Reijo ja Johanna Oras ovat toistensa terapeutteja
Ihmissuhteet
Reijo ja Johanna Oras ovat toistensa terapeutteja
Reijo Oras arasteli alussa rakastumistaan. Johanna oli varma tunteistaan ensi silmäyksellä. Katua ei ole tarvinnut.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 21.4.2015
Kauneus ja Terveys

Johanna & Reijo Oras

YHDESSÄ: Pian 22 vuotta. AMMATTI: Johanna on taidemaalari ja Reijo galleristi. PERHE: Tytär Olivia, 15. ASUINPAIKKA: Koski. YHTEISET HARRASTUKSET: Konsertit, teatteri, elokuvat, taidenäyttelyt ja kirjallisuus.

Johanna Reijosta:

Komeimmillaan puolisosi on? Juhla-asussaan. Puku ja smokki korostavat Reijon hyvää ryhtiä. Hänen silmiensä pilke on piste iin päälle.­ Näyttelyideni avajaisissa hänellä on mieletön tsemppi päällä.

Miten hoidat parisuhdettanne? Järjestän kahdenkeskisiä hetkiä, jotka eivät liity yhteiseen työhömme. Nyt kun tyttäremme on jo 15, voimme lähteä illalliselle tai lyhyelle matkalle ex tempore. Ostan myös pieniä yllätyslahjoja, kuten solmioita.

Mistä kiität puolisoasi? Hän tarttuu heti toimeen. Ihailen hänen kykyään verkostoitua. Reijo tulee toimeen kenen kanssa tahansa.

Miten puolisosi laiskottelee? Hän ei yleensä laiskottele. Lomilla luemme molemmat paljon kirjoja ja vain kävelemme rannalla.

Onko teillä samanlainen maku? Reijo pukeutuu varmalla maulla. Minun valintani menevät välillä ihan metikköön. Perhe on makutuomarini.

Temperamentiltaan hän on? Yleensä lempeä, mutta Reijo voi kiihtyä  ja leppyä nopeastikin.

Mökötys vai huutaminen? Olen kouluttanut Reijoa ymmärtämään, ettei mökötys johda mihinkään. Saatan itse silloin tällöin olla hiljaisempi enkä lepertele. Jätän pallon asian sopimisesta hänelle.

Hänen ärsyttävin tapansa? Reijo on siisti, jämpti ja tarkka verrattuna minuun. Olen boheemimpi. Meidän molempien pulssi nousee, kun haeskelen tavaroitani.

Kuinka monta kertaa seksiä viikossa on riittävästi? Riippuu tunnetiloista.

Kun puolisosi itkee, mitä teet? Otan Reijoa kädestä kiinni ja olemme hiljaa. Olemme eläneet yhdessä myös suuren surun.

Hulluinta, mitä olette tehneet yhdessä? Muuttomme Ranskaan kahdeksaksi vuodeksi olisi saattanut jäädä unelmaksi monilla muilla pariskunnilla.

Reijo Johannasta:

Kauneimmillaan puolisosi on? Johannassa on monta kaunista puolta. Kun Johanna puhuu toisista ihmisistä, hänen silmänsä sädehtivät.

Miten hoidat parisuhdettanne? Sanon päivittäin muiden kauniiden sanojen ohella naiselleni kulta ja rakas. Hänellä on tälläkin hetkellä tulppaaneja pöydällä. Annan myös omaa tilaa, kuten hänkin minulle.

Mistä kiität puolisoasi? Ennen kaikkea siitä, että hän on loistava äiti Olivialle. Johanna on osannut kasvattaa tytärtämme hienosti ja sopeutunut hänen teini­aikaankin mutkattomasti. Johanna on myös superhyvä vaimo.

Miten puolisosi laiskottelee? Harvoin hän sitä tekee. Tulevalla Mauritiuksen lomalla keräämme voimia tulevaan kesään lukien ja löhöillen. Johannan työt ovat esillä Punkaharjulla, jossa yleisö voi seurata hänen työskentelyään.

Onko teillä samanlainen maku? Vaatemakumme on pikkuhiljaa kehittynyt samaan suuntaan. Sisustamisessa Johanna on värien mestari. Pidämme molemmat antiikkihuonekaluista. Johanna on nauranut tykkäävänsä antiikista niin, että valitsi miehensäkin sen perusteella.

Temperamentiltaan hän on? Omalla tavallaan hyvin temperamenttinen. Kun Johanna on ateljeessaan ja musiikki soi kovalla, hänen ajantajunsa ja muistinsa katoavat.

Mökötys vai huutaminen? Meillä ei juuri mökötetä. Saatan päättää, että olen hiljaa, mutta unohdan koko jutun kymmenessä minuutissa. Johannan saan syttymään vuodesta toiseen tietyillä kommenteilla. Ne tilanteet päättyvät nauruun.

Hänen ärsyttävin tapansa? Johanna merkkaa reittinsä tiputtelemalla sukkia, puseroita ja laukkuja pitkin huushollia. Minä jäkätän, kun kasailen tamineita. Olen hyväksynyt sen, ettei hän tule muuttumaan, vaikka olen pyytänyt 22 000 kertaa.

Kuinka monta kertaa seksiä viikossa on riittävästi? Meidät vihittiin 20 vuotta sitten, eikä kumpikaan ole joutunut ainakaan seksin puutteesta valittamaan.

Kun puolisosi itkee, mitä teet? Pyrin lohduttamaan. Harvoin hän itkee, paitsi perheemme tragedian, lapsenlapseni kuoleman, aikoihin.

Hulluinta, mitä olette tehneet yhdessä? Haaveiltuamme erämaa-ateljeesta päädyimmekin toiseen äärilaitaan eli hankkimaan Punkaharjulta kartanon näyttelytilaksi.

Kommentoi +