Voiko tehokasta retinolia käyttää herkälle silmänympärysiholle?
Ihonhoito
Voiko tehokasta retinolia käyttää herkälle silmänympärysiholle?
Retinoli on yksi tehokkaimpia aineita estää ihon ennenaikaista vanhenemista. Uskaltaako sitä laittaa herkille silmänympäryksille?
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 13.9.2023
Eeva

Retinoli on niitä harvoja aineita, joiden tehon ihonhoidossa ovat ihotautilääkäritkin tunnustaneet. Retinoli lisää tutkitusti kollageenintuotantoa ja tehostaa ihon uusiutumista eli silottaa ihoa, täyteläistää sitä ja häivyttääpä se tummia silmänalusiakin. Sen säännöllisellä käytöllä voi saada häivytettyä myös ihon epätasaista pintaa ja väriä. Siksi retinoli on myös oiva aine silmänympärysvoiteessa.

Tuon superaineen nurja puoli liittyy myös sen tehoon, sillä samalla kun retinoli uudistaa ihoa, se helposti myös ärsyttää sitä. Ärsytys näkyy herkällä silmänympärysalueella nopeasti. Retinolin tunnettuja sivuvaikutuksia ovat esimerkiksi punoitus ja hilseily.

Aloita retinolin käyttö varovasti

Retinolia voi käyttää silmänympärysiholle, mutta on tärkeää aloittaa retinolin käyttö maltillisesti eli pieninä pitoisuuksina ja vain pari kertaa viikossa, mieluiten iltaisin.

Ei myöskään ole aivan sama, mitä retinolituotetta käytät. Hieman hellemmät, kuten retinyylipalmitaatti ja retinaldehydi eivät ole ehkä yhtä tehokkaita, mutta saattavat sopia herkälle iholle tuhtia retinolia paremmin. Jos ihosi reagoi tehoaineisiin herkästi, kokeile noita retinolinmuotoja ensin.

Jotta iho ei ärsyyntyisi retinolista, on tärkeää pitää huolta ihon kosteudesta ja rauhoittamisesta. Siksi kannattaa ottaa yhtä aikaa käyttöön tuotteita, joissa lukee B3-vitamiini tai niasiiniamidi. Myös hyaluronihappo sopii mainiosti retinolin kumppaniksi.

Jos olet erityisen herkkä, valitse silmänympärysvoiteeksi hajusteeton versio. Sillä tuoksut ja retinoli yhdessä saattavat ärsyttää herkkää silmänympärysihoa entisestään.

Kokeile näitä tuotteita silmänympärysiholle

Medik8 Intelligent Retinol Eye TR on retinolia sisältävä silmänympäryksille tarkoitettu, hajusteeton seerumi, joka korjaa ja uudistaa ihoa yön aikana. 29 e.

Neostrata Comprehensive Retinol Eye Cream -silmänympärysvoide sisältää retinolin lisäksi ihoa kirkastavia peptideitä ja ihoa uudistavaa neoglukosamiinia. 79 e.

Elizabeth Arden Retinol Ceramide Line Erasing Eye Cream -silmänympärysvoiteessa on mikrokapseleihin pakattua retinolia, ihoa kirkastavia peptidejä sekä tummia silmänalusia häivyttävää niasiiniamidia. Voide silottaa ja kirkastaa ihoa sekä poistaa turvotusta. 62,50 e.

Kommentoi +