Kerrostettu leikkaus toi Helenan luonnonkihariin hiuksiin kepeyttä ja rehevyyttä – Katso kuvat ennen ja jälkeen
Hiustyylit
Kerrostettu leikkaus toi Helenan luonnonkihariin hiuksiin kepeyttä ja rehevyyttä – Katso kuvat ennen ja jälkeen
Lukijamalli Helena sai hiuksiinsa lyhyemmän mallin ja kokeili myös suorempaa tyyliä. Katso muodonmuutoksen lopputulos ja ota haltuun kampaajan vinkit, joiden avulla saat luonnonkiharat loistamaan.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 16.8.2023
Kauneus ja Terveys

Helena Kytölä, 71

Työ: eläkeläinen

Asuu: Vantaalla

Perhe: eronnut

Muutoksen tavoite: saada ylipitkiin luonnonkiharoihin kiva malli ja väri.

”OLEN AINA kiinnittänyt huomiota ulkonäkööni. Ennen eläkkeelle jäämistäni työskentelin markkinointipäällikkönä ja käytin jakkupukuja.

Ulkonäössäni oli turhaa ankaruutta, jota haluan karsia. Arvostan pehmeää romanttisuutta, jonka toivon tuovan nuorekkuutta olemukseeni. Silmäluomeni ovat hiukan eripariset, ja toivon, että oppisin tasaamaan eroa meikkaustaidoilla.

Minulla on paksu ja vahva luonnonkihara tukka. Hiusten mitta oli vain venähtänyt liian pitkäksi. Halusin mallin, joka pukisi mittasuhteitani: pääni on aika pieni ja kaulani pitkä. Myös otsatukka kaipasi päivitystä. Ihoni on pisamainen, joten toivoin hiuksiin punertavaa sävyä.

Tyylipäivän tulos oli onnistunut. Hiusten kerrostus kevensi tyyliäni, ja punertavasta väristä tuli rehevä. Nyt kiharat on helppo föönata kauniiksi. Kokeilin myös suorempaa tyyliä, mutta luonnonkiharan föönaaminen suoraksi on hidasta. Aion kasvattaa hiuksia hieman, jotta kiharat pääsevät oikeuksiinsa ja saan runsautta ohimoille. En kuitenkaan aio palata ylipitkään malliin.”

Kun luonnonkiharaan tukkaan kaipaa uutta ilmettä, sen voi suoristaa mutta jättää pinnan pehmeän taipuisaksi. Muotoilurautaa ei välttämättä tarvita, vaan silottava muotoiluvoide ja föönaus riittää.
Takaa kerrostettu tukka on helppo hiusmalli, joka näyttää hyvältä vähän ylipitkänäkin. Tyven voi värjätä 6–8 viikon ja mallin leikata 8–10 viikon välein.
”Superonnistunut meikki hävitti vuosia iästäni, ja hiusten kerrostus kevensi tyyliäni.”
Helena Kytölä
Helena käyttää ripsenpidennyksiä mutta tuli kuvauksiin ilman. Hänen ripsistään saatiin upeat taivutuksella, ripsivärillä ja muutamalla irtoripsitupsulla.
Kerrostetun tukan kiharat on helppo rutistella muotoon käsin. Ota kiharavoidetta, hiero se tasaisesti kämmeniin ja puristele hiuksiin.

Kampaajan vinkit luonnonkiharalle tukalle

Päivi Palviainen kertoo, miten luonnonkiharat saa loistamaan.

1 Etsi ekspertti. Kokenut kampaaja tietää, ettei luonnonkiharaa saa vuolla tai ohentaa liikaa vaan hiusosiot pitää leikata kohtisuoraan poikki.

2 Kysy kevennystä. Kerrostaminen keventää ja saa hiukset laskeutumaan kauniimmin. Kevennetty malli antaa hiuspohjan hengittää.

3 Leiki mittasuhteilla. Pitkä tukka saa pitkulaiset kasvot näyttämään pidemmiltä. Sitä voi häivyttää lyhentämällä hiuksia ja tuomalla runsautta poskien ympärille. Otsatukka tasapainottaa mittasuhteita.

4 Värjää vivahteita. Pehmeät värit korostavat kiharoiden muotoa. Soinnuta väri ihonsävyyn: pisamaista ihoa pukevat kuparin ja persikan vivahteet. Raidoitus voi tehdä hiuksista höttöisen ja kuivan näköiset. Muutama erisävyinen osio tuo eloisuutta.

5 Kosteuta, älä korjaa. Hoida kiharaa tukkaa kosteuttavilla ja silottavilla tuotteilla. Ne vähentävät pörröisyyttä ja tekevät hiuksista helpommin hallittavat. Rakennepaikkaavat tuotteet voivat latistaa kiharat.

Päivi Palviainen

Meikki Tiina-Maria Valanti.

Vihreä mekko ja oranssi pusero, Lindex. Prada-silmälasikehykset, Instru.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 7/2023.

3 kommenttia