysyy pitkään. Lempisävyni on Flushed Fuchsia.

Huulikiilloissa ja -öljyissä voi säästää kymppejä: edulliset pärjäävät hyvin hintavammille. Lempituotteisiini kuuluu sävytetty BBI@ Lip Oil (11,99 e).

Myös Real Techniquesin siveltimien hinta-laatusuhde on todella hyvä.”

”Poskipunan voi valmistaa itsekin. Sekoita pieni määrä huulipunaa ja pisara kasvoöljyä ja taputtele sormin iholle.”
Miia Rantala

Kuivan tukan ja hiuspohjan täsmähoidot

Bob Hair Helsinki: Luv’A Castor Oil 11,95 e.

Meikkaaja ja hiusstylisti Keiku Borgström, Bob Hair Helsinki: Luv’A Castor Oil

”Hoidan kuivaa ja kiharaa tukkaani kosteuttavilla öljyillä, jotka sekoitan esimerkiksi jojoba- tai risiiniöljystä ja eteerisistä öljyistä. Hiuspohjan täsmähoito syntyy, kun öljyyn lisää pari tippaa rosmariinia, teepuuöljyä tai laventelia. Hennolle tukalle sopii manteli- tai viini­rypäleen siemenöljy. Hiusöljyjen teko tulee edulliseksi, ja niitä tarvitsee kerralla vähän.

Muotoilen hiukset Morimax Aloe Vera Gelillä (13 e), joka erottelee kiharat muttei koveta niitä. Myös hiuskiinteessä voi pihistää, jos siltä hakee lähinnä pitoa. Hienojakoinen klassikkolakka L’Oréal Paris Elnett Super Strong Hairspray (6,90 e) on todella hyvä.”

”Hoidan kuivaa ja kiharaa tukkaani kosteuttavilla öljyillä, jotka sekoitan itse. Hiusöljyjen teko tulee edulliseksi.”
Keiku Borgström

Kestävä sivellin ja monitoimituote huulille ja luomille

Flaer 106 Buffing Foundation Brush 12,90 e

Meikkitaiteilija Meghna Lampi: Flaer 106 Buffing Foundation Brush

”Käytän sarjan siveltimiä sekä omassa meikissäni että työssäni. Valikoima ja saatavuus ovat laajat ja hinta-laatusuhde loistava: synteettiset siveltimet kestävät ammattilaisenkin käytössä pitkään.

Lähes kaikki edulliset huulituotteet, poskipunat ja korostusvärit ovat hyviä. Pidän BeautyAct Radiant Cream Colour Stickistä (19,90 e), joka sopii poskille, huulille ja silmäluomille. Myös NYX Professional -meikinkiinnityssuihkeet (10,90 e) ovat tasokkaita. Käytän myös elf Cosmetics Hydrating Camo Concealeria (15,95 e). Se peittää tehokkaasti, kerrostuu kauniisti ja pysyy pitkään.”

Hiukset kuntoon markettituotteilla

Aussie 3 Minute Miracle Moisture Deep Treatment 8,90 e.

Meikkaaja-kampaaja Muru Ritala: Aussie 3 Minute Miracle Moisture Deep Treatment

”Säästän käyttämällä välillä markettishampoota. Hoitoaineen korvaan aina tällä tehohoidolla, joka kosteuttaa luonnonkiharan tukkani latistamatta.

Aamuisin virkistän kiharat LV Kosteuttavalla hoitosuihkeella (4,39 e). Kuivashampoostakaan ei kannata maksaa maltaita. Marketista saa ikisuosikkiani, rakennetta antavaa Batiste Dry Shampoota (6,50 e). Jos haluat nimenomaan puhdistaa hiuksia kuivashampoolla, valitse silloin jokin kevyempi versio, esimerkiksi saman merkin Batiste Stylist Oomph My Locks XXL Volume.”

Juttu on alun perin julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 14/22.

Kommentoi +