Nämä älysovellukset auttavat nukkumaan paremmin, rentoutumaan ja pitämään huolta itsestä – katso Piritta Hagmanin ja muiden tuttujen naisten suosikit
Sovellukset
Nämä älysovellukset auttavat nukkumaan paremmin, rentoutumaan ja pitämään huolta itsestä – katso Piritta Hagmanin ja muiden tuttujen naisten suosikit
Piritta Hagman, Leeni Peltonen, Adama Sofia, Petra Wettenranta ja Emilia Vuorisalmi kertovat, mikä älysovellus auttaa heitä voimaan paremmin.
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 28.6.2023
Kauneus ja Terveys
Adama Sofia suosittelee Breathwrk-älysovellusta stressinkäsittelyyn.

Hengitä paremmin

Mindful Mama -valmennuksen perustaja, hyvinvointivaikuttaja Adama Sofia: Breathwrk. Viikon ilmainen kokeilu, minkä jälkeen 4,90 e/kk. iOs ja Android.

”Opiskelin muutama vuosi sitten Mindfulness-Based Stress Reduction -ohjaajaksi ja aloin tehdä hengitysharjoituksia. Silloin löysin Breathwrk-sovelluksen. Suosittelen sovellusta stressaantuneille ihmisille, työssäni vinkkaan siitä äideille.

Sovelluksessa voi tehdä hengitysharjoitussuunnitelman. Harjoituksien pituudet vaihtelevat, ja tavoitteeksi voi asettaa esimerkiksi rauhoittumisen tai piristymisen.

Moni hengittää pinnallisesti rinnan kautta. Jotta elimistö rentoutuu, hengitystä olisi tärkeää syventää ja saada sitä ohjattua pallean kautta vatsaan. Silloin keho rentoutuu, hermosto tasapainottuu ja uni tulee helpommin. Palautumisessa auttaa jo se, että keskittyy muutaman kerran päivässä hengittämiseen.”

Headspace-älysovelluksen harjoitukset auttavat Leeni Peltosta rentoutumaan, mikä taas helpottaa nukahtamista.

Levollisia unia

Tietokirjailija, viestintäyrittäjä Leeni Peltonen: Headspace. 14 päivän ilmaisjakson jälkeen vuosisopimus 58  e tai 7 päivän ilmaisjakson jälkeen kuukausisopimus 13 e. iOs ja Android.

”Olen kokenut unettomuutta ja tehnyt uniasioista puolivahingossa uuden uran. Unisovellukset voivat olla stressaavia unettomuudesta kärsivälle. Jos haluaa nukkua paremmin, ei kannata liiaksi keskittyä uneen. Rentoutusharjoitukset sen sijaan saattavat auttaa nukahtamaan, ja niitä on tarjolla Headspacessa.

Kuuntelen harjoituksia ennen nukkumaanmenoa. Parasta on ohjaajan miellyttävä ääni ja lempeän auttavainen, humoristinenkin asenne, joka auttaa rentoutumaan.”

Piritta Hagman seuraa kiertoaan Flo-älysovelluksella.

Kierron tukena

Äitiys- ja lantiopohjan fysioterapeutti, Pimppiheimo-podcastin juontaja Piritta Hagman: Flo. Ilmainen, maksullisia premium-versioita tarjolla. iOs ja Android.

”Olen 43-vuotias ja lähestyn esivaihdevuosia. Vaikka minulla on ollut aina lähes päiväntarkka kierto, olen käyttänyt sen seuraamiseen Flo-sovellusta, jossa voi merkata kierron päivät ylös.

Reilu vuosi sitten ajattelin, että vaihdevuodet alkavat, kun minulla oli voimakkaita mielialavaihteluita ja olin itkuherkkä. Kuukautiskierron seuraamisesta oli silloin hyötyä. Kyse olikin PMS-oireista. Sovellus kertoo myös ovulaatioajan, jos toiveena on tulla raskaaksi.”

Petra Wettenrantaa tukee raskaudessa Preglife-älysovellus.

Vertaistukea odottajalle

Petra Wettenranta, hyvinvointivalmentaja ja Bella Table -podcastin juontaja: Preglife, ilmainen. iOs ja Android.

”Odotan toista lasta ja käytän ensimmäisestä raskaudestani tuttua Preg­life-sovellusta, josta näkee lasketun ajan lähenemisen ja raskausviikkojen yleiset vaiheet äidin, lapsen ja kumppaninkin näkökulmasta.

Kun sovellus vinkkasi, milloin vauva kuulee äänet, aloimme puolisoni Markun kanssa laulaa vauvalle. Olemme aika rentoja, joten on hyvä, että sovellus muistuttaa esimerkiksi turvakaukalon hankkimisesta. Preglifesta saan myös vertaistukea, jos olen epävarma jostain oireestani, kuten närästyksestä ja jalkojen turvotuksesta.”

Emilia Vuorisalmea on auttanut stressaavissa elämäntilanteissa Genie Method -sovellus.

Syvämeditaatio tutuksi

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija, lääkäri Emilia Vuorisalmi: Genie Method, selainversio geniemethod.com. 80 e/harjoitus.

”Olen kiinnostunut syvämeditaation hyödyistä. Kotimainen Genie Method on kehitteillä oleva sovellus, joka räätälöi käyttäjälle 20 minuutin pituisen meditaatioharjoituksen. Harjoitus tehdään kahden viikon välein rauhallisessa paikassa, ja sen aikana voi jopa nukahtaa.

Harjoitus aktivoi kehoa ja mieltä sekä auttaa löytämään tasapainoa. Käytän sovellusta parannusprosessien tukena. Kun äitini sairastui syöpään ja minulla oli unihaasteita, kuukauden päästä syvämeditaation aloituksesta nukuin jo paremmin.”

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 7/2023.

Kommentoi +