Rintasyövän sairastanut Seija muuttumisleikissä – katso, miten upean muutoksen lyhyt otsatukka sai aikaan!
Hiusmuutos
Rintasyövän sairastanut Seija muuttumisleikissä – katso, miten upean muutoksen lyhyt otsatukka sai aikaan!
Kauneus ja Terveys -lehden muuttumisleikkiin osallistunut Seija Valli, 55, sai lyhyen otsiksen lisäksi tumman tyvivärjäyksen, joka korostaa hiusten tuuheutta.
Teksti

Kuvat

2.10.2023
 |
Kauneus ja Terveys

”Sairastin rintasyövän viisi vuotta sitten. Tiesin hiusten lähtevän syöpähoitojen aikana, eikä se aiheuttanut minulle suurta kriisiä. Tärkeintä oli paraneminen. Äidilleni kaljuuntumiseni oli kovempi paikka, koska se konkretisoi sairauteni. Hoitojen jälkeen hiukseni kasvoivat aiempaa tummempina ja kiharampina takaisin.

Sairauden jälkeen olen uskaltautunut kokeilemaan kaikenlaista. Hiukseni ovat olleet monenväriset ja -pituiset. Muutospäivänäkin olin valmis mihin vain. Toivoin nuorekasta ja naisellista tyyliä.

Seija Valli, 55

Seija Valli ennen muutosta.

Työ: puutarhuri, pihavalvoja

Asuu: Vantaalla

Perhe: sinkku, kaksi aikuista lasta

Muutoksen tavoite: saada naisellinen mutta nuorekas tukka

Uudesta hiusmallista tuli hieno ja helppohoitoinen. Sain vinkkejä hiusvahan käyttöön. Kotona olen pesun jälkeen vain lisännyt hiuksiini suolasuihketta, rutistanut ne laineille ja antanut kuivua. Kun olen halunnut enemmän volyymiä, olen käyttänyt hiuskiinnettä tai -vahaa. Hiusväri on luonnollinen ja korostaa silmiäni. Vaaleat raidat tuovat väriin eloisuutta.

Hyvä hiuspäivä -muutos oli kuin päivä prinsessana, ihana kokemus! Kokemus antoi myös lisää itseluottamusta. Tykkäsin olla kameran edessä ja harkitsen nyt hakemista mainosmalliksi.”

Lyhyt otsatukka tuo kasvonpiirteet esiin ja päästää valon kasvoille. Seijan sivuhiuksetkin lyhenivät. Hiusmalli korostaa silmiä ja saa kasvot näyttämään kapeammilta.
Otsatukan voi muotoilla ylös- ja taaksepäin ja vetää hiusosiot korvien taakse. Se onnistuu helposti vahalla.
”Osa työkavereista ei ollut tunnistaa minua uudessa tukassa.”

Niin sanottu root shadow -tehoste eli tyvivarjovärjäys korostaa hiusvärin syvyyttä ja hiusten tuuheutta. Tyvi siis värjättiin hieman muuta tukkaa tummemmaksi.
Huolitellut kulmakarvat täydentävät kehykset, jotka lyhyt kampaus luo kasvoille. Ne saa käyttämällä kulmamaskaraa, kulmaväriä tai pehmeää kulmakynää.

Ammattilaisen vinkit lyhyeen otsatukkaan

Kouluttaja Harri Paananen kertoo, miten saat upean lyhyen otsatukan.

Harri Paananen

1 Lyhennä reippaasti. Lyhyt otsatukka saa olla reilusti lyhyt, ei puoleen väliin otsaa. Rikottu rakenne pehmentää hiusrajaa. Kysy kampaajalta lyhyttä kerrostettua mallia, jossa on pehmeät hiusrajat.

2 Kokeile rohkeasti. Lyhyt otsatukka sopii hyvin monen muotoisille kasvoille. Jos kasvot ovat neliömäisen kulmikkaat, epäsymmetrinen versio on paras valinta.

3 Astu esiin. Lyhyt otsatukka on hyvä pari linjakkaan hiusmallin kanssa. Kerrostaminen kauttaaltaan pienentää hiusmassan määrää, jolloin kasvot nousevat pääosaan.

4 Vaalene vähän. Kun hiukset on värjätty kevyesti omaa hiusväriä vaaleammiksi, tyvikasvu ei erotu vaaleana. Jos et halua käydä kampaajalla tiuhaan, valitse asteen pari omaa väriäsi vaaleampi pohjaväri.

5 Tehosta kotona. Pidä hiusväri eloisana käyttämällä sävyttävää sampoota, hoitoainetta tai naamiota kerran viikossa. Toimiva muotoilutuote lyhyeen taipuisaan tukkaan on suolasuihke.

Meikki Ia Luhtanen.

Hiukset Harri Paananen/Four Reasons. Hiusväri Four Reasons Optima punaruskeat sävyt 90 ja 6BM. Pesu Original Curl Shampoo ja hoito Original Curl Treatment. Muotoilusuihke Original Curl Mist. Muotoiluvaha Original Fiber Wax.

Paitapusero ja kietaisumekko H&M. Pronssiset Tundra-korvakorut Kalevala Koru.

Juttu on julkaistu aiemmin Kauneus ja Terveys -lehdessä 11/2023.

6 kommenttia