Pippa Laukka uskoo parantuneensa syömishäiriöstään: ”Vaikka saan kommentteja, että minun pitäisi olla lihaksikkaampi tai laihempi, ne eivät mene ihon alle”
Ihmiset
Pippa Laukka uskoo parantuneensa syömishäiriöstään: ”Vaikka saan kommentteja, että minun pitäisi olla lihaksikkaampi tai laihempi, ne eivät mene ihon alle”
Turvattomuus laukaisi Pippa Laukan syömishäiriön, josta hän yritti parantua lukuisia kertoja ennen kuin onnistui. Nykyisin hän tekee hyvän olon valintoja.
Teksti
|
Kuvat
,
Julkaistu 6.6.2022
Kauneus ja Terveys

”Sairastuin anoreksiaan 17-vuotiaana, kun olin vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa. Syömishäiriön aiheutti turvattomuuden ja yksinäisyyden tunne. Kaikki oli uutta, enkä ollut valmistautunut muutokseen.

Käsittelin tunteitani kontrolloimalla syömisiäni. Häpesin syömishäiriötäni ja tunsin oloni epärehelliseksi ja entistä yksinäisemmäksi, kun en voinut kertoa muille, mitä elämässäni aidosti tapahtuu.

En halunnut olla ihminen, joka salailee ja jättää asioita tekemättä, jotta voisi oksentaa. Se oli hirveän surullista.

Yritin päästä syömishäiriöstä eroon kymmeniä ellen satoja kertoja ennen kuin paranin. Vaikka epäonnistuin monesti, päätin, että voitan viimeisen erän.

Tulin äidiksi 28-vuotiaana. Raskaus ja äitiys olivat suurin pelastukseni. Kehoni ei enää ollut vain minua vaan myös uutta elämää varten.

Sairautta ei kuitenkaan ollut vielä täysin selätetty. Joitakin vuosia myöhemmin kirjoitin itselleni lähetteen hoitoon ja paranin vihdoin kunnolla.

”Tärkein ihonhoitotekoni on hyvä puhdistus.”
Pippa Laukka

Vanheneminen pelottaa minua, sillä se tarkoittaa, että elämä loppuu joskus. Pyrin tekemään valintoja, jotka auttavat minua elämään terveenä ja hyvinvoivana.

Olen lihaksikas ja tarvitsen paljon energiaa. Nykyisin en voi edes kuvitella, etten söisi säännöllisesti. Kuitu- ja proteiinipitoinen ruokavalio pitää minut kylläisenä.

Treenaan tunnista kolmeen tuntia kerrallaan kuudesti viikossa. Harrastan triathlonia, joten pyöräilen, uin ja juoksen. Liikunta tyhjentää pääni, antaa energiaa ja pitää minut hyvässä fyysisessä kunnossa.

Treenaan usein kotona juoksumatolla ja kuntopyörällä. Merkkaan treenit kalenteriin etukäteen, niin niille löytyy aikaa. Katson telkkaria vain silloin, kun treenaan samalla.

Tärkein ihonhoitotekoni on hyvä puhdistus ennen nukkumaanmenoa. Maskiaikana minulle tuli suun­ympärysihottuma, ja se sai minut skarppaamaan.

Kauneusrutiinini on yksinkertainen. Käytän luonnonkosmetiikan seerumia, kasvoöljyä ja kosteusvoidetta. Kasvohoidoissa käyn laiskasti. Minusta ne eivät ole kovin tehokkaita. Menen mieluummin jalkahoitoon.

Paksuja hiuksiani hoidin 40 vuotta markettituotteilla, mutta nykyisin käytän laadukasta sampoota ja hoitoainetta. En kuivaa hiuksiani föönillä juuri koskaan enkä käsittele niitä lämpöraudoilla. Niin ne pysyvät hyvässä kunnossa.

Uskon, että olen nykyisin täysin parantunut syömishäiriöstä. Vaikka saan julkisessa työssäni kommentteja, että minun pitäisi olla lihaksikkaampi tai laihempi, ne eivät mene ihon alle.

Toki niistä tulee paha mieli varsinkin silloin, kun kritiikki tulee toiselta naiselta. Mutta en silloinkaan ajattele, että minun pitäisi muuttaa kehoani.

Ristiriitaista kyllä olen ollut aina itsevarma ulkonäöstäni. Se, miltä minusta tuntuu, on ollut minulle aina tärkeämpää kuin se, miltä näytän.”

Pippa Laukka

on 51-vuotias television Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu urheilulääkäri, jolla on kolme tytärtä ja aviomies.

kuvalähde: Pippa Laukan Instagram-tili

Pippa Laukan luottotuotteet

Luomien perustus: ”Tämä luomiväri tekee ihanan pohjan ja varjostaa, mutta luomet eivät näytä meikatuilta. Tiedän, että moni maskeeraaja suosii tätä. Luottotuotteeni.” MAC Pro Longwear Paint Pots Groundwork 22 e. Hiusten selvittäjä: ”Sampoo on ekologinen, säästää hiuksiani ja selvittää ne hyvin. Ostan aina kerralla litran pakkauksen, pienempi ei riitä mihinkään.” Maria Nila Structure Repair Shampoo 67 e/litra.
Kaksi yhdessä: ”Käytän öljyn lisäksi saman sarjan voidetta ja seerumia. Öljy sopii hyvin kuivalle iholleni ja tasoittaa sen niin, että sen päälle on hyvä levittää voide ja meikki.” Taiga Natural Beauty Oil 36,90 e. Kuulautta iholle: ”Löysin meikkivoiteen, kun meikkaaja Ida Jokikunnas suositteli sitä minulle. Se on aika ohut ja tekee ihosta ihanan hehkuvan ja kuultavan. Ehdoton ykkössuosikkini.” Charlotte Tilbury Light Wonder Youth Boosting Perfect Skin Foundation 40 e.

Kommentoi +